Rămâi conectat

Sport

Munca în străinătate decimează efectivul Industriei Galda de Jos! După Cătălin Ştef, pleacă „afară” alte două „piese grele”: Rodean şi G. Goronea!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Dacă în privinţa situaţiei financiare sunt semnale că în 2018 Industria Galda de Jos va beneficia de un buget majorat comparativ cu sezoanele anterioare, nu acelaşi lucru se poate spunn în privinţa efectivului de jucători, trei titulari ai turului plecând la muncă peste hotare! Formaţia găldeană a pierdut în intersezon trei jucători de bază, toţi plecaţi în străinătate să muncească, portarului Cătălin Ştef – ajuns în Germania, alăturându-se fundaşul Bogdan Rodean (acesta pleacă până în martie şi iarăşi în luna mai) şi mijlocaşul cugirean George Goronea (în Anglia), pierderi importante pentru ocupanta poziţiei a treia în ierarhia primei părţi a campionatului. Mai mult, S. Mureşan şi D. Lupşan sunt curtaţi de Unirea Alba Iulia, iar juniorul Boancă îşi doreşte să joace la un nivel superior.

Industria Galda este prima dintre divizionarele terţe din Alba care demarează pregătirile, luni, la ora 17.00, antrenorul Paul Ciucă fixând întâiul antrenament al anului. De asemenea, juniorul Gombocz a fost cedat la CIL Blaj, în Liga a IV-a. Deocamdată, Industria nu a „mutat” pe piaţa transferurilor, însă sunt aşteptate şi câteva surprize la reunire, principala preocupare fiind aducerea unui portar din zonă. „În primul rând, în startul noului an, ne dorim sănătate. Sperăm să nu ne mai lovim de problemele financiare, iar obiectivul îl vom fixa în funcţie de componenţa lotului. În contextul atâtor plecări ale unor jucători de bază trebuie să vedem ce punem în loc”, a spus „principalul” Industriei.

*Buget mărit în 2018

După un an 2017 chinuitor din punct de vedere financiar, cu luni bune în care nu şi-au primit drepturile, echipierii „galben-albaştri” au speranţe în îmbunătăţirea situaţiei. În contexul noilor reglementări legislative în privinţa sprijinirii sportului, aleşii locali sunt dispuşi să suplimenteze fondurile alocate echipei de fotbal şi astfel, de la 350.000 de lei anual, există perspectiva ca Industria să beneficieze, după votul favorabil al consilierilor locali, de aproximativ 600.000 de lei. „Într-o săptămână se definitivează bugetul şi vom afla exact cum stau lucrurile. În primul rând ne gândim să ajutăm jucătorii, să le oferim salarii 10-11 luni în fiecare sezon competiţional, în loc de 8 luni cum îi plăteam până acum”, a spus Marcel Georgiu, preşedintele Industriei.

Elit - Gustul Desăvârșit

*S. Mureşan şi D. Lupşan – curtaţi de Unirea, Boancă – oferte din eşaloanele superioare

Doi dintre echipierii Galdei, atacantul Silviu Mureşan şi mijlocaşul Daniel Lupşan, au fost curtaţi în ultima perioadă de Unirea Alba Iulia, conjudeţeana care aşteaptă ca respectivii jucători să-şi regleze situaţie cu Industria, echipă cu care se află sub contract. De asemenea, juniorul Ioan Boancă, apărătorul lateral stânga, intrat în ultimele şase luni de contract, are perspectiva să plece în eşaloanele superioare, mai ales că este „eligibil” în Liga a 2-a.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Volei Alba Blaj, a 5-a victorie la rând în Divizia A1: 3-0 la Craiova

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a câștigat fără emoții disputa din etapa a 5-a a Diviziei A1, în deplasare cu SCMU Craiova, scor 3-0 (25-14, 25-11, 25-13).

Echipa din „Mica Romă” are 5 victorii din tot atâtea dispute în actuala ediție și conduce ierarhia cu 14 puncte din 15 posibile, urmată de Rapid, care a învins 3-2 pe Dinamo. Confruntarea a fost la discrecția vizitatoarelor, antrenorul Stevan Ljubičić mizând pe o formulă apropiată de aceea de bază.

Volei Alba Blaj, antrenor : Slađana Mirković – Gergana Dimitrova, Georgiana Faleș, Jovana Kocić, Bojana Milenković, Victoriia Russu – Andra Cojocaru (libero), Andreea Ispas (libero); au mai intrat Iarina Axinte, Jovana Cirkovic și Raisa Ioan.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sâmbătă, în Sala „Timotei Cipariu” este disputa cu Știința Bacău, urmată de o rundă de pauză


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Daria Remete (LPS Alba Iulia) a cucerit două medalii de argint și două medalii de bronz, la Campionatul Național în bazin de 25 metri

Dan HENEGAR

Publicat

în

La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, în bazin scurt (25 de metri), înotătoarea Daria Remete (LPS Alba Iulia) a cucerit 4 medalii, două de argint și tot atâtea de bronz.

Competiția disputată timp de 4 zile în frumosul Complex de Natație din Otopeni a reunit cei mai buni înotători români ai momentului, inclusiv pe deja celebrul David Popovici, multiplu campion mondial și european. Participarea a fost numeroasă, la start regăsindu-se 371 de competitori de la 65 de cluburi din țară și unul din Ucraina. Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia a avut 11 reprezentați, sportivi pregătiți de prof. Daniela Bob, Nicolae Bob și Marius Lobonțiu. Daria Remete, antrenată de Nicolae Bob, și-a adjudecat 4 medalii. Daria a urcat pe podium în proba de 200 metri mixt – medalia de bronz la categoria senioare.

În aceeași probă a obținut medaliile de argint la categoriile tineret și junioare, iar în proba de 200 metri fluture s-a clasat pe poziția a treia la junioare (medalie de bronz). Sportiva a terminat pe locul al 4-lea la junioare și pe poziția a 7-a la tineret în proba de 100 metri fluture, respectiv pe locul 4 la tineret și pe locul 7 la senioare în proba de 200 metri fluture.

Elit - Gustul Desăvârșit

Au fost aproape de podium: *Daria Adam – locul 7 la senioare si locul 6 la tineret în proba de 800 metri liber; locul 6 la tineret în proba de 200 metri fluture; *Lukas Stâncel – locul 5 în proba de 200 metri spate; locul 5 în proba de 200 metri liber și locul 6 în proba de 100 metri mixt, toate la categoria juniori; *Armand Enescu – locul 7 în proba de 100 metri spate la categoria juniori; *Clara Adam – locul 7 în proba de 200 metri spate la categoria junioare. Șafeta combinată de juniori (două fete și doi băieți) s-a clasat pe locul 5 în proba de 4×50 metri mixt, în componența Lukas Stâncel, Robert Krizbai, Daria Remete și Clara Adam. De asemenea, ștafeta juniorilor, formată din Armand Enescu, Robert Krizbai, Ayan Gheorghiu și Lukas Stâncel, a încheiat pe locul al 6-lea al probei de 4×50 metri liber. A mai concurat, în finala C a probei de 200 metri spate, și Albert Marc, o finală rezervată exclusiv juniorilor. Următoarea competiție va fi în perioada 2-4 decembrie, la Tg. Mureș, concurs la care vor participa cei mai mici înotătorii, copiii de 10 și 11 ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) – campion mondial la powerlifting! În 2022, uniristul a cucerit și aurul european

Dan HENEGAR

Publicat

în

Albaiulianul Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) a devenit campionul mondial la powerlifting al categoriei 83 kilograme, în proba de împlins din culcat, ce a avut 19 concurenți la start.

Campionatul Mondial de powerlifting seniori se dispută în această perioadă la Viborg (Danemarca), iar uniristul a ridicat 260 de kilograme, fiind urmat pe podium de competitori din Ucraina (locurile doi și 3) și Austria (poziția a 4-a).

În 2022 Irimie, desemnat anul trecut sportivul județului Alba la secțiunea sporturi neolimpice, a mai cucerit și titlul continental, asta după ce în 2021, la Mondialele din Norvegia, elevul antrenorului Ovidiu Pănăzan s-a clasat pe treapta a treia a podiumului, adjudecându-și medalia de bronz la seniori!

Elit - Gustul Desăvârșit

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea