Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Nume care se sărbătoresc de SFÂNTUL ȘTEFAN. Cui urăm „La mulți ani!” pe 27 decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nume care se sărbătoresc de SFÂNTUL ȘTEFAN. Cui urăm „La mulți ani!” pe 27 decembrie de Sf. Ștefan

În a treia zi a Crăciunului, în data de 27 decembrie, îl sărbătorim pe Sfântul Ștefan, primul martir creștin condamnat la moarte de autoritățile iudaice din Ierusalim.

Peste 270.000 de români își serbează ziua onomastică pe 27 decembrie. Cei mai mulți dintre sărbătoriții zilei poartă numele de Ștefan/Ștefana, dar printre sărbătoriți se numără și Fane sau Istvan.

Citește și: Mesaje de SFANTUL STEFAN. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări de Sf. Ștefan

Alte derivate de la numele Sfântului Ștefan cărora trebuie să le urăm La mulți ani sunt: Ștefănel, Ștefănuț, Fănică, Fănel, Făniță. Pe femei le mai pot chema Ștefania, Fănica sau Fănuța.

Alte nume sărbătorite sunt: Ștefănică, Stefanela, Stefanos, Stefanida, Steful, Steflea, Fănel, Fanache, Fana.

Semnificația numelui Ștefan

Numele Ștefan este deosebit de important pentru creștini, deoarece aparținea Sfântului Ștefan, un discipol și diacon care, conform Noului Testament, a fost ucis cu pietre. Sfântul Ștefan este considerat pe scară largă că primul martir al Bisericii creștine, primul mucenic condamnat de autorități.

Ștefan a fost unul dintre ucenicii lui Iisus Hristos, ucenic care l-a urmat pretutindeni și care a asistat direct la toate minunile Lui.

Numele este de origine grecească – Stephanos – și înseamnă „coroana”, „ghirlandă”, „cununa” (cu care erau incununati învingătorii).

Tradiţia spune că, în a treia zi de Crăciun, rugăciunile adresate Sfântului Ştefan fac minuni pentru suferinzi. Pe 27 decembrie se fac pomeniri pentru cei care au murit în împrejurări dramatice. Tot în această zi sunt interzise deplasările în zone montane şi în locuri izolate, astfel încât viaţa să nu ne fie pusă în pericol.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea