Rămâi conectat

Ştirea zilei

Noaptea Muzeelor 2023 la Batthyaneum: Biblioteca, deschisă publicului cu ocazia ediției a XIII-a a evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Noaptea Muzeelor 2023 la Batthyaneum: Biblioteca, deschisă publicului cu ocazia ediției a XIII-a a evenimentului

Biblioteca Batthyaneum este una dintre cele mai importante biblioteci documentare din România, cu o colecție impresionantă de manuscrise, incunabule, carte veche și documente remarcabile privitoare la istoria Transilvaniei.

Citește și: SÂMBĂTĂ: Noaptea Muzeelor 2023 la Alba Iulia. PROGRAM: Ateliere antice, dansuri, lupte de gladiatori, expoziții și multe alte atracții

Mai puțin cunoscut este faptul că Biblioteca Batthyaneum deține și o colecție excepțională de obiecte muzeale, o parte dintre ele fiind expuse într-un spațiu expozițional, special amenajat.

În acest an vizitatorii vor avea mai multe surprize pregătite. Vor putea vizita atât spațiul muzeal cât și sala mare a Bibliotecii!

Citește și: Calendar EVENIMENTE culturale 2023 în județul Alba: Când și unde vor avea loc

În spațiul muzeal, vor regăsi expoziția dedicată perioadei Art Nouveau, dar și piese valoroase din diferite perioade istorice: veșminte și piese liturgice, tablouri, argintărie, ex-libris-uri, piese din coleția Dekani. În sala mare, vizitatorii se vor putea bucura de atmosfera unică a expoziției dedicate istoriei observatorului astronomic aflată în centru.

Aceasta este prima oară când sala mare va putea fi vizitată în afara programului obișnuit. Sala mare va fi luminată de spectacolul expoziției permanente, de piesele din expoziție.

Citește și: CALENDARUL evenimentelor din Alba Iulia 2023: Data exactă la care vor avea loc fiecare

Accesul este posibil în limita locurilor disponibile și se face doar în baza unei programări prealabile la adresa de email afișată: [email protected] sau la telefon: 0258 811 939.

Numărul maxim de vizitatori, per grup, va fi de 15 persoane. Fiecare grup va avea maxim 30 de minute la dispoziție. Vizitatorii sunt rugați să aibă un act de identiate la ei. La finalul programului, aceștia vor avea parte și de o surpriză!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Izvorul Tămăduirii 2024, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia: Credincioșii au participat la slujba pentru sfințirea Aghiasmei Mici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Izvorul Tămăduirii 2024, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia: Credincioșii au participat la slujba pentru sfințirea Aghiasmei Mici Zeci de credincioși ortodocși au fost prezenți vineri, 10 mai 2024, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, de Izvorul Tămăduirii, pentru a asculta slujba de sfinţire a apei şi pentru a lua cu ei Aghiasma Mică. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea