Rămâi conectat

Ştirea zilei

O femeie de 43 de ani și-a dat Bacalaureatul, pentru a fi un exemplu pentru copiii săi. Vrea să se înscrie la Medicină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cătălina Duzinschi are 43 de ani și a dat bacalaureatul, la 25 de ani distanță de momentul în care ar fi trebuit să treacă de examenul maturității. A obținut media 6,70 și recunoaște că a fost un efort imens, în condițiile în care merge la serviciu și are grijă de familie.

„Româna și biologia, pentru că acolo eu vibrez mult, sigur că astea n-au fost foarte … câteva zile așa, am absorbit materia efectiv. Matematica mi-a dat bătăi de cap, dar se poate, se poate!”, spune Cătălina Duzinschi.

„Încă nu văd așa, ca pe un mare wow, ba uneori m-am rușinat că n-am făcut la timp, sincer. Era o obligație, pentru că eram conștientă că nu se poate fără pasul asta, fără etapa asta nu se poate și atunci nu-mi pare rău, aș relua oricând”, spune femeia.

Finalul liceului a fost un moment dificil pentru Cătălina. Dorințele ei și ale părinților au fost diferite.

„După Revoluție, era trendul ăla că toată lumea trebuia să devină contabil. Nu au fost de acord părinții să rămân pe linia asta, limbi străine, și s-a insistat să merg la Economic. Acolo o să ieși contabilă, faci ceva în viața, câștigi bani”, povestește Cătălina.

Nu a luat examenul și a renunțat la școală. Acum spune că a simțit că trebuie să fie un exemplu pentru copiii ei, așa că s-a înscris la liceu, la „fără frecvență”.

„Pentru copiii mei a fost o lecție foarte importantă asta. Eu le-am arătat o lecție, nu neapărat le-am explicat, le-am arătat o lecție, ce mult contează să înveți la timp”, explică mama de 43 de ani.

„Este mult mai greu în momentul în care ai o familie, în momentul în care ai responsabilități legate de partea profesională, de serviciu, să ai aceeași disponibilitate pe care o are un tânăr care nu se ocupă decât de învățat”, recunoaște Mihaela Gotcu, directoarea Colegiului „Emil Racoviță” din Iași.

Cătălina Duzinchi este cosmeticiană. Acum, după ce a trecut cu bine de bacalaureat, își dorește să se înscrie la Medicină, la specialitatea Asistență Medicală.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea