Ministrul Educației, Valentin Popa: Anul acesta regulamentul olimpiadelor s-a schimbat semnificativ

Ministrul Educației, Valentin Popa, a spus luni că regulamentul olimpiadelor s-a schimbat semnificativ în acest an, precizând la fazele județene vor fi subiecte unice indiferent de disciplină, iar numărul de locuri a crescut la anumite discipline.

Valentin Popa a spus, în discursul său, de la deschiderea anului școlar la Colegiul Național ”Octavian Goga” din Miercurea Ciuc, că anul acesta regulamentul olimpiadelor școlare s-a schimbat semnificativ.

ELIT

”Alte schimbări pentru dvs. dragi elevi sunt legate și de olimpiadele școlare. Anul acesta regulamentul s-a schimbat semnificativ. Olimpiada la faza județeană va avea subiect unic indiferent de disciplină. Calificarea la faza națională va fi iar schimbată, se vor califica cei care obțin locul 1 la faza județeană si în continuare un număr semnificativ de elevi din clasamentul național, numărul de locuri la fazele naționale a olimpiadelor a crescut la 90 de locuri pentru matematică fizică, chimie, biologie si informativa si la 70 de locuri pentru celelalte olimpiade”, a spus Valentin Popa.

Ministrul Educației a participat, luni, și la festivitatea de deschidere a Școlii Generale ”Marton Aron” din Sândominic.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...