Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Mutare spectaculoasă: aiudeanul Bogdan Andone, secund la FCSB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mutare importantă pentru fotbalul județean: antrenorul aiudean Bogdan Andone a devenit secundul lui Mihai Teja la FCSB, plecând cu noua echipă în cantonamentul din Spania.

În vârstă de 44 de ani împliniți în 7 ianuarie, Andone şi-a început cariera de antrenor în 2011, iar în ultimii ani a lucrat atât ca secund, cât şi ca antrenor principal. Ultima dată, în turul campionatului, Bogdan Andone s-a aflat pe banca celor de la Energeticianul, ca antrenor principal, venind de la Metaloglobus București, o altă divizionară secundă.

În ultimii ani, a mai activat ca fotbalist, în Alba, la Sportul Livezile (Liga a V-a, alături de fratele său mai mic Radu) și Metalu Aiud (Liga a 4-a).

Am mai activat la Rapid București, Al-Shaab (Emiratele Arabe Unite), Concordia Chiajna și Astra Giurgiu, ca și secund al lui Marius Șumudică, pentru ca din 2016 să devină antrenor principal, la Olimpia Satu Mare și ASU Poli Timișoara, în Liga a 2-a. Este o surpriză dacă ţinem seama că aiudeanul nu a avut nicio legătură vreodată cu FCSB, respectiv Steaua, ba de cele mai multe ori le-a fost rival celor de acolo. Bogdan Andone, cunoscut ca rapidist, club la care a evoluat în cariera de jucător, a plecat ieri în cantonamentul din Spania cu FCSB.

Fostul mijlocaş a fost adversarul FCSB-ului în sezonul 2015-2016, când i-a fost secund lui Marius Şumudică la Astra, în campania încheiată cu obţinerea titlului de campioană de către gruparea giurgiuveană, dar și a Supercupei României. Pe lângă Bogdan Andone, din staff-ul lui Mihai Teja la FCSB mai fac parte Virgil Tudorache (antrenor secund), Marius Popa (antrenor cu portarii), Marian Lupu (preparator fizic) şi Horea Codorean (preparator fizic). Ca jucător, Bogdan Andone are trei trofee cu Rapid, unde a ajuns de la Sportul Studențesc contra sumei de 300.000 de euro plătită de George Copos. Sub comanda lui Mircea Lucescu, giuleştenii au câştigat cu Bogdan în echipă: titlul de campion în 1999,Cupa României în 1998 și Supercupa României în 1999, din efectiv făcând parte și ocnamureșeanul Ovidiu Maier.

Bogdan Andone a câştigat şi un titlu cu Apollon Limassol în Cipru (2006). Jucătorul are peste 330 de meciuri în primele eşaloane din România, Cipru şi Ungaria, marcând 43 de goluri (9 în Insula Afroditei). Cariera sa cuprinde formaţiile Corvinul Hunedoara, Sportul Studenţesc, FC Braşov, Rapid (sub comada lui Mircea Lucescu), Oţelul Galaţi, Ferencvaros, Apollon Limassol, Alki Larnaka, Ermis Aradippou şi Farul Constanţa.

Sursa foto: Digi Sport


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea