Rămâi conectat

Actualitate

O româncă, primul caz de COVID-19 în rândul turiștilor străini din Grecia.  Autoritățile au intrat în alertă pentru a o localiza

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O româncă venită în vacanţă în insula greacă Creta împreună cu soţul ei a fost confirmată sâmbătă de autorităţile greceşti ca fiind infectată cu noul coronavirus, relatează publicaţia greacă keeptalkinggreece.com.

Autorităţile sanitare şi Protecţia Civilă locală au intrat în alertă pentru a localiza turista româncă şi a-i transmite rezultatul testului COVID-19 efectuat la intrarea în Grecia.

Acesta este primul caz de coronavirus confirmat în rândul turiştilor străini în insula greacă Creta, potrivit Agerpres.

Pe ansamblul Greciei au fost confirmate până în prezent cinci cazuri în rândul pasagerilor sosiţi pe aeroporturile greceşti începând cu 1 iulie, în urma analizei a circa 1.400 de teste moleculare din cele 5.889 efectuate. Este vorba despre trei femei, din Suedia, Serbia şi românca din Creta, precum şi un cuplu grec.

Autorităţile greceşti încearcă de joi seara să identifice contacţii cazurilor confirmate. Femeia suedeză nu a respectat autoizolarea obligatorie de 24 de ore în care trebuie să rămână persoanele testate la sosirea în Grecia. Ea a fost localizată în timp ce se plimba prin Atena.

La intrarea în Grecia sunt efectuate teste aleatorii pentru COVID-19 în rândul turiştilor străini, cei testaţi fiind obligaţi ca până la aflarea rezultatului testului să rămână în izolare la adresa comunicată autorităţilor.

Turiştii străini testaţi pozitiv în Grecia sunt plasaţi 14 zile în izolare în hoteluri de carantină, în cazul în care nu necesită spitalizare.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea