Rămâi conectat

Sport

Ministrul Tineretului şi Sportului le solicită cluburilor departamentale să-i demită pe angajații de peste 65 de ani: „Foarte puțini antrenori tineri și-au găsit loc în sistem”

Publicat

în

Ministrul Tineretului şi Sportului le solicită cluburilor departamentale să-i demită pe angajații de peste 65 de ani: „Foarte puțini antrenori tineri și-au găsit loc în sistem”

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a anunţat, vineri, că ia primele măsuri de remediere a deficienţelor constatate de misiunea de audit la nivelul cluburilor sportive departamentale.

MTS notează, într-un comunicat, că în urma verificării dosarelor de personal ale angajaţilor sportive departamentale, s-au ridicat o serie de semne de întrebare pe fondul numărului mare de angajaţi cu vârste înaintate, unii dintre aceştia cumulând pensia cu salariul. În acest context, dincolo de faptul că dinamica forţei de muncă la acest nivel este extrem de redusă, au fost identificate şi probleme cu privire la condiţiile de încheiere a contractelor individuale de muncă pentru unii dintre aceşti angajaţi.

Electrica Furnizare Discount

„Am fost surprins să constat că aproape 100 de angajaţi ai cluburilor subordonate sunt persoane cu vârste peste 65 de ani. Am tot respectul pentru experienţă şi maturitate, iar foarte mulţi dintre aceşti angajaţi sunt profesionişti care au probat şi probează încă faptul că pot performa în domeniile în care activează. Din cele peste 90 de persoane aflate în această categorie de vârstă, 60 sunt antrenori, restul fac parte din personalul administrativ. Foarte puţini antrenori tineri au reuşit să-şi găsească loc în sistemul nostru, din păcate. Sportul este un domeniu în continuă mişcare şi expansiune, un mediu al descoperirilor permanente şi al inovaţiei, deci mi se pare absolut vitală capacitatea de a fi permanent la curent cu noile tendinţe. De a motiva şi atrage copiii şi tinerii către sport, de a organiza şi conduce programe de antrenament moderne. Avem nevoie de experienţă, respectăm performanţa şi maturitatea profesională, dar trebuie să fim siguri că avem în sistem oamenii cei mai potriviţi şi bine pregătiţi şi că ei sunt angajaţi în condiţii de deplină legalitate”, a declarat Eduard Novak, Ministrul Tineretului şi Sportului, scrie news.ro.

Date fiind multiplele implicaţii juridice ale acestei situaţii, s-a luat decizia clarificării tuturor acestor cazuri, astfel că s-a solicitat directorilor de cluburi realizarea unui material de informare complet, care să cuprindă date privind forma şi condiţiile de încheiere pentru fiecare astfel de contract individual de muncă. Se urmăreşte verificarea regularităţii şi legalităţii încheierii lor, precum şi posibilitatea de a stabili dacă, în cazul nerespectării prevederilor legale în materie, s-au produs ori s-ar fi putut produce eventuale prejudicii. Într-o astfel de situaţie, se va solicita conducerii entităţilor în cauză să procedeze la demararea procedurilor legale pentru recuperarea acestor prejudicii şi pentru evitarea producerii unora similare pe viitor, menţionează MTS.

Scopul principal al misiunii de audit public de sistem desfăşurate a fost acela de a oferi o asigurare rezonabilă privind funcţionarea activităţii destinate sportului de performanţă la nivelul structurii de specialitate din MTS şi al cluburilor departamentale. Toate informaţiile colectate şi concluziile raportului final vor fi utilizate inclusiv pentru documentarea Strategiei Naţionale pentru Sport, proiect prioritar la nivelul Ministerului Tineretului şi Sportului. Strategia va integra atât rezultatele analizelor de la nivelul structurilor subordonate, cât şi pe cele ale consultărilor cu federaţiile sportive naţionale, COSR, ministerele implicate în elaborare, reprezentanţii autorităţilor locale, investitorii în sport etc., precum şi modele de bune practici din alte state europene.

Obiectivele prioritare ale Strategiei Naţionale pentru Sport sunt revenirea României în elita mondială a sportului de performanţă, cu clasarea în top 10 la ediţia din 2032 a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de Vară, dezvoltarea sportului şcolar, prin facilitarea practicării zilnice a activităţilor sportive în cadrul şcolii de către toţi elevii, şi dezvoltarea sportului de masă, cu creşterea procentului populaţiei care practică sportul în mod constant de la 5 la 30 % în 2032.

sursa: stiripesurse.ro

Publicitate

Sport

Volei Alba Blaj, a 12-a victorie: 3-0 la Mioveni în sferturile Cupei României

Publicat

în

Volei Alba Blaj a repurtat a 12-a victorie din tot atâtea meciuri disputate în acest sezon, în 4 competiții diferite, impunându-se în deplasare cu CS Mioveni, scor 3-0 (25-18, 26-24, 25-23) în manșa tur a sferturilor de finală ale Cupei României.

Echipa din “Mica Romă”, deținătoarea acestui trofeu intern, este favorită incontestabilă la calificarea în “careul de ași” (semifinalele și finala sunt în 19 și 20 martie 2022), returul fiind prevăzut anul viitor, în 19 ianuarie, în Sala “Timotei Cipariu”. Împotriva nou-promovatei, formație contra căreia vicecampioana a pierdut, în octombrie, primul set din acest sezon, echipa conduse de Stevan Ljubičić a avut emoții în ultimele două parțiale, adjudecate la mare luptă. Victoriia Russu, cu 14 puncte, a fost cea mai bună marcatoare a disputei din Argeș.

Cu maximum de puncte după 8 runde, Volei Alba Blaj are astăzi, de la ora 17.00, în a 9-a rundă, meci în deplasare cu Știința Bacău, un preambul al disputei din optimile de finală ale Cupei CEV, în deplasare în Grecia, cu PAOK Salonic (miercuri, 8 decembrie) pentru ca în 14 decembrie să fie returul în România (de data aceasta la Tg. Mureș). La nivelul primei scene mai sunt disputele cu SCM Craiova (acasă, sâmbătă, 11 decembrie), iar ultima rundă a turului se vor deplasa la CSM Târgoviște, pentru derby-ul cu actuala campioană (în 18 decembrie).

Electrica Furnizare Discount

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova 8 puncte, Nađa Ninković 11, Victoriia Russu 14, Olga Strantzali 7, Jovana Kocić 4, Slađana Mirković 3, Milica Ivković – libero; au mai intrat Andra Artin 4, Daiana Roman 3, Sorina Miclăuș – unul, Andreea Ispas – libero, Jovana Cirković, Iarina Axinte; nu au jucat Ștefania Cheluță, și Noemi Moldovan. În celelalte partide din cupă: Dinamo – CSO Voluntari 3-1 și CS Medgidia – Rapid 3-1 (aseară CSM Lugoj – CSM Târgoviște).

Citește mai mult

Sport

Emilia Gușat, doamna atletismului albaiulian, aleargă către Îngeri!

Publicat

în

Emilia Gușat, distinsa doamnă a atletismului albaiulian, a plecat să alerge în lumea Îngerilor.  Doamna „Mili”, o figură marcantă a atletismului din Alba în ultimele decenii, ne-a părăsit la vârsta de 79 de ani, dar va rămâne în memoria generală drept o persoană dedicată mișcării, o pasionată a sportului.

Emilia Gușat a fost multiplă campioană națională la competițiile de profil dedicate alteților veterani, reprezentând în numeroase rânduri România la nivel internațional, la Campionate Europene, Campionate Mondiale sau Campionate Balcanice, strângând o salbă impresionantă de medalii, atât în prbele de alergare cât și în cele de marș.

În ultima perioadă, din pricina problemelor de sănătate, nu a mai luat startul în cursele atletice atât de îndrăgite, preferând să se retragă discret. Legitimată la CS Unirea Alba Iulia, Emilia Gușat a fost în permanență în prim-planul atletismului autohton la acest nivel, al veteranilor, însă acum își continuă cursa în Ceruri.

Electrica Furnizare Discount

Familia anunță că înmormântarea se va săvârși vineri, 3 decembrie, la ora 14.30, la capela Cimitirului „Corona” din Alba Iulia.

 

Citește mai mult

Sport

FOTO| 15 clasări pe podium, la două importante competiții de taekwondo, pentru CS Unirea Alba Iulia

Publicat

în

FOTO| 15 clasări pe podium, la două importante competiții de taekwondo, pentru CS Unirea Alba Iulia

Nouă sportivi ai CS Unirea Alba Iulia au obținut 15 clasări pe podium la două importante competiții de taekwondo, desfășurate în perioada 26-28 noiembrie la București.

Astfel, la competiția cu participare internațională ”Generația 24”, un număr de 6 sportivi ai CS Unirea Alba Iulia au ocupat podiumul, în vreme ce la Campionatul Balcanic 9 practicanți de arte marțiale de la clubul nostru s-au clasat între primii 3, la categoriile lor. (Participarea unui practicant a fost posibilă la ambele competiții. Precizăm că toți cei 6 concurenți care au ocupat primele locuri la competiția ”Generația 24” au reușit să se impună și la Campionatul Balcanic, făcând astfel mare cinste clubului nostru).

Electrica Furnizare Discount

Sportivii secției de taekwondo sunt pregătiți de către antrenorul Alin Moldovan.

Rezultate pentru CS Unirea Alba Iulia la competiția internațională ”Generația 24”:

1. Popa Andrei – categoria de greutate -36 kg, categoria de vârstă ”youth junior” – locul 1;

2. Vas Karina – categoria de greutate -33 kg, categoria de vârstă ”youth junior” – locul 2;

3. Cret Karina – categoria de greutate -44 kg, categoria de vârstă ”youth junior” – locul 2;

4. Boloage Alecsandru – categoria de greutate -49 kg categoria de vârstă ”cadets” – locul 2;

5. Cetean Eduardo – categoria de greutate -41 kg, categoria de vârstă ”cadets” – locul 3;

6. Galea Mario – categoria de greutate -49 kg categoria de vârstă ”cadets” – locul 3.

Rezultate pentru CS Unirea Alba Iulia la Campionatul Balcanic:

1. Dobârtă Roxana – categoria de greutate -44 kg, categoria de vârstă ”youth junior” – locul 1;

2. Jelea Eduard – categoria de greutate -25 kg, categoria de vârstă ”children” – locul 3;

3. Popa Andrei – categoria de greutate -41 kg, categoria de vârstă ”youth junior” – locul 3;

4. Vas Karina – categoria de greutate -36 kg, categoria de vârstă ”youth junior” – locul 3;

5. Cret Karina – categoria de greutate -44 kg, categoria de vârstă ”youth junior” – locul 3;

6. Cetean Eduardo – categoria de greutate -41 kg, categoria de vârstă ”cadets” – locul 2;

7. Fara Alex – categoria de greutate -45 kg, categoria de vârstă ”cadets” – locul 3;

8. Boloage Alecsandru – categoria de greutate -49 kg, categoria de vârstă ”cadets” – locul 3;

9. Galea Mario – categoria de greutate -49 kg, categoria de vârstă ”cadets” – locul 3.

”Rezultatele sportivilor noștri, la cele două competiții, sunt peste așteptări. Antrenorul Alin Moldovan a reușit să construiască o comunitate sportivă frumoasă, tânără și unită. Munca în echipă face diferența! Felicitări tuturor!”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

CS Unirea Alba Iulia

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare