Rămâi conectat

Politică Administrație

Mugurel Liviu Sârbu: Fiţi consecvenţi, domnilor consilieri!

Publicat

în

Din dorinţa de a sprijini performanţa sportivă la nivel judeţean, Consiliul Judeţean Alba, alături de câteva municipii reprezentative (Blaj, Alba Iulia, Sebeş) au demarat proiecte comune ce vizează finanţarea diferitelor ramuri sportive (volei, baschet şi handbal). Tradiţia handbalului din municipiul Sebeş a fost motivul înfiinţării, în anul 2011, a Asociaţiei Sportive “Handbal Club Alba-Sebeş”, proiect sprijinit şi finanţat, în mod egal, atât de Consiliul Judeţean Alba, cât şi de Primăria municipiul Sebeş. În acest context, în bugetele pe anul 2012 ale celor două instituţii au fost prevăzute sumele necesare, Consiliul Judeţean Alba atribuindu-le deja Asociaţiei Sportive “Handbal Club Alba-Sebeş”, printr-o hotărâre, lucru urmând a fi dus la îndeplinire şi de Consiliul Local Sebeş. Deşi bugetul local al municipiului Sebeş a fost votat încă din data de 31 ianuarie 2012, pe fondul unor discuţii tendenţioase nefondate, purtate la aşa-zisele posturi de radio de persoane uşor manipulabile de către jurnaliştii unui “birou de investigaţii”, consilierii locali ezită sau tergiversează adoptarea unei HCL prin care să-i atribuie “Handbal Club Alba-Sebeş” suma deja aprobată din buget. Care să fie motivul? Oare Consiliul Local Sebeş, majoritar PDL, consideră dintr-o dată inoportună finanţarea handbalului de performanţă din oraşul nostru sau doreşte pur şi simplu să se opună tuturor proiectelor de hotărâre iniţiate de primarul Mugurel Liviu Sârbu, care a rupt orice legătură cu PDL, anunţându-şi candidatura, ca independent, pentru Primăria municipiul Sebeş? Spre deosebire de majoritatea consilierilor locali, care şi de această dată dau dovadă că “nu au coloană vertebrală”, blocând un proiect de hotărâre cu care în urmă cu ceva timp erau de acord, primarul Mugurel Liviu Sârbu susţine continuitatea acestui proiect deoarece crede în viabilitatea lui şi, mai presus de acest lucru, consideră de-a dreptul ruşinos sacrificarea unei echipe care poate face performanţă, în numele unor interese politice meschine. Referitor la modul în care vor fi cheltuite sumele alocate, primarul Mugurel Liviu Sârbu asigură Consiliul Local Sebeş de faptul că responsabilitatea acestui lucru îi revine exclusiv conducerii executive a Asociaţiei Sportive şi nimănui altcuiva. În afară de acest lucru, domnia sa doreşte să mai sublinieze încă un aspect, anume că, niciodată nu ar susţine proiecte asupra cărora ar plana şi cea mai mică suspiciune de ilegalitate (vezi prelungirea contractului de transport public, care avea destui adepţi în cadrul Consiliului Local Sebeş, dar cu care primarul municipiului Sebeş nu a fost de acord, considerând-o ilegală) şi, din acest considerent, îi invită pe toţi consilierii locali să-şi facă datoria şi să lase jocurile politice deoparte măcar atunci când sunt vizaţi oameni care, prin performanţa lor, pot face cinste oraşului nostru.(Biroul de presă al Primăriei municipiului Sebeş)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Am susținut și inițiat, alături de colegii mei din PSD, un proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru etnicii români din Ucraina și din celelalte comunități istorice care își doresc să studieze în România. Țara noastră are datoria morală și obligația legală de a sprijini comunitățile de români din afara granițelor.

Proiectul a primit votul deputaților și senatorilor și va produce efecte doar după ce va fi promulgat de către președinte și va fi publicat în Monitorul Oficial. Inițiativa PSD va oferi tinerilor români din Ucraina și din alte comunități istorice resursele financiare necesare pentru a putea studia la universitățile din România. Bursele cresc de la 65 de euro/lună la  valoare echivalentă burselor sociale acordate studenților din România, care trebuie să acopere integral cheltuielile cu masa și cazarea studenților.

Această valoare este stabilită de fiecare universitate în parte dar nu poate fi mai mică decât suma stabilită de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), astfel încât să acopere cheltuielile cu masa și cazarea. Pentru anul universitar 2021-2022 valoarea minimă propusă de CNFIS a fost de 700 lei/lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cuantumul minim al burselor românilor de pretutindeni va fi egal cu valoarea burselor sociale acordate studenților români de la ciclurile de studii universitare de licență și masterat, respectiv cu valoarea bursei pentru studii doctorale pentru studenții de la ciclul de studii universitare de doctorat.

Bursele românilor de pretutindeni se vor acorda pe toată durata anului calendaristic, inclusiv pe perioada vacanței de vară, iar beneficiarii acestora pot primi și burse pentru performanțe academice, în aceleași condiții cu studenții cetățeni români.

PSD își dorește ca prezenta lege să intre în vigoare începând cu anul universitar 2023 – 2024. PSD este alături de românii de pretutindeni!

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

Publicat

în

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

„Președintele Partidului Național Liberal, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a vizitat azi două companii de succes din județul Alba, din două domenii diferite: Transavia și Unitatea de producție Star Assembly din Sebeș.

La Transavia, firmă privată cu capital integral românesc în producția și procesarea cărnii de pasăre, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a apreciat performanța companiei românești:

Elit - Gustul Desăvârșit

”Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia și echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieței produse de calitate și să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranța alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat șeful Executivului.

O componentă importantă a Programului #SprijinPentruRomânia este susținerea agriculturii și industriei alimentare. Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a pus la dispoziția fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură care va contribui la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază. În plus, a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură și industria alimentară.

La unitatea de producție Star Assembly, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că includerea acesteia, de către Mercedes Benz în programul său de retehnologizare înseamnă noi locuri de muncă și va aduce plus-valoare economiei locale.

Președintele #PNL a spus și că încrederea manifestată de investitorii germani în mediul de afaceri din România poate încuraja și alți investitori străini, iar măsurile din programul de guvernare și PNRR au în vedere atât componenta de investiții, cât și componenta de reforme.

În întâlnirea cu aleșii locali liberali din județ, la care a participat și secretarul general interimar, Lucian Bode, președintele #PNL Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că administrația liberală din Alba este un model pentru ceea ce trebuie să fie angajamentul aleșilor în fața cetățenilor. De asemenea, președintele #PNL a subliniat că soluțiile pentru multiplele crize pe care le traversează România, din cauza contextului geopolitic, se află în pachetul de măsuri #SprijinPentruRomânia, implementarea PNRR și absorbția fondurilor europene.”, a transmis Partidul Naţional Liberal


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare