Rămâi conectat

Actualitate

Nou record al prețului alimentelor, în luna februarie: Majorare de 24,1% comparativ cu anul precedent

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Nou record al prețului alimentelor, în luna februarie: Majorare de 24,1% comparativ cu anul precedent

Un nou record atins în luna februarie, la prețul alimentelor la nivel mondial, cu un salt de 24,1% comparativ cu anul trecut, condus de o creștere a uleiurilor vegetale și a produselor lactate.

Anunțul a făcut astăzi de agenția ONU pentru alimentație, citată de Reuters. Astfel, indicele prețurilor la alimente al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care urmărește cele mai tranzacționate produse alimentare la nivel mondial, a înregistrat luna trecută o medie de 140,7 puncte, față de 135,4 puncte în ianuarie, revizuit în scădere. Valoarea comunicată anterior a fost de 135,7, transmite Mediafax.

Unul dintre efectele prețurilor mai mari la alimente a fost creșterea inflației, în condițiile în care economiile încep să își revină după pandemie. FAO a avertizat că aceste costuri mai mari pun în pericol populațiile mai sărace din țările care depind de importuri.

De asemenea, FAO, cu sediul la Roma, a publicat primele sale proiecții privind producția de cereale în 2022, estimând că producția mondială de grâu va crește la 790 de milioane de tone, de la 775,4 milioane în 2021.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea