Munca în străinătate decimează efectivul Industriei Galda de Jos! După Cătălin Ştef, pleacă “afară” alte două “piese grele”: Rodean şi G. Goronea!

Dacă în privinţa situaţiei financiare sunt semnale că în 2018 Industria Galda de Jos va beneficia de un buget majorat comparativ cu sezoanele anterioare, nu acelaşi lucru se poate spunn în privinţa efectivului de jucători, trei titulari ai turului plecând la muncă peste hotare! Formaţia găldeană a pierdut în intersezon trei jucători de bază, toţi plecaţi în străinătate să muncească, portarului Cătălin Ştef – ajuns în Germania, alăturându-se fundaşul Bogdan Rodean (acesta pleacă până în martie şi iarăşi în luna mai) şi mijlocaşul cugirean George Goronea (în Anglia), pierderi importante pentru ocupanta poziţiei a treia în ierarhia primei părţi a campionatului. Mai mult, S. Mureşan şi D. Lupşan sunt curtaţi de Unirea Alba Iulia, iar juniorul Boancă îşi doreşte să joace la un nivel superior.

Industria Galda este prima dintre divizionarele terţe din Alba care demarează pregătirile, luni, la ora 17.00, antrenorul Paul Ciucă fixând întâiul antrenament al anului. De asemenea, juniorul Gombocz a fost cedat la CIL Blaj, în Liga a IV-a. Deocamdată, Industria nu a „mutat” pe piaţa transferurilor, însă sunt aşteptate şi câteva surprize la reunire, principala preocupare fiind aducerea unui portar din zonă. „În primul rând, în startul noului an, ne dorim sănătate. Sperăm să nu ne mai lovim de problemele financiare, iar obiectivul îl vom fixa în funcţie de componenţa lotului. În contextul atâtor plecări ale unor jucători de bază trebuie să vedem ce punem în loc”, a spus „principalul” Industriei.

*Buget mărit în 2018

După un an 2017 chinuitor din punct de vedere financiar, cu luni bune în care nu şi-au primit drepturile, echipierii „galben-albaştri” au speranţe în îmbunătăţirea situaţiei. În contexul noilor reglementări legislative în privinţa sprijinirii sportului, aleşii locali sunt dispuşi să suplimenteze fondurile alocate echipei de fotbal şi astfel, de la 350.000 de lei anual, există perspectiva ca Industria să beneficieze, după votul favorabil al consilierilor locali, de aproximativ 600.000 de lei. „Într-o săptămână se definitivează bugetul şi vom afla exact cum stau lucrurile. În primul rând ne gândim să ajutăm jucătorii, să le oferim salarii 10-11 luni în fiecare sezon competiţional, în loc de 8 luni cum îi plăteam până acum”, a spus Marcel Georgiu, preşedintele Industriei.

*S. Mureşan şi D. Lupşan – curtaţi de Unirea, Boancă – oferte din eşaloanele superioare

Doi dintre echipierii Galdei, atacantul Silviu Mureşan şi mijlocaşul Daniel Lupşan, au fost curtaţi în ultima perioadă de Unirea Alba Iulia, conjudeţeana care aşteaptă ca respectivii jucători să-şi regleze situaţie cu Industria, echipă cu care se află sub contract. De asemenea, juniorul Ioan Boancă, apărătorul lateral stânga, intrat în ultimele şase luni de contract, are perspectiva să plece în eşaloanele superioare, mai ales că este „eligibil” în Liga a 2-a.

 

Dan HENEGAR

1 comentariu

CIUFU 14 ianuarie 2018 at 19:41

PLATITILE VOI CIT CISTIGA IN STRAINATATE CA SA NU MAI FIE MOTIV DE PLECARE,SAU VRETI MUNCA MOACA SA VA LAUDATI CU SUCCESELE.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...