Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Nume care se sărbătoresc de Sfântul Ștefan 2023. Peste 400.000 de romani își celebrează onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nume derivate sărbătorite de Sfântul Ștefan 2023. Ce nume de își sărbătoresc onomastica de Sf. Ștefan

Originea numelui Ștefan

Acest nume provine de la forma de origine grecească a cuvântului „Stephanos”, semnificația lui fiind foarte clară, datorită identității acestuia, care simbolizează termenul pentru „coroană”.

Așadar, numele Ștefan are legătură cu cel al unei persoane care a fost încoronată, de unde probabil s-a născut și legătura cu Ștefan cel Mare.

Peste 400.000 de romani își celebrează, duminică, onomastica de sărbatoarea Sfantului Apostol, Întâiul Mucenic si Arhidiacon Ștefan, în cea de-a treia zi a Crăciunului.

Onomastica

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ștefan

Sfântul Ştefan, unul dintre ucenicii lui Iisus şi primul martir al Bisericii, este serbat pe 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun, existând credinţa că acesta îi ajută pe bolnavi şi pe cei care se judecă de multă vreme, dar şi că în această zi persoanele certate trebuie să se împace.

Din cei peste 400.000 de romani aniversati la sarbatoarea Sfantului Stefan, peste 300.000 sunt barbati, iar peste 100.000 sunt femei.

Nume derivate de la Ștefan

Majoritatea romanilor care îl au ca patron spiritual pe Sfântul Ștefan, respectiv peste 250.000 de persoane, poarta numele de Stefan, alti peste 30.000 Istvan, iar peste 8.000 Fănel. Se mai sărbătoresc: Ștefana, Ștefănuț, Stefanela, Stefanita, Ștefănică, Stefanos, Stefania, Stefanida, Stefanel, Steful, Steflea, Fanica, Fanel, Fane, Fanache, Fana

Citește și: Mesaje de Sfântul Ştefan • Urări și felicitări de „la mulţi ani” de Sfântul Ştefan • SMS-uri haioase și amuzante pentru cei care îşi sărbătoresc ziua numelui

De asemenea, alte peste 3.000 de persoane poarta numele Ștefănel, peste 1.700 de persoane răspund la numele Ștefănuț si alti peste 500 – Fane.

Numele Sfantului Stefan, cel dintai mucenic al crestinatatii, este purtat și de peste 100.000 de femei, dintre acestea peste 70.000 purtand numele Ștefania, peste 20.000 – Ștefana si peste 9.000 – Fanica.

Citește și: Cele mai frumoase mesaje de Crăciun pentru: părinți, prieteni, familie, iubit(a).

Potrivit statisticilor existente, alte peste 1.000 de femei poarta numele Fănuța și peste 300 – Fana.

Citește și: cele mai frumoase texte cu urări, felicitări mesaje de anul nou

O veche tradiţie spune că de ziua Sfântului Ştefan este bine să aducem în casă icoana care-l înfăţişează pe acest martir, sfântul ajutându-i pe creştinii care au probleme de sănătate, dar şi pe cei care se judecă de multă vreme cu alte persoane.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea