Rămâi conectat

Actualitate

O colaborare de succes, în sprijinul fermierilor

Publicat

în

    Atunci când mai multe persoane au scopuri comune şi consideră că împreună le pot îndeplini mai uşor, ele se asociază. La fel s-a întâmplat în urmă cu mai bine de 4 ani, cu crescătorii de bovine din Alba. Cu un început hotărât, cu câţiva fermieri mari şi mici, dar cu ambiţii mari, azi a ajuns o asociaţie în plină ascensiune, cu peste 900 membri cotizanţi activi. Cu susţinerea autorităţilor judeţene, în special a Consiliului Judeţean Alba, Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine Alba (AJCB) se implică în toate problemele fermierilor. Numai în 2011 au fost ajutaţi tineri fermieri  (majoritatea veniţi de la muncă din străinătate) să cumpere din ferme performante peste 150 viţele şi juninci pentru popularea fermelor. Spre exemplu, numai la o fermă din Cergău Mare au ajuns 50 de viţele de cea mai bună calitate genetică. În AJCB Alba veţi găsi şi persoane care deţin o vacă, dar au înţeles că în schimbul cotizaţiei de 5 lei/an pot cumpăra, de exemplu, porumb de sămânţă mai ieftin cu 30-60 lei/sac, la fel ierbicidul necesar, alte seminţe şi input-uri, iar viţeii pot fi valorificaţi prin asociaţie chiar la un preţ dublu faţă de târguri.
Pentru crescătorii de vaci, valorificarea laptelui a fost şi va fi o problemă. În acest sens, după discuţii purtate cu mai mulţi procesatori, a fost ales cel care a oferit cel mai bun preţ şi cele mai multe avantaje. Astfel, zona Munţilor Apuseni are din nou rută de lapte, pe care AJCB Alba încearcă să o „ţină în viaţă” de trei luni, întrucât având în vedere numărul de vaci existent în Apuseni, laptele colectat nu acoperă investiţiile făcute de procesator, iar acesta poate să se retragă de pe aceasta rută. Cine ar face zeci de kilometri pentru 70 litri de lapte, la două zile. Oamenii din zonă trebuie să înţeleagă că este greu să se mai înfiinţeze această rută dacă va fi din nou abandonată. „Aurul alb” al Apusenilor trebuie valorificat, iar creşterea animalelor trebuie să fie un motiv pentru a se repopula zonele. Să facem un calcul: un minimum de 3.000 l lapte, cu 1 leu/litru = 3.000 lei, 1 viţel = 1.500 lei, subvenţia = 410 lei, în total 4.910 lei obtinuţi de pe urma unei vaci, la care se adaugă subvenţia substanţială pe hectar, pe animal, pentru zona defavorizată. Din păcate, în unele localităţi, persoane din primării sau din conducerea asociaţiilor locale îndeamnă deţinătorii de vaci să nu predea laptele către procesator, dar oamenii trebuie să-şi cunoască mai bine interesele, să-şi permanentizeze sursa de venit, să ajute la întoarcerea în propriile gospodării a celor plecaţi în alte localităţi, pentru că le pot spune că trăiesc în ferma lor mai bine decât la oraş sau în străinătate. În această perioadă, Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine Alba vă stă la dispoziţie cu seminţe şi ierbicid la un preţ mult sub cel practicat de magazine, cu furaje la preţuri avantajoase, cu utilajele proprii pentru întreţinerea păşunilor şi pajiştilor, iar singurul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să luaţi legătura cu conducerea asociaţiei. Datele de contact sunt: AJCB Alba Iulia, str. Al. Ioan Cuza, nr.4, director Radu Moldovan, tel. 0724/058.123, 0726/369.235, 0726/369.236, fax 0258/811.932, www.ajcbalba.ro, e-mail [email protected]
(A.D.T.)

Publicitate

Actualitate

I-a fost blocat accesul la un joc online și a amenințat că se sinucide. Copil din Buzău, identificat de către Interpol

Publicat

în

I-a fost blocat accesul la un joc online și a amenințat că se sinucide. Copil din Buzău, identificat de către Interpol

După ce aministratorul unui joc online i-a blocat contului, un copil din Buzău a amenințat că se sinucide. Mesajul minorului a ajuns în cadrul Interpol, care l-a indentificat pe micuț.

„Un copil, utilizator al unei platforme de jocuri online, a alertat autorităţile la nivel mondial, prin transmiterea unui mesaj care conţinea ameninţări cu suicid. Totul a plecat de la disputa pe care a avut-o cu un alt utilizator al platformei, în urma căreia contul lui a fost blocat de către administrator.

Electrica Furnizare Discount

Fiindu-i imposibil să îşi continue jocurile, minorul a transmis un mesaj prin care a ameninţat că se sinucide dacă nu îşi recuperează contul de joc”, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a Poliţiei Române, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, reprezentanţii site-ului au alertat imediat Interpol Washington, iar în urma verificărilor făcute a reieşit că utilizatorul este din Buzău.

„Cu ajutorul colegilor noştri de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, s-a reuşit identificarea minorului şi înlăturarea stării de pericol”, se mai menţionează în postare.

În acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de determinarea sau înlesnirea sinuciderii, sub forma tentativei.

Poliţiştii le reamintesc părinţilor că, potrivit Legii 272/2004 privind promovarea şi respectarea drepturilor copilului, supravegherea minorului este necesară inclusiv în mediul cibernetic.

Citește mai mult

Actualitate

Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea cu schemă completă reduce riscul de deces de cel puţin 20 de ori”

Publicat

în

Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea cu schemă completă reduce riscul de deces de cel puţin 20 de ori”

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a declarat în cursul zilei de miercuri, faptul că vaccinarea cu schema completă reduce cu cel puțin 20 de ori riscul de deces, iar la momentul de față nu există niciun medicament care să facă acest lucru în cazul infectării cu COVID-19.

„În momentul de faţă, cel mai bun tratament împotriva COVID-19 este vaccinarea. Nu avem altă soluţie. (…) Vaccinarea cu schemă completă reduce riscul de deces de cel puţin 20 de ori. Nu există niciun medicament care să facă acest lucru în momentul de faţă pentru COVID-19. Persoanele de peste 60 de ani au risc de o sută de ori mai mare să moară din cauza COVID-19, comparativ cu cei din grupa de vârstă 16-39 de ani”, a susţinut medicul militar la evenimentul de lansare a Forumului Român Pro-Vaccinare.

Electrica Furnizare Discount

El a subliniat că riscul de deces scade cu cel puţin 60% încă de la administrarea primei doze de vaccin.

„Vaccinarea în celelalte ţări este privită ca un gest de normalitate. Oamenii sunt obişnuiţi să se vaccineze, asta fac de ani de zile şi nu a fost nimic ieşit din comun că astăzi este important să te vaccineze ca să controlezi consecinţele unei maladii extrem de crunte, care în momentul de faţă ucide în fiecare zi sute de oameni. (…) Încă de la prima doză administrată, undeva după 10-14 zile, riscul de decese scade cu cel puţin 60%”, a arătat Valeriu Gheorghiţă.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a fost prezent la lansarea Forumului Român Pro-Vaccinare.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Hotărârea prin care Parlamentul a adoptat prima stare de alertă, neconstituțională. Decizia CCR

Publicat

în

Hotărârea prin care Parlamentul a adoptat prima stare de alertă, neconstituțională. Decizia CCR

Curtea Constituțională a României a stabilit faptul că hotărârea Parlamentului prin care s-a încuviințat prima dată starea de alertă este neconstituțională. Motivul constă în faptul că, anterior, Curtea a declarat ca neconstituționale articolele din Legea 55/2020, prin care este prevăzută obligativitatea aprobării în Parlament a stării de alertă. Decizia Curții Constituționale nu afectează efectele juridice produse de hotărârea de declarare a stării de alertă.

OFICIAL:

Curtea Constituțională, în cadrul controlului hotărârilor Parlamentului, cu unanimitate de voturi, a admis sesizarea formulată de 50 de parlamentari – deputați neafiliați și membri ai Grupurilor parlamentare ale Alianței pentru Unirea Românilor și Partidului Social Democrat și a constatat că este neconstituțională Hotărârea Parlamentului României nr.5/2020 pentru încuviințarea stării de alertă și a măsurilor institute prin Hotărârea Guvernului nr.394/2020 privind starea de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Electrica Furnizare Discount

Pentru pronunțarea acestei decizii, Curtea a avut în vedere jurisprudența sa anterioară, respectiv Decizia nr.457 din 25 iunie 2020, prin care a constatat neconstituționalitatea art.4 alin.(3) și (4) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Întrucât aceste din urmă dispoziții legale, care au constituit temeiul adoptării hotărârii parlamentare examinate, sunt neconstituționale, Curtea, aplicând prevederile art.147 alin.(1) și (4) din Constituție, a reținut că Hotărârea Parlamentului României nr.5/2020 este ea însăși neconstituțională, fiind lipsită de fundament constituțional.

Cu toate acestea, Curtea a precizat că Hotărârea Guvernului nr.394/2020 privind starea de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19 continuă să producă efecte juridice și rămâne în vigoare în redactarea sa nemodificată prin dispozițiile Hotărârii Parlamentului României nr.5/2020. Aceasta deoarece Hotărârea Guvernului nr.394/2020 este un act normativ de sine-stătător, asupra căruia Curtea Constituțională nu are competența a se pronunța, fiind adoptată în executarea art.4 alin.(1) din Legea nr.55/2020, iar prezenta decizie a Curții vizează exclusiv modificările și completările aduse acesteia prin art. unic al Hotărârii Parlamentului României nr.5/2020.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare