Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Sănătății: Dacă nu se respectă regulile, putem ajunge și la mai mult de 2800 cazuri pe zi. Dacă le vom respecta, am putea avea un sfârșit de an „cvasinormal”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi că în cazul nerespectării reglilor, putem ajunge la peste 2800 de cazuri de coronavirus pe zi în următoarea lună, așa cum arată o prognoză a INSP citată de Digi24. Ministrul a subliniat că pandemia nu se tranșează în spital și a făcut apel la respectarea regulilor, care ne-ar putea aduce un sfârșit de an „cvasinormal”.

„Previziuni pot fi multe, în contextul în care nimeni din țara asta n-o să respectăm niște reguli și nu vom încetini acea transmitere comunitară, putem ajunge și la mai multe cazuri. Eu sper că toți am înțeles ce înseamnă acest moment, sper că toți am înțeles că a fost și o perioadă în care a fost rătăcirea unora dintre noi, care am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideți să fim serioși, cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală și puțini dintre noi care îi avem pe cei care au decedat”, a spus Nelu Tătaru, întrebat despre prognoza de 2800 de cazuri pe zi în luna septembrie.

„Pandemia nu se tranșează în spital. Atâta timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat, cât nu se respectă niște reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca și corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unitățile spitalicești. Avem și noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate”, a adăugat ministrul.

„În condițiile în care toată lumea vom respecta aceste reguli putem gândi că sfârșitul anului se va desfășura cvasinormal”, a subliniat Tătaru.

El a amintit de cele trei zile de vid legislativ și că legea actuală este contestată la Curtea Constituțională: „Haideți să lăsăm momentul politic, să-l trecem pe un moment medical pe care încă nu l-am terminat. Să ne gândim la un moment ecnomic și după aia să-l facem și politic”.

Ministrul a mai declarat că România se află într-o perioadă în care va trebui să prelungească starea de alertă din cauza noului coronavirus.

„Suntem într-un moment cu un număr crescut de cazuri de la o zi la alta. Suntem în apropierea unei perioade în care va trebui să prelungim o stare de alertă. Suntem într-un moment în care pregătim începerea unui nou an şcolar şi pregătim o serie de evenimente electorale sau nu ce va, eu ştiu, accentua această manifestare pandemică la sfârşitul acestui an„, a spus Tătaru.

sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea