Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Actualitate

„Nevoia de a învăţa nu trebuie raportată de elev doar către şcoală ci în primul rând către formarea personală a acestuia”, declară Andrei Nicolae Popa, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Alba.

Alexandra Mates

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Consiliul Naţional al Elevilor îşi exprimă îngrijorarea cu privire la calitatea actului educaţional, date fiind rezultatele de la examenul de bacalaureat, sesiunea iulie 2012.

Rezultatele evaluării examenului naţional de bacalaureat de anul acesta confirmă nevoia introducerii subiectelor de tip diferenţiat în funcţie de profil şi filieră, inclusiv la limba şi literatura română. Bacalaureatul diferenţiat ar asigura şanse egale elevilor, în ceea ce priveşte evaluarea în funcţie de programa şi curriculumul profilului pe care îl urmează.

În acest sens, C.N.E. doreşte să atragă atenţia reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului cu privire la necesitatea unei reforme reale, structurate, adaptate la realitatea societăţii, care să aibă ca punct de pornire descongestionarea materiei predate la clasă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Consiliul Naţional al Elevilor doreşte să tragă un semnal de alarmă în rândul cadrelor didactice, în vederea stimulării elevilor pentru pregătirea examenului final, astfel încât toţi elevii care sunt admişi pentru a susţine examenul de bacalaureat, să îl promoveze cu o medie care să reflecte valoare cunoştinţelor acumuate pe parcursul anilor de liceu.

Totodată, având în vedere gradul de dificultate progresiv al subiectelor, Consiliul Naţional al Elevilor îndeamnă elevii să trateze cu seriozitate, responsabilitate şi maturitate pregătirea examentului naţional de bacalaureat, susţinut la sfârşitul celor douăsprezece, respectiv treisprezece clase de învăţământ preuniversitar.

Consiliul Naţional al Elevilor încurajează cultura învăţării ca şi concept al educaţiei, învăţarea autentică, reală, certificată printr-un examen naţional de bacalaureat serios, exigent, desfăşurat în condiţii corecte şi adaptate la cerinţele actuale ale societăţii.

De asemenea, C.N.E. ca şi structură reprezentantivă a elevilor, îşi manifestă disponibilitatea de a contribui permanent la îmbunătăţirea sistemului educaţional românesc, în calitate de organism consultativ al Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului.
„Nevoia de a învăţa nu trebuie raportată de elev doar către şcoală ci în primul rând către formarea personală a acestuia. De aceea, motivaţia pe care elevul trebuie să o primească şi să o regăsească este foarte importantă pentru asigurarea unui proces de învăţare susţinut pe parcursul a patru ani de studiu. De asemenea  rezultatele slabe ale examenului de bacalaureat s-au remarcat din nou, în mod special, în liceele din filiera tehnologică, ceea ce denotă încă o dată lipsa unei strategii de dezvoltare şi promovare a acestui tip de învăţământ. Este absolut necesară  implicarea tuturor factorilor din învăţământ pentru a da un fundament bun procesului de predare-învăţare din aceste licee tehnologice. Potenţialul pe care aceste licee îl au în formarea profesională a elevului trebuie exploatat şi susţinut atât de Ministerul Educaţiei cât şi de profesori. Din păcate discrepanţa dintre licee în ceea ce priveşte calitatea învăţământului este una foarte mare şi anormală pentru cerinţele pe care sistemul de învăţământ şi examenele naţionale le pretind. Până când liceele slabe nu vor lua măsuri pentru ridicarea performanţelor şcolare, vor exista astfel de rezultate în continuare şi în anii următori.  Consiliul Judeţean al Elevilor Alba va sprijini demersurile viitoare pentru creşterea promovabilităţii elevilor la examenul de bacalaureat şi încurajează elevii din ciclul de învăţământ preuniversitar liceal să aibă un stil de învăţare susţinut şi în permanenţă deoarece bagajul de cunoştinţe necesare unui astfel de examen nu poate fii dobândit în ultimele luni de studiu”, a declarat Andrei Nicolae Popa, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

România, a doua cea mai afectată țară de incendiile de vegetație, din UE: Flăcările au afectat aproape 150.000 de hectare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

România, a doua cea mai afectată țară de incendiile de vegetație, din UE: Flăcările au afectat aproape 150.000 de hectare

România este a doua cea mai afectată țară din UE de incendiile de pădure, ca procent al suprafeței de păduri, raportat la suprafața totală a țării, arată datele oficiale ale Comisiei Europene, publicate pe EFISS (Sistemul european de informații peivind incendiile forestiere). Doar Portugalia stă mai rău decât România în întreaga Europă.

Conform graficului EFISS, după noi se află Spania, Croația, Cipru, Slovenia, Grecia, Italia, Bulgaria și Ungaria.

Astfel, din datele oficiale ale Comisiei Europene reiese că incendiile au afectat anul acesta 87.172 hectare de pădure în Portugalia, din suprafața totală de 9.187.803 de hectare a acestei țări.

Elit - Gustul Desăvârșit

În România, flăcările au afectat 149.172 hectare, dintr-un total de 23.833.860 de hectare cât are țara noastră. Înseamnă că focul a nimicit doar anul acesta 0,63% din suprafața totală a României, în condițiile în care incendiile de acest fel au afectat în medie 0,06% din teritoriu, ca medie a ultimilor 15 ani.

Practic, 20% din întreaga suprafață de păduri arse din Europa se află în România.
Europa, afectată de cea mai rea secetă din ultimii 500 de ani

Spre comparație, în Spania au ars 283.747 hectare de păduri, care reprezintă însă doar 0,56% din suprafața totală de 50.604.375 de hectare a statului iberic.

Iar vara este departe de a se fi încheiat și nu sunt previziuni de îmbunătățire a situației. Johannes Bahrke, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat, de altfel, că Europa se confruntă cu cea mai rea secetă din ultimii 500 de ani.

”Potrivit datelor deținute în acest moment, seceta din 2022 este mai gravă decât cea din 2018, când a fost cea mai rea secetă de după 1540, deci din ultimii aproape 500 de ani”, a spus oficialul CE.

Sursa: stirileprotv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Avertizmentul Gazprom: Preţurile la gaze ar putea creşte în această iarnă cu 60%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Avertizmentul Gazprom: Preţurile la gaze ar putea creşte în această iarnă cu 60%

Preţurile europene la gaze ar putea creşte iarna aceasta cu 60%, a anunţat marţi Gazprom, la peste 4.000 dolari per 1.000 metri cubi, deoarece exporturile şi producţia companiei ruse de stat continuă să scadă, în urma sancţiunilor occidentale, transmite Reuters.

Fluxurile de gaze din Rusia, principalul furnizor al Europei, s-au situat la un nivel redus anul acesta, după ce o rută a fost închisă când Moscova a trimis trupe în Ucraina, în februarie, şi după ce sancţiunile au dus la o dispută privind echipamentul folosit pentru gazoductul Nord Stream 1. Ca rezultat, preţul gazelor a crescut.

„Preţurile gazelor pe piaţa spot din Europa au atins 2.500 dolari (per 1.000 metri cubi). Conform unor estimări conservatoare, dacă tendinţa persistă, preţurile vor depăşi 4.000 dolari per 1.000 metri cubi iarna aceasta”, susţine Gazprom.

Elit - Gustul Desăvârșit

În primăvară, la hub-ul TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă pentru gazul natural în Europa, cotaţiile au atins nivelul record de aproape 335 de euro pentru un Megawatt oră (MWh), iar marţi se situau la aproximativ 226 euro pentru un Megawatt oră, dar mult peste nivelul la care erau în urmă cu un an, de aproximativ 46 euro per MWh.

Kievul a închis una din rutele Gazprom pentru exporturile spre Europa, în timp ce Gazprom a redus livrările la doar 20% din capacitatea gazoductului Nord Stream 1 spre Germania, din cauza disputei privind echipamentul.

Per total, exporturile de gaze ale Gazprom au scăzut cu 36,2%, la 78,5 miliarde metri cubi, în perioada ianuarie – 15 august, în timp ce producţia a înregistrat un declin de 13,2%, la 274,8 miliarde metri cubi, faţă de anul precedent, se arată în comunicatul companiei ruse.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Măsuri dure pentru companiile de utilități din Germania. TVA-ul pentru gaze va scădea de la 19% la 7%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Măsuri dure pentru companiile de utilități din Germania. TVA-ul pentru gaze va scădea de la 19% la 7%

Până în luna martie, Germania va reduce TVA-ul aplicat la gaze naturale, de la 19% la 7%, pentru a putea determina companiile să scadă prețurile aplicate consumatorilor.

”Ne aşteptăm ca întreprinderile să aplice 100% clienţilor această scădere”, a declarat cancelarul german Olaf Scholtz, care a mai subliniat că „Având această măsură, reducem per ansamblu povara asupra clienţilor mai mult decât povara creată de noua taxă pe gaze. Reducerea TVA se va aplica atât timp cât va fi colectată taxa pe gaze”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tot în cursul acestei săptămâni, Guvernul german a anunţat impunerea unei noi taxe pe gaze, menite să ajute companiile de utilităţi să acopere costul înlocuirii livrărilor ruseşti. Noua taxă va fi impusă de la 1 octombrie şi va rămâne în vigoare până la finalul lunii martie 2024.

Nivelul taxei a fost stabilit la 2,419 eurocenţi/kWh şi va duce la creşterea facturilor de energie atât pentru companii cât şi pentru gospodării. Veniturile obţinute de pe urma noii taxe pe gaze vor fi folosite pentru a compensa costurile suplimentare suportate de importatorii de gaze, 12 dintre aceşti solicitând deja compensaţii de aproximativ 34 miliarde de euro, conform Ministerului Economiei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea