Rămâi conectat

Actualitate

Noua Zeelandă a început CONCEDIEREA ofițerilor vamali care au refuzat să se vaccineze anti-Covid

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nouă ofițeri vamali care au refuzat să se vaccineze împotriva Covi-19, au fost concediați de Noua Zeelandă, după ce statul din Pacific a cerut ca toți angajații de la vamă să fie imunizați până la 1 mai, scrie The Guardian.

În luna februarie, premierul Jacinda Ardern a anunțat că guvernul său nu va face vaccinul obligatoriu pentru personalul din prima linie, însă a pus o altă condiție: toți cei care refuză să își facă vaccinul anti-Covid vor fi mutați în alte poziții.

Cu toate acestea, având în vedere că pentru cei nouă lucrători vamali nu s-au găsit alte poziții pe care să fie mutați, au fost concediați.

„Regretăm că acești indivizi au fost nevoiți să părăsească locul de muncă și înțelegem că este o situație dificilă pentru ei”, a transmis un oficial al Agenției vamale.

Potrivit aceleiași sursei, agenția a discutat toate opțiunile cu personalul de la începutul lunii martie și le-a transmis că „opțiunile de redistribuire erau foarte limitate din cauza lipsei de alte funcții vamale existente în zonă”. Agenția a explorat și opțiunile de redistribuire în cadrul serviciului public mai larg.

Aproximativ 95% din personalul vamal din prima linie care trebuia să fie vaccinat a primit prima doză, iar 85% au primit a doua doză de vaccin.

Un ordin al Ministerului Sănătății a introdus drept cerință obligatorie ca oricine lucrează în zona de frontieră cu risc ridicat să fie vaccinat până la data de 1 mai.

În aprilie, Forțele de Apărare din Noua Zeelandă au amenințat și ele că vor concedia membrii serviciului care refuză să primească vaccinul împotriva Covid-19.

Cu toate acestea, sindicatele din Noua Zeelandă s-au pronunțat împotriva vaccinării obligatorii și susțin că personalul de frontieră nevaccinat „ar trebui redistribuit, iar drepturile lor de muncă trebuie protejate”.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea