Rămâi conectat

Politică Administrație

Nulitate la pătrat

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deşi mi-am propus să stau inert la spusele şi nespusele domnului Ilie Petru, lider şi super lider (a cui?), ultimele lui apariţii m-au scos din „pepeni”, adică, cu alte cuvinte m-au supărat rău de tot. Este vorba de cea din ziarul Unirea din data de 12.05.2012 în care, dumnealui arată că „Romii s-au aliat cu USL” şi cealaltă din data de 14.05.2012, din aceleşi ziar sub titlul ” Alegeri fără voturi pe spinarea romilor”,în care „remarcabilul” lider al romilor se arată a fi un „vox populis” a domnului primar Mircea Hava. Adică, vrea să trasmită că domnul Mircea Hava este atât de „părăsit” de ceilalţi, încât numai el mai poate rezolva problema de la Sebeş. Se pare că, este chiar un confensor apropiat al domnului primar pentru că, am aflat, de ce Mircea Hava nu-i mai răspunde domnului Dobra. Ce concluzie trage un simplu cetăţean majoritar din toate acestea? Nu alta decât, că acest individ umblă cu „cioara vopsită”. Când este pdl-ist, sau când este usl-ist acest individ şi până când acest Ilie Petre zis „Ţiganul” ne discreditează pe toţi etnicii romi din judeţul Alba şi crede că face negoţ cu noi la bunul plac al domnului deputat Păun? Acest gen de jigodism pe care îl manifestă acest individ îmi ispiră lehamite şi-mi provoacă întrebarea: cum alţii dau două „parale” pe el?, pe când acesta, nu îndrăzneşte să intre în nici o comunitate de romi. Cine stă la masă cu acest individ a cărui chip şi asemănare poate inspira pe orice artist care ar vrea să-l reproducă pe Iuda. Adică, pe vânzător. El vorbeşte de frumuseţea altora. Oare, el se uită dimineaţa în oglindă? Am vrut să-l cruţ de multe ori, având în vedere vârsta lui şi poate prietenia care o port copiilor lui. Ori, conform perceptului biblic, nebunului trebuie să-i răspunzi cu nebunia lui. Atunci când în ziarul Unirea din data de 09.03.2012, în articolul sub titlul „Cadourile prilej de „ţigănie” între romi”, sub semnătura deputatului Păun, care şi-a asumat-o, în urma interviului pe care l-am dat la radio, acuzându-mă că fac „propagandă electorală” şi că dreptul de proprietate asupra proiectelor finanţate din fondurile europene aparţin Partidei Romilor „a lui peşte Ilie Petru”, nu am reacţionat. Mi-am spus să tac, că nu merită să-i dau atenţie. La fel am tăcut şi atunci când primăria a dispus să demoleze colibele celor care locuiau în zona talciocului şi i-am cerut sprijinul în calitatea de „mare lider de râlă” (romii noştri ştiu ce înseamnă) ce este, să găsim împreună soluţii să-i ajutăm pe acei oameni, cca. 50 la număr, care de-a lungul celor 9 luni de stat sub cerul liber, au parcurs temperaturi de la plus 40 de grade la minus 15-20 de grade. L-am rugat să vină să le ducem pâine şi apă, iar el mi-a răspuns că nu-l lasă „şeful”. Eram contrariat, mă gândeam să pună astfel problema Păun.
L-am întrebat. Nu, şefu Hava nu mă lasă, mi-a răspuns. Ştiam că minte. Era neputinţa şi minciuna lui la mijloc şi neruşinarea de a discredita oameni de bună credinţă. Acesta este Ilie Petru, zis Davai Puşca şi Pistolul şi care amestecă „sula cu prefectura”, adică proiectele europene cu Partida Romilor, îndemnându-i pe părinţii copiilor care au nevoie de „RECOMANDARE”, să voteze Asul de Treflă, adică pe jucătorii de poker. De data aceasta nu le mai cere părinţilor pentru recomandări nişte câteva sute de „euroili”, ci doar voturi. La sfârşit, te rog, doar, să o laşi mai uşor cu propaganda ta de „partid” şi să nu mai vorbeşti în numele romilor, tocmai ca să nu te asociezi cu ustaşii din al doilea război mondial.
În ce priveşte „roata”, vezi că nu e numai de la căruţă, ci e tot ce înseamnă mişcare, este filosofia vieţii. Este semnul electoral al ACDR-ALIANŢA CIVICĂ DEMOCRATĂ A ROMILOR şi al cărei candidat la postul de consilier judeţean sunt.

Viorel Bumbu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea