Rămâi conectat

Ştirea zilei

Municipiul Alba Iulia are DIN NOU o incidență de infectare „demnă” de SCENARIUL ROȘU. Când ar putea avea loc ședința CJSU

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Așa cum, din păcate, cetățenii Municipiului Alba Iulia au fost obișnuiți în ultimele zile, orașul nostru se află din nou în ipostaza în care scenariul roșu de combatere a pandemiei ar putea fi impus, din cauza incidenței mari de infectare.

Astăzi, 17 ianuarie, Alba Iulia a înregistrat o rată de infectare de 3,20 de cazuri active la o mie de locuitori, ceea ce ar plasa „confortabil” acest oraș în situația de a se lua măsuri mai drastice, hotărâte în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Cel mai probabil, dacă situația nu se va îmbunătăți, CJSU Alba ar putea lua decizia de a încadra Municipiul Alba Iulia în scenariul roșu în cadrul zilei de luni.

Este de menționat că, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a așteptat ca această rată să scadă, înainte de a lua o decizie și cel mai probabil va mai aștepta.

Scenariul roșu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

CITEȘTE ȘI: HOCUS-POCUS cu scenariul roșu la Alba Iulia: Într-o zi intră, în alta iese

Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară al)doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în județele/localitățile unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea