Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Ministrul Sănătăţii: Programul de FERTILIZARE IN VITRO va fi reluat de la anul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De la anul ar putea fi reluat programul de fertilizare in vitro, a anunţat sâmbătă Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Acesta a punctat că, spre deosebire de programul pilot, care a fost întrerupt în anul 2011,în noul program de fertilizare in vitro vor fi alese clinicile specializate pe această procedură care au cea mai mare rată de succes.

Programul de fertilizare in vitro va fi reluat de la anul. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, în cadrul Congresului de infertilitate de la Bucureşti. „În bugetul pentru anul 2015 vom prevedea bani şi pentru programul de fertilizare in vitro, Acesta putând fi reluat de la anul. Spre deosebire de programul pilot, care a fost întrerupt în anul 2013 şi în urma căruia s-au născut 197 de copii, de data aceasta vor fi introduse în programul de fertilizare in vitro doar clinicile cu cea mai mare rată de succes. Am vorbit deja cu comisia de specialitate de la minister şi se ocupă deja de acest lucru. Programul este foarte bun şi de aceea am decis reluarea lui”, a menţionat Bănicioiu.

Întrebat ce nemulţumiri are legate de clinicile care au fost incluse în primul program de fertilizare in vitro, ministerul a răspuns: „Nu sunt nemulţumit. Vreau să reluăm programul şi aşa cum v-am spus am cerut specialiştilor de la minister să se ocupe de acest lucru. Vreau doar ca acele clinici să fie alese în funcţie de performanţe şi de rezultatele obţinute, iar banii să fie cheltuiţi mult mai eficient, pentru ca rezultatele să fie mult mai bune. În momentul de faţă discutăm ca statul să acopere doar procedura, dar, în funcţie şi de care va fi ponderea bugetară vom şi exact până unde putem acoperi. Noi credem că vom putea aloca chiAr mai mulţi bani în 2015, dar repet, totul depinde ponderea bugetară”, a menţionat ministrul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a lansat în 2011, în premieră, Programul de fertilizare in vitro şi transfer embrionar. Bugetul programului a fost de patru milioane de lei, Ministerul Sănătăţii susţinând financiar o singură procedură de fertilizare in vitro pentru fiecare cuplu, în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară, recoltarea spermei şi procesarea acesteia, inseminarea ovocitelor, transferul embrionar) şi 1.230 de lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.

Sursa: gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea