Rămâi conectat

Sport

Noi performanţe naţionale pentru pugiliştii albaiulieni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

După cele două medalii de bronz cucerite recent la Campionatele Naţionale de box pentru cadeţi (Ioan Pleş şi Florin Nicula) pugiliştii de la BC „Nicolae Linca” Alba Iulia şi-au demonstrat valoarea şi la Concursul Naţional de toamnă pentru cadeţi şi juniori, competiţie desfăşurată la Ploieşti, întrecere ce a contat drept criteriu de selecţie în vederea constituirii loturilor naţionale. Astfel, Gavrilă Pleş (foto dreapta), 15 ani, categoria 54 kilograme („cocoş”), elev al Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia a cucerit medalia de argint, iar Florin Nicula (foto stânga), 14 ani, la categoria 63 kilograme („uşoară”), elev la Şcoala generală nr. 9 din cadrul Colegiului Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia a intrat în posesia medaliei de bronz, ambii competitori albaiulieni fiind în atenţia lotului de juniori, al cărui antrenor principal a fost numit celebrul Titi Tudor „Prosop”.
„Gavrilă Pleş a pierdut în ultimul act la un punct diferenţă, după ce în semifinale a câştigat categoric cu Alexandru Stan (Voinţa Bucureşti) – component al lotului naţional şi considerat favorit iar întâlnirea respectivă a fost considerată cea mai spectaculoasă confruntare a reuniunii. De asemenea «cadetul» Florin Nicula a urcat pentru a doua oară pe podium la o întrecere naţională, într-un interval scurt de timp”, a spus antrenorul Nicolae Paştiu. Pugiliştii din Cetatea Marii Uniri mulţumesc pe acestă cale patronului Cosmin Nustiu (SC Art Instal SRL Alba Iulia) pentru ajutorul acordat în vederea prezenţei la turneul din Prahova, dar şi firmei SC Livio Dario SRL Alba Iulia (care se implică în asigurarea deplasării fraţilor Pleş de la Berghin la Alba Iulia, pentru a participa la antrenamente). „Sunt mulţumit de rezultatele obţinute, lucru ce dovedeşte că boxul albaiulian are talente în continuare. Dacă şi anul viitor ne vom chinui precum în 2010, fără bani şi sprijin financiar, nu ştiu cât vom mai rezista”, a precizat Nicolae Paştiu.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

După cel mai modest sezon din ultimii 11 ani, Metalurgistul Cugir caută de zor fundaș central

Dan HENEGAR

Publicat

în

După cel mai modest sezon din ultimii 11 ani, Metalurgistul Cugir caută de zor fundaș central Metalurgistul Cugir a parcurs cel mai modest sezon din ultimii 11 ani, respectiv de la promovarea din 2013 pe a treia scenă fotbalistică. După două stagiuni în care au disputat primul baraj de accedere în eșalonul superior (cu SCM […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea