Rămâi conectat

Actualitate

Moţii din Apuseni: „Domnule Korodi, nu lăsăm pe nimeni să-şi bată joc de locurile noastre de muncă!”

Publicat

în

Fără locuri de muncă, aproape oriunde devine mai bine decât la noi acasă! Suntem moţi, dar suntem tot mai puţini, pentru că mineri nu suntem lăsaţi să fim. Nu toţi suntem în trecere prin Țara Moţilor! Noi chiar locuim aici.

Localitatea noastră este tot mai poluată, patrimoniul istoric este în degradare, infrastructura lipsește. Ce turism poţi face într-o zonă lăsată în paragină și mâncată de sărăcie? Da, există 2-3 roșieni care și-au făcut publicitate pentru propria pensiune pe spinarea și stomacul gol al celorlalţi 3.000 de roșieni. Dar noi, cei mulţi, unde să muncim? Trăim într-o zonă fără infrastructură, o zonă cu multă poluare, o zonă în care patrimoniul se află într-o permanentă și continuă degradare… Noi suntem cei care vedem cu propriii ochi cum situaţia ar putea deveni și mai gravă dacă nu ar exista investitorul Roșia Montană Gold Corporation.

Noi, comunitatea din Roșia Montană, în aceste vremuri atât de tulburi din punct de vedere politic, venim la București să sancţionăm comportamentul iresponsabil al anumitor politicieni români. Este iresponsabil comportamentul dlui fost ministru Attila Korodi, care preferă să îi arunce pe moţii din Roșia Montană într-o nouă perioadă de incertitudine, chiar agonie. Culmea, folosind aceleași replici de acum 4 ani, aceleași chichiţe juridice menite să întârzie crearea locurilor noastre de muncă.

Electrica Furnizare Discount

Știm din experienţă că această posibilă amânare nu poate fi decât temporară. Tragem un semnal de alarmă asupra modului în care dl Korodi preferă să-și bată joc de noi, de viaţa noastră și a copiilor noștri. Ministrul Mediului însuși recunoaște că din punct de vedere legal, Proiectului nu i se pot imputa aspecte majore. Dacă mergem pe litera legii, spune dl Korodi, se pot întruni condiţiile pentru crearea a mii de locuri de muncă noi în regiune, locuri de muncă de care România are nevoie disperată.

Dle Korodi, dacă acest Proiect, în care 95% din comunitatea locală își pune speranţele de viitor, nu ar fi unul viabil și bun pentru România și pentru Roșia Montană, atunci până acum investitorului trebuia să i se spună clar să plece. Dar în lipsa altor argumente împotriva Proiectului, cei care se opun dintr-un motiv sau altul au ales să apeleze la cea mai murdară și incorectă modalitate: procesele repetate și piedicile judecătorești.

Așteptăm de atâţia ani un răspunsdle Korodi, de atâţia ani așteptăm o soluţie inclusiv din partea dumneavoastră. Nu aveţi soluţii, aveţi tolba plină de suspendări, blocări, înfometări, batjocoriri, metode agresive și eficiente de distrugere orientate împotriva oamenilor din Roșia Montană și împrejurimi. Dacă aţi fi utilizat 5% din energia, efortul și inteligenţa de care aţi dat dovadă în tentativa de a ne îngropa definitiv pe toţi cei 3.000 de moţi din Roșia Montană, suntem convinși că acum nu veneam în faţa Ministerului Mediului să ne luăm adio de la dumneavoastră protestând! Dimpotrivă, toţi locuitorii din Apuseni, de orice etnie, română, maghiară etc., vă așteptau la final de mandat în Roșia cu flori și mulţumiri.

Interesele cetăţenilor români din toate comunităţile locale ar trebui să primeze, nu interesele ascunse ale celor care știu doar să blocheze și să suspende. Interesul dumneavoastră nu este unul ministerial, să ne salvaţi de sărăcie, foamete și șomaj. Interesul dumneavoastră nu este nici măcar protecţia mediului! Scopul dumneavoastră ne este clar: să ne distrugeţi psihic și fizic, adâncind sărăcia, foametea și șomajul din Apuseni.

Pentru toate motivele de mai sus, 95% dintre roșieni – români, unguri, romi, indiferent de etnie – nu îl pot ierta pe Attila Korodi pentru lașitate și atitudine duplicitară de care a dat dovadă în ultimele zile din scurtul său mandat de ministru.

Asociaţia Pro Roșia, Roșia Montană

Asociaţia Pro Dreptatea, Roșia Montană
Asociaţia Studenţilor din Roșia Montană
Asocia
ţia Culturală Maghiară din Abrud și Roșia Montană

COMUNICAT PRESĂ
4 mai 2012, Roșia Montană


Publicitate

Actualitate

Se va reveni la școală în format fizic? Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”

Publicat

în

Se va reveni la școală în format fizic? Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunţat, vineri seară, că nu există nicio garanţie că elevii vor relua cursurile şcolare cu prezenţă fizică, după cele două săptămâni de vacanţă. El a subliniat că, după zece zile, va fi făcută o evaluare a situaţiei şi se va face o nouă analiză.

„S-a preferat soluţia asta (vacanţă două săptămâni – n.r.) compensând ulterior zilele date pentru vacanţă, decât să fie online şi să fie o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea. Au fost nişte discuţii care au fost stabilite mai ales de experţii de la Ministerul Educaţiei că asta ar fi soluţia mai bună”, a declarat Raed Arafat, la Digi24, vineri seară, întrebat de ce s-a ales vacanţă pentru toţi elevii şi nu cursuri online, potrivit news.ro.

Secretarul de stat a adăugat că nu poate garanta că elevii vor reveni la şcoală fizic, după cele două săptămâni de vacanţă.

Electrica Furnizare Discount

„Nu există nicio garanţie (că după două săptămâni cursurile vor reîncepe fizic – n.r.) pentru că nu ştim cum va evolua. Aşteptăm să vedem evoluţia şi discuţia asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”, a declarat Arafat.

Raed Arafat a mai precizat că abia după 14 zile se vor vedea rezultatele restricţiilor impuse de luni.

Toţi elevii vor intra, începând de luni, în vacanţă pentru 14 zile, ordinul fiind deja semnat de ministrul Educaţiei.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Ce spune Arafat de minivacanța de 1 decembrie: „Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel”

Publicat

în

Ce spune Arafat de minivacanța de 1 decembrie: „Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel”

Secretarul de stat Raed Arafat le recomandă românilor să stea acasă. Doar persoanele vaccinate sau cele care au avut COVID-19 se mai pot caza la hotelurile din România, în următoarele 30 de zile, conform hotărârii aprobate vineri de CNSU.

Întrebat dacă românii își pot planifica o vacanță în zilele libere de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, Arafat a răspuns: „Dacă îi primesc alte țări. Părerea mea este că cel mai bine acum e să stăm unde am fost”.

„Și la unitățile de cazare vor trebui să fie prezentate certificatele verzi, inclusiv la hoteluri. Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel. Acest lucru cred că este aplicat în foarte multe țări din Europa. Nu suntem singurii care aplicăm aceste reguli la acest moment”, a spus Arafat.

Electrica Furnizare Discount

„Se propune ca accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile pentru care se propun măsurile din prezenta hotărâre, precum și accesul în cadrul centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în hotărârea CNSU.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Restricții anti-Covid-19: Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

Publicat

în

Restricții anti-Covid-19: Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

În cursul zilei de vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 91 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, prin care se propune.

În hotărâre se propune „instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun”, începând de lunea viitoare.

Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane:

Electrica Furnizare Discount

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante

IMPORTANT: Persoanele vaccinate trebuie și ele să poarte mască de protecție.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare