Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mircea Hava: Slabe şanse să mai vedem bani de la Guvern pentru 1 Decembrie şi Monumentul Unirii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secretariatul Premierului: ”Este într-o întrunire, mai târziu vă sunăm noi” – singurul răspuns oferit primarului Mircea Hava.

Administrația publică locală albaiuliană constata în luna octombrie că, în ciuda tuturor eforturilor bugetare derulate, disponibilul până la finalul anului nu este suficient pentru a acoperi totalul investițiilor aflate în derulare pentru obiectivul ”Realizare ansamblul memorial al Marii Uniri 1918-2018, Alba Iulia”, dar nici pentru derularea unor acțiuni culturale impresionante, evenimente și spectacole. Bugetul necesar suplimentar total estimat în octombrie era de 5.512.680,00 lei.

Citește și: Primăria Alba Iulia apelează la SUSȚINERE PUBLICĂ pentru ZIUA NAȚIONALĂ. Guvernul nu a alocat nici un ban pentru manifestările din CETATEA MARII UNIRI

La aceste sume se adaugă altele, atrase din alte surse (donații, sponsorizări etc.) pentru alte evenimente organizate tot în cadrul programului Zilei Naționale a României – Festival de România. Bugetul suplimentar a fost solicitat din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru a fi utilizat strict pentru organizarea de manifestări și acțiuni comemorative, evocatoare, științifice și cultural-artistice, respectiv finalizarea investițiilor la obiectivul ”Realizare ansamblul memorial al Marii Uniri 1918-2018, Alba Iulia”, dedicate Centenarului Marii Uniri.

Însă, potrivit primarului Albei Iulia, Mircea Hava, nu doar că nu am primit niciun leu, dar niciun răspuns, fie el favorabil sau dimpotrivă, nu a fost obținut. De altfel, nici în alți ani, de 1 Decembrie, nu au curs banii de la bugetul de stat pentru manifestările din Orașul Unirii.

Citește și: Program de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2018. Evenimente de Centenarul Marii Uniri, la Alba Iulia: paradă militară spectaculoasă, festivități, concerte de muzică populară și cântece patriotice, tradiționala masă populară oferită de autorități și nelipsitele focuri de artificii.

Primarul municipiului a declarat următoarele, vis-a-vis de acest subiect: ”Pentru organizarea evenimentelor de 1 Decembrie, finanțarea a venit din bugetul Consiliului Județean Alba, din bugetul nostru, iar la capitolul evenimente, unele sunt create din bugetul Ministerului Culturii, pe programe și bugetul Ministerului Apărării, pentru că aici este bugetul Guvernului, legat de ceremonial. Noi avem o hotărâre, pentru o cerere de hotărâre de guvern, ca să se aloce niște bani, atât pentru construcții, cât și pentru organizare. Astăzi (n.r. miercuri), va fi pentru a nu știu câta oară când sun la cabinet (al premierului Viorica Dăncilă) «-Sărut mâna, sunt cutare, vă rog, se poate? – Este într-o întrunire, mai târziu vă sunăm noi».

Nu e vorba că ar da de la ei, sunt banii țării. Dacă îi dau, îi dau, dacă nu, ne descurcăm noi. Dar momentele acestea penibile…când tot suni și e mereu într-o întrunire. (…) Cred că totuși puteau răspunde unui primar, mai ales legat de 1 Decembrie: Domnule, nu avem, suntem săraci sau se poate, sau nu se poate, sau e prea mult, sau prea puțin. Dar ce să mai vorbim… au confundat Blajul cu Alba Iulia, povestea cu Câmpia Libertății, vă dați seama câtă preocupare”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea