Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

O masă împărătească la cantina studenţească

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Cantina Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia este unitatea de alimentaţie publică din Alba Iulia unde, fără doar şi poate, se mănâncă cel mai bine. Ieftin şi bun, ca la mama acasă! În această perioadă, priceputele bucătărese gătesc şi preparate de post: iahnie de fasole, pilaf de orez cu ciuperci, şniţele din soia etc. Cantina este deschisă zilnic de la 11.30 la 15.00, iar mâncarea se vinde „ca pâinea caldă”. Pe lângă studenţi, aici iau prânzul reprezentanţii instituţiilor publice din apropiere, dar şi muncitorii are lucrează la proiectul privind reabilitarea Cetăţii Alba Carolina sau pur şi simpu oricine se află în zonă, mai ales că beneficiarii pot mânca un meniu complet chiar şi cu 5 – 6 lei, în funcţie de pretenţii.
Iar afluenţa mare de public poate fi explicată de preţurile studenţeşti şi calitatea excelentă a produselor culinare. Iată câteva exemple: *ciorbe: ardelenească – 2,30 lei, de văcuţă – 2,11 lei, de perişoare – 3,12 lei, de varză – 2,38 lei, de burtă – 4,60 lei, *garnituri: piure de cartofi – 1,55 lei, pilaf de orez cu ciuperci – 2,70 lei, cartofi prăjiţi – 2 lei, iahnie de fasole – 1,66 lei, *felul II: pulpe dezosate sau piept de pui la grătar – 5,1 lei, copanele de pui – 3,70 lei, ficăţei de pui – 2,11 lei, cotlet de porc – 4,30 lei, şniţel de porc – 4,31 lei, chifteluţe – 4,65 lei, salată de sfeclă roşie – 1,5 lei, chiflă – 0,5 lei, *desert: clătite – 1,3 lei (cu gem) – 2,8 lei (cu finetti). Masa este gustoasă şi săţioasă, pentru buzunarele celor care calcă pragul cantinei studenţeşti. Şi sunt foarte mulţi! Un exemplu bun de urmat şi de alte unităţi de alimentaţie publică, care ar putea să introducă, în plus, şi meniuri contra tichetelor de masă!

Robert GHERGU

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Alarmă de incendiu în Carolina Mall din Alba Iulia. Zeci de oameni au fost evacuați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alarmă de incendiu în Carolina Mall din Alba Iulia. Zeci de oameni au fost evacuați Clienţii din centrul comercial Carolina Mall din Alba Iulia au fost evacuaţi, joi seara, după ce alarmele de incendiu s-au declanşat. Citește și: UPDATE FOTO INCENDIU în Alba Iulia: O mașină a luat foc pe Bulevardul Transilvaniei Imaginile au fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea