Ziarul Unirea

Numeroşi tineri albaiulieni prezenţi la un eveniment special organizat în sprijinul Anei Maria Salcu

    În Sfânta zi a Crăciunului, începând cu ora 21.00 Clubul Allegria a organizat un eveniment special al cărui generic a fost „Dăruieşte Allegria de Sărbători”, prin care organizatorii au dorit să celebreze viaţa, lupta pentru speranţă şi vis cu scopul de a o sprijini financiar pe tânăra Ana Maria Salcu. Despre Ana Maria Salcu şi despre încercarea prin care trece ştie o comunitate întreagă şi nu revenim asupra bolii necruţătoare cu care se luptă în acest moment. Ea este actualmente o elevă eminentă în cadrul Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia şi are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor, pentru a reuşi să se opereze în străinătate. Ei bine, nu a fost chiar aşa după cum ne-am fi aşteptat. Clubul a fost relativ plin, nu de politicieni şi de oameni cu răspundere din instituţiile publice locale şi judeţene care normal ar fi trebuit să fie în aceste momente alături de Ana Maria Salcu, ci cu mulţi tineri albaiulieni cu suflet curat, dornici să sară în ajutorul tinerei. Seara a fost deschisă de către Mc Kotto şi Alin Tomuş, care în câteva cuvinte au expus cazul Mariei Salcu şi totodată au prezentat scopul organizării acestui eveniment special. Câţiva dintre colegii de liceu au încălzit apoi atmosfera cu melodii dedicate Anei Maria Salcu. A urmat, timp de aproape două ore, o licitaţie de diferite obiecte donate de către sponsori inimoşi precum: Clubul Allegria, Leo Fortress, Transiviniş, SteakHouse, cafeneaua Vogue, Chicago Food, Starmedica, Alin Tomuş, Alex Vlad şi spălătoria auto Europa. Obiectele scoase la licitaţie au fost: un tablou pictat de unul dintre colegii Ana Mariei, care a fost adjudecat de Radu Lăncrănjan cu suma de 250 de lei; o sticlă de vin vechi – adjudecată de Marius Pleşa cu suma de 100 de lei; două cravate Marius Suharu – adjudecate de Vali Pop şi Şerban Sebastian cu suma de 50 de lei fiecare; o carte scrisă de Alin Tomuş – adjudecată de către Laura Iviniş cu suma de 60 de lei; accesoriu de toaletă ecologică – adjudecat de Andreea Anghel cu suma de 25 de lei; zaruri pentru jocuri – adjudecate de Dobra Ruxi cu suma de 20 de lei; un tablou pictat pentru Ana Maria – adjudecat de către Schiau Daniel cu suma de 100 de lei; o statuetă Michael Jackson – adjudecată de către Diana Iviniş cu suma de 160 de lei; o sticlă de vinars de Jidvei – adjudecată de Mihai Codrea cu suma de 70 de lei, şi altele.
   A urmat o tombolă organizată de Clubul Allegria în colaborare cu sponsorii manifestării prin intermediul căreia cei ce şi-au cumpărat bilete au intrat în posesia unor importante premii precum: două camere video, marca Panasonic respectiv Sony, şedinţă foto cu Alex Vlad, tricou Steaua, voucher Studio Cara, voucher Starmedica, un aranjament de Crăciun, cartea lui Alin Tomuş, breloc Leo Fortress,o eşarfă de pionier, voucher de 2 persoane la Revelion în clubul Allegria, voucher spălătoria Europa, voucher Chicago Food, mic dejun la Steak House şi altele. Un premiu mai deosebit a fost obţinut la tombolă de către tânărul Răzvan Pandor, care s-a ales cu cheia Clubului Allegria pe viaţă (intrare liberă). În final, aşa după cum ne-a declarat d-na Gabriela Creţu – profesor de pian la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia, s-au strâns peste 2000 de lei, plus un procent important din încasările clubului Allegria, organizatorul evenimentului.
Potrivit spuselor doamnei profesoare „Ana Maria Salcu este programată la operaţie pe data de 15 februarie (putea fi şi mai repede planificată – pe 15 ianuarie, dar din cauză că s-a închis spitalul de Oncologie din Cluj-Napoca operaţia a fost amânată). Mă simt foarte apropiată de Ana Maria deoarece locuieşte la doar 5 case distanţă de mine, în satul Cricău. O ştiu de când era mică şi am apreciat la ea tot timpul dăruirea, ambiţia şi dorinţa de a se realiza în viaţă. Este o elevă talentată, bună, serioasă, înregistrând o medie de 9,95 (a treia pe şcoală). Suma totală strânsă până în prezent din donaţii şi evenimentele realizate în acest scop se cifrează la 26.000 de euro. Din aceşti bani urmează să fie plătit onorariul medicului chirurg de la clinica AKH din Viena care înseamnă 13.000 de euro, iar diferenţa va fi folosită pentru tratamentul postoperatoriu. Asta deoarece vindecarea Anei Maria Salcu nu se realizează odată cu efectuarea operaţiei, ci necesită un tratament îndelungat în aceeaşi clinică, destul de costisitor”.
„Dăruieşte Allegria de Sărbători” a fost o reuşită, datorită îndeosebi prezenţei unor tineri albaiulieni cu suflet.Vor urma desigur şi alte evenimente caritabile în sprijinul Anei Maria Salcu. Ziarul „Unirea” va fi în continuare alături de ea, încercând împreună cu alţi numeroşi oameni cu suflet să o ajute să îşi realizeze visul.
Alexandra MATEŞ

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419