Noile REGULI pentru cetățenii străini care vin în România, în contextul pandemiei. Cine trebuie să stea în carantină sau izolare

Paul Voicu - Primar 2020

Noile REGULI pentru cetățenii străini care vin în România, în contextul pandemiei. Cine trebuie să stea în carantină sau izolare

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică, se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență și se publicată pe site-ul www.insp.gov.ro.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat vineri Hotărârea nr. 33, stabilind noi criterii de exceptare de la măsurile de izolare/carantină aplicate persoanelor care sosesc din țările membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European, precum și aprobarea listei țărilor terțe pentru care se aplică exceptarea. Institutul Naţional de Sănătate Publică actualizează permanent lista ţărilor din zona verde de coronavirus.

ELIT

Persoanele care sosesc în România din statele membre UE și ale Spațiului Economic European sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină dacă rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori din țara respectivă este mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară, potrivit Hotărârii nr. 33, publicată de Grupul de Comunicare Strategică.

În baza acestui criteriu, Institutul National de Sănătate Publică stabilește lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care persoanele care sosesc în România din acestea sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină pe care o supune aprobării Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Mihail David - 2020

În adoptarea Hotărârii CNSU numărul 33 din 2 iulie s-a ținut cont de recomandarea Consiliului Uniunii Europene cu numărul 2020/0134 (NLE) privind restricția temporară asupra călătoriilor neesențiale către UE, dar și de recomandările formulate prin Hotărârea nr. 20 din 01.07.2020, a Grupului de suport tehnico – științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020
România, pe un trend crescător

România continuă să se confrunte cu o creștere a numărului de cazuri noi de coronavirus, tendință care durează de câteva zile, de când se înregistrează constant peste 400 de îmbolnăviri noi. Țara noastră a depășit pragul de 28.000 de cazuri de Covid-19 și 1.700 de decese cauzate de coronavirus.

Această tendință ar putea duce la prelungirea stării de alertă, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. El a subliniat că măsurile de izolare au dat rezultate și că trebuie continuate.

Pe de altă parte, Institutul Național de Sănătate Publică actualizează permanent lista ţărilor din zona verde de coronavirus: persoanele asimptomatice care vin în România din statele din zona verde sunt exceptate de la măsura carantinării.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...