Ziarul Unirea

„Nevoia de a învăţa nu trebuie raportată de elev doar către şcoală ci în primul rând către formarea personală a acestuia”, declară Andrei Nicolae Popa, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Alba.

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Consiliul Naţional al Elevilor îşi exprimă îngrijorarea cu privire la calitatea actului educaţional, date fiind rezultatele de la examenul de bacalaureat, sesiunea iulie 2012.

Rezultatele evaluării examenului naţional de bacalaureat de anul acesta confirmă nevoia introducerii subiectelor de tip diferenţiat în funcţie de profil şi filieră, inclusiv la limba şi literatura română. Bacalaureatul diferenţiat ar asigura şanse egale elevilor, în ceea ce priveşte evaluarea în funcţie de programa şi curriculumul profilului pe care îl urmează.

ELIT

În acest sens, C.N.E. doreşte să atragă atenţia reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului cu privire la necesitatea unei reforme reale, structurate, adaptate la realitatea societăţii, care să aibă ca punct de pornire descongestionarea materiei predate la clasă.

Consiliul Naţional al Elevilor doreşte să tragă un semnal de alarmă în rândul cadrelor didactice, în vederea stimulării elevilor pentru pregătirea examenului final, astfel încât toţi elevii care sunt admişi pentru a susţine examenul de bacalaureat, să îl promoveze cu o medie care să reflecte valoare cunoştinţelor acumuate pe parcursul anilor de liceu.

Totodată, având în vedere gradul de dificultate progresiv al subiectelor, Consiliul Naţional al Elevilor îndeamnă elevii să trateze cu seriozitate, responsabilitate şi maturitate pregătirea examentului naţional de bacalaureat, susţinut la sfârşitul celor douăsprezece, respectiv treisprezece clase de învăţământ preuniversitar.

Consiliul Naţional al Elevilor încurajează cultura învăţării ca şi concept al educaţiei, învăţarea autentică, reală, certificată printr-un examen naţional de bacalaureat serios, exigent, desfăşurat în condiţii corecte şi adaptate la cerinţele actuale ale societăţii.

De asemenea, C.N.E. ca şi structură reprezentantivă a elevilor, îşi manifestă disponibilitatea de a contribui permanent la îmbunătăţirea sistemului educaţional românesc, în calitate de organism consultativ al Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului.
„Nevoia de a învăţa nu trebuie raportată de elev doar către şcoală ci în primul rând către formarea personală a acestuia. De aceea, motivaţia pe care elevul trebuie să o primească şi să o regăsească este foarte importantă pentru asigurarea unui proces de învăţare susţinut pe parcursul a patru ani de studiu. De asemenea  rezultatele slabe ale examenului de bacalaureat s-au remarcat din nou, în mod special, în liceele din filiera tehnologică, ceea ce denotă încă o dată lipsa unei strategii de dezvoltare şi promovare a acestui tip de învăţământ. Este absolut necesară  implicarea tuturor factorilor din învăţământ pentru a da un fundament bun procesului de predare-învăţare din aceste licee tehnologice. Potenţialul pe care aceste licee îl au în formarea profesională a elevului trebuie exploatat şi susţinut atât de Ministerul Educaţiei cât şi de profesori. Din păcate discrepanţa dintre licee în ceea ce priveşte calitatea învăţământului este una foarte mare şi anormală pentru cerinţele pe care sistemul de învăţământ şi examenele naţionale le pretind. Până când liceele slabe nu vor lua măsuri pentru ridicarea performanţelor şcolare, vor exista astfel de rezultate în continuare şi în anii următori.  Consiliul Judeţean al Elevilor Alba va sprijini demersurile viitoare pentru creşterea promovabilităţii elevilor la examenul de bacalaureat şi încurajează elevii din ciclul de învăţământ preuniversitar liceal să aibă un stil de învăţare susţinut şi în permanenţă deoarece bagajul de cunoştinţe necesare unui astfel de examen nu poate fii dobândit în ultimele luni de studiu”, a declarat Andrei Nicolae Popa, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Alba.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Te-ar putea interesa și:

VIOLENȚELE din SUA: Primul polițist DECEDAT la protestele de la Washington. Bilanțul ajunge la 5 MORȚI

Brian D. Sicknick a fost rănit miercuri, într-o confruntare cu protestatarii, şi a revenit la biroul diviziei, unde i s-a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Momente de GROAZĂ la Euro 2020: Christian Eriksen a căzut secerat în timpul meciului dintre Danemarca și Italia

Spectatorii EURO 2020 au avut parte de momente șocante în cadrul meciului dintre Danemarca și Finlanda. În minutul 43 al… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor avea loc și în acest an! Ministerul Educației: „Din simulări va rezulta nivelul cunoștințelor elevilor”

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, iar președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat că propunerea acceptată de Minister… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Crește numărul românilor care se vaccinează anti-COVID: Vaccinul Pfizer BioNTech administrat unui număr de peste 76.000 de persoane până în prezent

Aproximativ 18.000 de cadre medicale din România au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, vineri, pe Valea Oltului, pentru decolmatarea șanțurilor de aluviuni . Recomandări pentru șoferi

Traficul se va desfășura dirijat, vineri, 8 ianuarie, pe Valea Oltului, DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 227 și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Restricții mai DURE de intrat în Marea Britanie. Prezentarea testului COVID negativ și carantinarea, necesare

Începând cu săptămâna viitoare, este nevoie de prezentarea unui test COVID negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Haos la Ministerul Sănătății: Un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea

Haos la Ministerul Sănătății după ce un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea. La câteva ore după… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

Adina 9 iulie 2012 at 13:36

Mesajul colegului andrei este decat un copy past dupa mesajul consiliului national al elevilor din romania

nu stiu de ce tot vrea sa iasa in fata, ca vine din liceu economic unde 60% au picat bacu

ce sa sprijine pe viitor consiliul judetean al elevilor alba ca ei nu se sprijina decat pe ei -la balul balurilor si la gala tinerilor voluntari si-au dat premii ei lor)

sunt praf de tot iar andrei e mort dupa imagine, in rest nu face nimic

Andrei 9 iulie 2012 at 15:12

Draga Adina, este normal ca structura Consiliului Elevilor sa aibe o parere comuna asupra situatiei examenului de Bacalaureat.Acest „copy-paste” este de fapt o diseminare a pozitiei noastre oficiale.
Ai foarte mare dreptate ca fac parte dintr-un liceu in care aprox 60% dintre elevi au picat bacalaureatul si asta ma obliga sa lupt pentru remedierea acestei situatii.
Consiliului Elevilor formuleaza opinii si pareri prin reprezentatii acestuia iar asta nu inseamna ca ” murim dupa imagine”. Nu suntem un partid politic sau o societate comerciala sa luptam pentru imagine.
Rederitor la activitatile derulate de noi si de partenerii nostrii se vede clar o rea intentie din partea ta. Nu este bine ca invatam de la cei mai maturi sa atacam persoane sa defaimam sau sa improscam cu noroi. Este foarte greu in societatea de astazi sa construiesti si extrem de usor sa distrugi. Daca esti licean te invitam sa iei cunostinta cu structura noastra si sa vezi ca intentiile noastre sunt bune si sincere. Iti multumesc!

alin 9 iulie 2012 at 17:24

azi nimeni nu mai munceste in mod serios.Nu se invata in liceu ,cind stii bine ca e f usor sa iti cumperi o diploma dupa de studii superioare sau de doctorat.Asa ca nu iti convine sa iti pui capul la treaba.Scoli profesionale nu mai exista,iar liceele agricole fac umbra pamintului.Degeaba acuza usl ,cind de fapt explozia mercenarismului scolar l-au dat chiar ei.Scoala trebuie reformata tinind cont ,de necesitatile profesiilor pe piata muncii,de nivelul de pregatire cerut,de investirea intr-o formare continua si sustinuta intr-un domeniu ales,pentru a deveni specialisti sau maestri in domeniu.

un parinte 9 iulie 2012 at 17:28

Draga Andrei,ma uimeste faptul ca tu reprezinti elevii judetului Alba.In primele zece cuvinte ale frazei pe care ai scris-o (fara copy paste din pacate pentru tine) ai o greseala.Nu ma mira ca faci loby pentru bac-ul diferentiat mai ales la limba romana.Din cate am observat insa, materia la care colegii tai au avut probleme nu a fost lb romana ci matematica.

Razvan 9 iulie 2012 at 22:08

Draga Adina,

observ in tonul mesajului tau frustrare. De ce frustrare? Pentru ca, spre deosebire de tine, Andrei Popa a facut ceva. Tu, nu ai facut nimic. Cea mai mare realizare a ta a fost sa lipesti afise in timpul campaniei electorale. Andrei, a organizat actiuni de succes. De fapt, daca ma gandesc bine, amandoi sunteti foarte buni in ceea ce faceti: El in organizarea evenimentelor, iar tu, in liptul afiselor. Esti frustrata (desi as fi inclinat sa spun frustrat pentru ca sunt sigur ca Adina este un pseudonim) pentru ca nu ai primit si tu premii la gala? Cat despre liceu, nu cred ca esti in postura sa comentezi.

Iti multumesc pentru viitoarele tale remarci mai putin inteligente. Vor constitui sursa mea de amuzament.

Adina 9 iulie 2012 at 22:51

@razvan

nu am fost pana acum la lipit afise electorale, dar daca afli ca va fi nevoie si daca se plateste, te rog decat sa anunti pe forum. Niste bani in plus pe langa alocatie sunt buni, mai ales daca sunt munciti

sunt de la un liceu din judet, nu din AlbaIulia si iam auzit pe colegii mei ca sunt suparati dupa niste evenimente organizate de consiliul judetean al elevilor

nu avem nevoie de diplome ne-meritate pentru ca la astea primul e Andrei popa, dar o colega de clasa, Lenuca, mi-a spus ca ea ar fi interesata

@razvan 9 iulie 2012 at 23:00

nu am fost pana acum la lipit afise electorale, dar daca afli ca va fi nevoie si daca se plateste, te rog decat sa anunti pe forum. Niste bani in plus pe langa alocatie sunt buni, mai ales daca sunt munciti, nu vad o problema cu asta

sunt de la un liceu din judet, nu din AlbaIulia si iam auzit pe colegii mei ca sunt suparati dupa niste evenimente organizate de consiliul judetean al elevilor

nu avem nevoie de diplome ne-meritate pentru ca la astea primul e Andrei popa, dar o colega de clasa, Lenuca, mi-a spus ca ea ar fi interesata

adina

Razvan 9 iulie 2012 at 23:36

Draga Adina,

tu macar il cunosti pe Andrei Popa? Unde ajunge aceasta generatie cand frustrati ca voi nu pot accepta ca exista persoane care sunt mai bune decat ei. Tot timpul vor fi nemultumiti la evenimente. Vad ca vorbesti la plurarl „nu avem nevoie”. Ai personalitati multiple?

Deci Alba Iulia nu e in judet?

Multumesc pentru portia de amuzament,

Keep on the amazing work

UN COLEG 10 iulie 2012 at 23:14

POPA ANDREI NU ESTE CHIAR CUM ZICE ADINA, DAR NICI CUM ZICE RAZVAN. ESTE UN PIC LAUDAROS SI INGIMFAT, DAR NU ESTE UN TIP RAU DE TOT. PROBLEMA CEA MAI MARE CU EL ESTE CA NU LUCREAZA IN ECHIPA TOT TIMPUL, E PE CONT PROPRIU DE MULTE ORI.

Comentariile sunt oprite