Rămâi conectat

Societate

„Municipiul Sfântu Gheorghe este în inima României, iar Alba Iulia este în inima tuturor românilor”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu acest titlu am fost întâmpinaţi de ziarul local de limbă română dar şi cu multă simpatie şi aprecieri au fost primiţi cei 50 de vârstnici din Alba Iulia de către reprezentanţii comunităţii româneşti din localitate şi de membrii fundaţiei „Mihai Viteazul”.
Întâlnirea a avut loc în urmă cu 5 luni când am avut prilejul să prezentăm expoziţia etnografică „Datinile Albei pentru toată lumea” precum şi susţinerea unui spectacol de muzică populară din Ardeal, prezentat de Ansamblul 60  plus al municipiului Alba Iulia. Aprecierile primite precum şi dorinţa sinceră de a continua colaborarea între cele două municipii, ne-au format convingerea că şi în anii următori vom răspunde cu multă plăcere la toate invitaţiile ce le vom primi.
Urmare a acestei deplasări un grup de 54 de persoane din municipiul Sfântu Gheorghe ne fac cinstea să fie prezenţi în municipiul nostru în data de 15 octombrie 2011. Cu această ocazie pe lângă vizionarea bogăţiilor istorice de care dispune Cetatea din Alba Iulia şi a schimbului de experienţă ce va avea loc, un grup de 12 persoane ai ansamblului „Brâuleţul” din comuna Sita Buzăului ne va prezenta un frumos program de jocuri şi muzică populară românească. Spectacolul se va prezenta în data de 15 octombrie, ora 18.00, în sala de festivităţi a Liceului de Muzică. Întâlnirea noastră va fi onorată de dl viceprimar Ioan Bogăţan care va susţine dorinţa noastră comună de a continua şi diversifica formele de manifestare în anii viitori. (A.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Floriile 2024 • Când pică Floriile în următorii ani: Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice în 2024, 2025. Floriile ortodoxe 2024 sunt în 28 aprilie, iar Floriile catolice 2024 în 24 martie. Paștele Ortodox 2024 este în 5 mai, iar Paștele Catolic 2024 în 31 martie. În Duminica Floriilor, românii ortodocși sărbătoresc Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea