Rămâi conectat

Actualitate

Obiecte textile salvate prin conservare – restaurare expuse la Muzeul Unirii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Azi, începând cu ora 12.00, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va fi vernisată expoziţia „Obiecte textile salvate prin conservare – restaurare”. Structurată pe patru secţiuni, expoziţia prezintă obiecte textile restaurate în cadrul laboratorului de restaurare a Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia pe parcursul a trei decenii de activitate. Astfel, sunt aduse în faţa publicului textile arheologice datate secolul XVIII, provenite din săpături arheologice de salvare de la Alba Iulia şi Sebeş. Tot cu această ocazie pot fi vizualizate steaguri aparţinând unor societăţi culturale sau steaguri de breaslă, textile de factură religioasă şi nu în ultimul rând obiecte de artă decorativă şi textile etnografice. Această manifestare este adresată atât specialiştilor cât şi publicului larg care are posibilitatea să descopere prin imagini etapele parcurse de piese de la faza de degradare până la finalizarea procesului de restaurare. Realizată de un colectiv de specialişti: Sorina Voju, Ileana Partenie, Dan Anghel, Viorica Pîrv şi Daniela Zudor, expoziţia este însoţită şi de un catalog care şi-a propus prezentarea celor mai reprezentative piese textile ce au trecut prin procesele de restaurare ale laboratorului muzeului albaiulian.
Manifestarea este organizată în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României, de către Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Instituţia Prefectului Judeţului Alba, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia. Expoziţia este găzduită de muzeul albaiulian în perioada 23 noiembrie – 12 decembrie 2011. (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea