Rămâi conectat

Actualitate

Nemulțumiri majore în rândul medicilor de familie: Pacienții nu vor mai beneficia consultații gratuite și medicamente compensate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nemulțumiri majore în rândul medicilor de familie: Pacienții nu vor mai beneficia consultații gratuite și medicamente compensate, Casele Județene de Asigurări de Sănătate au efectuat doar plați parțiale.

Medicii de familie amenință că vor înceta să ofere consultații gratuite și să elibereze rețete compensate pentru cei care beneficiază de decontare din partea Caselor de Sănătate.

În prezent, medici din Cluj și Mureș au confirmat că, începând cu data de 18 decembrie, nu vor mai accepta programări pentru astfel de servicii. Aceștia anunță că vor furniza consultații doar contra-cost în afara programului obișnuit, iar serviciile de consultații online sau telefonice vor fi suspendate.

Nemulțumirile medicilor includ întârzieri în plata serviciilor prestate în luna octombrie și probleme recurente cu sistemul informatic al cardului de sănătate, care funcționează defectuos în cea mai mare parte a timpului.

Reprezentanții organizațiilor profesionale aduc acuzații Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, susținând că acestea au efectuat plăți doar parțiale pentru deconturile medicale.

Citește și: Aproape 200 de locuri şi posturi, rămase neocupate în urma concursului! Criză de chirurgi și medici de familie

În mijlocul acestei dispute, pacienții se tem că nu vor mai putea beneficia de medicamente compensate și vor fi nevoiți să plătească direct pentru consultații și analizele obișnuite.

O undă de nemulțumiri se resimte și în cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP), unde activitatea este deja blocată în 25 de județe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea