Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Noutăți pensii 2022: Ce este PILONUL 4 de pensii sau pensia ocupațională

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Noutăți pensii 2022: Ce este PILONUL 4 de pensii sau pensia ocupațională

Daniel Apostol, directorul Departamentului de Comunicare al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a vorbit despre apariția unei noi pensii în România. Este vorba despre Pilonul 4 de pensii – pensiile ocupaționale. ASF a autorizat primul administrator de fond care poate încheia pensii ocupaționale.

Potrivit lui Daniel Apostol, un angajator cu minimum 100 de angajați poate propune o astfel de schemă de pensii ocupaționale. Reprezentantul ASF a precizat că „este o pensie, nu este un fond de investiții din care poți retrage oricând.

Citește și: Pensii 2022: Majorare pensii ianuarie 2022 • punctul de pensie • ajutorul pentru pensionari • impozitarea pensiilor • pensii militare 2022

„Poartă denumirea asta – pensie ocupațională – pentru că face referire la apartenența la un job, la o industrie, la o anumită categorie profesională. Un angajator care are minimum 100 de angajați poate propune un prospect, o astfel de schemă de pensii ocupaționale. Se înființează un fond de pensie ocupațională, intră în administrarea unui administrator autorizat de ASF, urmând ca în baza relației contractuale cu angajatul, acesta să beneficieze de contribuția angajatorului la acest fond de pensii”, a explicat, la Digi24, Apostol.

„Este o formă de fidelizare, o notă suplimentară de atractivitate a unui anumit contract de muncă, astfel încât angajatul să simtă o protecție financiară suplimentară oferită de angajator, bani care se acumulează pentru vârsta pensionării. În același timp, și angajatul poate să aibă o contribuție suplimentară la fondul de pensie ocupațională”, a subliniat Dan Apostol. În felul acesta, a spus el, România se aliniază la legislația deja în vigoare din 2020.

Citește și: Recalculare pensii 2022: Recalcularea NU va ţine cont de toate veniturile obţinute

Beneficiarul intră în posesia acestei pensii la vârsta pensionării, dar trebuie să fie atent la prospectul acelui fond de pensii, să vadă exact schema de funcționare și condițiile de intrare în posesie. „Este o formă de economisire pe termen lung, deci este o pensie, nu este un fond de investiții din care poți retrage oricând”, a atras atenția oficialul ASF.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Vadu Moților va avea primărie nouă: Licitația de peste 1,3 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Vadu Moților va avea primărie nouă: Licitația de peste 1,3 milioane de lei, lansată pe SEAP O primărie nouă urmează să fie construită de către administrația Vadu Moților, prin proiectul lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, denumit ,,Realizare Primărie în comuna Vadu Moților, județul Alba.” „O să construim de la zero o primărie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea