Rămâi conectat

Ştirea Ta

Mişcarea fizică şi alimentaţia văzute de un instructor de fitness

Publicat

în

Sportul e acum pentru unii dintre noi un mod de viaţă, e ceva fără de care nu putem. Acelaşi lucru se poate spune şi despre mâncatul sănătos, echilibrat. Există însă şi persoane care preferă să stea în faţa televizorului şi să nu se abţină de la niciun fel de aliment. Pentru aceştia din urmă am apelat la o persoană pentru care sportul, alimentaţia este un mod de a trăi, o normalitate de zi cu zi, care a acceptat să ne împărtăşească din secretele unei vieţi sănătoase, a unui corp de invidiat, instructor de fitness, Lucian Nicolescu Şeuşan. Poate o parte dintre cei „comozi” vor trece de cealaltă parte a baricadei, a oamenilor activi.
„Pentru omul primitiv mişcarea fizică era strict legată de nevoia de supravieţuire. În urmă cu 30 de mii de ani însă mişcarea a căpătat caracter sportiv, dovezile arheologice găsite în Australia, Africa şi Franţa fiind cele care ne indică prezenţa unor ceremonii ritualice în cadrul cărora participanţii implicaţi efectuau activităţi fizice. De-a lungul timpului, sportul a suferit multe schimbări, reprezentând pentru omul modern un concept ce implică abilităţi fizice-motorii de bază cât şi mentale. În prezent s-a ajuns ca sportul să fie definit ca fiind «practica metodică a exerciţiilor fizice, făcută pentru întărirea corpului, dezvoltarea anumitor abilităţi fizice sau mentale şi pentru a educa voinţa, curajul, iniţiativa». Având răspândire globală, cu prepoderenţă în anumite regiuni geografice sau culturale, sportul şi diferite jocuri sportive, captează un număr tot mai mare de practicanţi. Omul modern simte nevoia de mişcare, vrea să combată efectele negative ale sedentarismului şi apelează astfel la diferite tipuri de activităţi fizice. Acum, la nivel mondial, predomină în acest sens practicarea fitness-ului care nu trebuie privit ca un sport, ci mai degrabă ca un concept – condiţie fizică bună, sănătate într-un corp armonios. Practicarea fitness-ului se face atât în sălile special amenajate şi dotate cu aparatură specifică, sub îndrumarea unei persoane calificate în acest sens, cât şi în afara lor – alergat, înot, ciclism. Bineînţeles că sportul merge în mână cu alimentaţia echilibrată şi odihna. În acest fel, fitness-ul devine un mod de viaţă! Prin fitness se urmăreşte practic arderea surplusului de calorii ingerate, tonifierea generală, modelarea corpului, îmbunătăţirea condiţiei fizice, întărirea întregului organism, crescând astfel imunitatea acestuia. Durata antrenamentului de fitness este de 45-90 minute/antrenament, cu o medie de 7-8 ore/săptămână în cazul practicanţilor amatori. Intensitatea efortului trebuie dozată în funcţie de nivelul participantului. Se urmăreşte practicarea ambelor tipuri de efort în cadrul antrenamentului, în următoarea ordine: anaerob – exerciţiu cu intensitate crescută, de durată scurtă, împărţit pe serii şi număr de repetări (exerciţii cu greutăţi libere sau la aparatele fitness) urmat de efortul de tip aerob – exerciţiu cu intensitate scăzută, de durată lungă (bicicletă, alergat, sărit coarda, înot). În «alegerea» antrenamentului corespunzător se ţine cont de vârsta, sexul şi tipul somatic al participantului.
Alimentaţia joacă de asemenea un rol extrem de important. În niciun caz nu se vor ţine cure de slăbire care nu fac decât să slăbească organismul, să «atace» ţesutul muscular, încetinesc metabolismul, fapt ce duce ulterior la acumularea kilogramelor pierdute. Se optează pentru o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată! Oferind organismului toţi nutrienţii de care are nevoie, în măsura potrivită, corpul nostru va atinge o formă armonioasă. Din nou, pentru alegerea alimentaţiei se va ţine cont de vârstă, sex, tip somatic şi volumul de efort depus de-a lungul unei zile. Trebuie să se ţină cont şi de faptul că în urma antrenamentului organismul are nevoie de nutrienţii potriviţi pentru refacerea după efort, un rol crucial avându-l şi odihna. O persoana activă, are nevoie de 8 ore de somn pe noapte, între ore rezonabile” – Lucian Nicolescu Şeuşan. Dacă vom ţine cont de aceste lucruri împărtăţite de antrenorul albaiulian de fitness cu siguranţă viaţa noastră se va schimba în bine, fizic şi mental pentru că antrenând corpul, antrenăm mintea. Mens sana in corpore sano!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| ACCIDENT rutier la Sebeș: Două mașini s-au „pupat” într-o intersecție

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Sebeș: Două mașini s-au „pupat” într-o intersecție

Un accident rutier s-a petrecut astăzi, 9 august 2022, în municipiul Sebeș, la intersecția dintre străzile Sava Henția și Aleea Parc.

Potrivit cititorului ziarulunirea.ro care a trimis fotografiile pe adresa redacției, evenimentul rutier s-a petrecut din cauza unei neacordări de prioritate.

Poliția nu a intervenit în cazul de față, întrucât șoferii au încheiat o constatare amiabilă al acestui accident.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, nici o persoană nu a fost rănită în urma impactului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Cursă cu „obstacole” în municipiul Sebeș: Lucrările de pe o stradă au devenit un pericol pentru trecători. „Groapa imensă e lăsată nesemnalizată”

Publicat

în

Cursă cu „obstacole” în municipiul Sebeș: Lucrările de pe o stradă au devenit un pericol pentru trecători. „Groapa imensă e lăsată nesemnalizată”

Lucrările desfășurate pe strada Dorin Pavel din municipiul Sebeș au pus în încurcătură cetățenii din oraș care locuiesc în această zonă.

O femeie din localitate a expus problema în mediul online, printr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.

„Am semnalat in privat Primaria Municipiului Sebes in legătura cu lucrările efectuate pe strada Dorin Pavel, însă nu am primit nici un raspuns.

Elit - Gustul Desăvârșit

De mai bine de doua săptămâni nu mai lucrează nimeni.

Groapa imensa e lăsată nesemnalizată de atunci, pe trotuare abia se poate circula pe jos, nu mai vorbim de intrat cu mașina in curte…”, a fost mesajul postat de femeie, pe pagina sa de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Din lipsă de locuri de parcare, un șofer din Alba a învățat să joace șotron cu mașina

Publicat

în

Din lipsă de locuri de parcare, un șofer din Alba a învățat să joace șotron cu mașina

Inspirat de lipsa locurilor de parcare din zona Bulevardului Transilvaniei din Alba Iulia, un șofer din Alba s-a decis să-și oprească autoturismul într-un loc mai aparte.

Așa cum se poate observa și într-o fotografie trimisă de un cititor ziarulunirea.ro pe adresa redacției, șoferul și-a parcat mașina pe locul de șotron amenajat de către autorități pe bulevard.

Numărul limitat de locuri de parcare din orașul nostru i-a împins pe mulți șoferi să devină inventivi, mulți alegând locuri din ce în ce mai neconvenționale.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare