Rămâi conectat

Ştirea Ta

Mişcarea fizică şi alimentaţia văzute de un instructor de fitness

Publicat

în

Sportul e acum pentru unii dintre noi un mod de viaţă, e ceva fără de care nu putem. Acelaşi lucru se poate spune şi despre mâncatul sănătos, echilibrat. Există însă şi persoane care preferă să stea în faţa televizorului şi să nu se abţină de la niciun fel de aliment. Pentru aceştia din urmă am apelat la o persoană pentru care sportul, alimentaţia este un mod de a trăi, o normalitate de zi cu zi, care a acceptat să ne împărtăşească din secretele unei vieţi sănătoase, a unui corp de invidiat, instructor de fitness, Lucian Nicolescu Şeuşan. Poate o parte dintre cei „comozi” vor trece de cealaltă parte a baricadei, a oamenilor activi.
„Pentru omul primitiv mişcarea fizică era strict legată de nevoia de supravieţuire. În urmă cu 30 de mii de ani însă mişcarea a căpătat caracter sportiv, dovezile arheologice găsite în Australia, Africa şi Franţa fiind cele care ne indică prezenţa unor ceremonii ritualice în cadrul cărora participanţii implicaţi efectuau activităţi fizice. De-a lungul timpului, sportul a suferit multe schimbări, reprezentând pentru omul modern un concept ce implică abilităţi fizice-motorii de bază cât şi mentale. În prezent s-a ajuns ca sportul să fie definit ca fiind «practica metodică a exerciţiilor fizice, făcută pentru întărirea corpului, dezvoltarea anumitor abilităţi fizice sau mentale şi pentru a educa voinţa, curajul, iniţiativa». Având răspândire globală, cu prepoderenţă în anumite regiuni geografice sau culturale, sportul şi diferite jocuri sportive, captează un număr tot mai mare de practicanţi. Omul modern simte nevoia de mişcare, vrea să combată efectele negative ale sedentarismului şi apelează astfel la diferite tipuri de activităţi fizice. Acum, la nivel mondial, predomină în acest sens practicarea fitness-ului care nu trebuie privit ca un sport, ci mai degrabă ca un concept – condiţie fizică bună, sănătate într-un corp armonios. Practicarea fitness-ului se face atât în sălile special amenajate şi dotate cu aparatură specifică, sub îndrumarea unei persoane calificate în acest sens, cât şi în afara lor – alergat, înot, ciclism. Bineînţeles că sportul merge în mână cu alimentaţia echilibrată şi odihna. În acest fel, fitness-ul devine un mod de viaţă! Prin fitness se urmăreşte practic arderea surplusului de calorii ingerate, tonifierea generală, modelarea corpului, îmbunătăţirea condiţiei fizice, întărirea întregului organism, crescând astfel imunitatea acestuia. Durata antrenamentului de fitness este de 45-90 minute/antrenament, cu o medie de 7-8 ore/săptămână în cazul practicanţilor amatori. Intensitatea efortului trebuie dozată în funcţie de nivelul participantului. Se urmăreşte practicarea ambelor tipuri de efort în cadrul antrenamentului, în următoarea ordine: anaerob – exerciţiu cu intensitate crescută, de durată scurtă, împărţit pe serii şi număr de repetări (exerciţii cu greutăţi libere sau la aparatele fitness) urmat de efortul de tip aerob – exerciţiu cu intensitate scăzută, de durată lungă (bicicletă, alergat, sărit coarda, înot). În «alegerea» antrenamentului corespunzător se ţine cont de vârsta, sexul şi tipul somatic al participantului.
Alimentaţia joacă de asemenea un rol extrem de important. În niciun caz nu se vor ţine cure de slăbire care nu fac decât să slăbească organismul, să «atace» ţesutul muscular, încetinesc metabolismul, fapt ce duce ulterior la acumularea kilogramelor pierdute. Se optează pentru o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată! Oferind organismului toţi nutrienţii de care are nevoie, în măsura potrivită, corpul nostru va atinge o formă armonioasă. Din nou, pentru alegerea alimentaţiei se va ţine cont de vârstă, sex, tip somatic şi volumul de efort depus de-a lungul unei zile. Trebuie să se ţină cont şi de faptul că în urma antrenamentului organismul are nevoie de nutrienţii potriviţi pentru refacerea după efort, un rol crucial avându-l şi odihna. O persoana activă, are nevoie de 8 ore de somn pe noapte, între ore rezonabile” – Lucian Nicolescu Şeuşan. Dacă vom ţine cont de aceste lucruri împărtăţite de antrenorul albaiulian de fitness cu siguranţă viaţa noastră se va schimba în bine, fizic şi mental pentru că antrenând corpul, antrenăm mintea. Mens sana in corpore sano!

Publicitate

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| O vulpe flămândă dă târcoale de câteva seri la „restaurantul” gunoaielor dintr-un cartier din Alba Iulia

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| O vulpe flămândă dă târcoale de câteva seri la „restaurantul” gunoaielor dintr-un cartier din Alba Iulia

De câteva nopți, o vulpe flâmândă, își astâmpără foamea într-unul din cartierele municipiului Alba Iulia, aproape de strada Tulnicului. La lăsarea nopții aceasta vine să cotrobăie prin gunoaie și să se hrănească.

Animalul cu pricina, așa cum rezultă din filmarea trimisă de către un cititor al ZiarulUnirea.ro, nu este într-o condiție tocmai bună și dă semne că ar fi slăbit, poate tocmai de aceea tomberoanele țin loc de „restaurant” și sursă de hrană pentru vulpea surprinsă în filmare.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Visul oricărui om: să respire aerul istoriei din Cetatea Alba Carolina alături de mirosul unei mașini de gunoi

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Visul oricărui om: să respire aerul istoriei din Cetatea Alba Carolina alături de mirosul unei mașini de gunoi

Un antreprenor local din Alba Iulia a semnalat astăzi printr-o postare pe mediul de socializare o situație ce naște multe semne de întrebare, iar unul dintre acestea ar fi : cât de sinonimă este administrația locală cu organizarea?

În trecutul apropiat extrem de mulți albaiulieni se întrebau de ce lucrările de trasare a marcajelor rutiere nu pot fi executate pe timp de noapte și este necesar ca și traficul să fie îngreunat pe timpul zilei.

Astăzi este rândul să ne punem aceași întrebare cu privire la serviciul de salubrizare din Cetatea Alba Carolina. Este necesar să îi deranjăm pe turiști și cetățeni cu mirosul unei mașini de gunoi în timpul zilei? Este chiar imposibil să se opereze noaptea?

Electrica Furnizare Discount

Știm – unele voci au să spună că operatorul este pe final de contract și acest lucru nu are să se mai întâmple, că viitorul este aproape, dar noi nu o să înghițim această măslină fiindcă operatorul are un plan stabilit, cum și următorul va avea, iar acel plan este aprobat de administrația locală, printre altele.

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | Din ciclul : să facem ca să fie făcut. Dorel „invită” apa în casa oamenilor de pe Bulevardul Încoronării

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA | Din ciclul : să facem ca să fie făcut. Dorel „invită” apa în casa oamenilor de pe Bulevardul Încoronării

Zona gării din municipiul Alba Iulia este arhicunoscută pentru problemele pe care le are cu privire la „sensibilitatea” la intemperii. La fiecare ploaie puțin mai puternică și mai hotărâtă zona se inundă, iar această problemă dăinuie de ani buni fără ca cineva să fi găsit până în prezent vreo soluție.

Oamenii ce locuiesc la casele din această zonă trăiesc cu frică, de fiecare dată când plouă, de fiecare dată iși pun speranța într-o doză de noroc : aceea ca apa să nu le ajungă în curți și case. Cum toate acestea nu ar fi fost destule, arhicunoscutul „meșter” Dorel a pus cireașa pe tortul problemei.

Lucrările de asfaltare de pe Bulevardul Încoronării au fost și sunt în așa fel executate încât la o viitoare și sigură inundare a zonei, apa, datorită unghiului de turnare a covorului asfaltic, să fie „invitată” direct în curțile și casele oamenilor, cetățeni albaiulieni plătitori de taxe și impozite.

Electrica Furnizare Discount

Fără să ne mai lungim cu vorba prea mult îl întrebăm pe distinsul ce a declarat război lucrărilor neconforme: o să semnați acest deviz, stimabile?

N-ar strica să vedem totuși o acțiune precum a primarului Piedone și de mâine să vedem freze care rad lipsa de logică cu care a fost executată această lucrare, un primar care să-i scuture pe executanți și să îi tragă de urechi astfel încât să facă ce ar fi fost normal să facă : să respecte niște reguli elementare ale fizicii.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare