Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Educației, Valentin Popa, a promis reanalizarea situației de la școala Micești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Luni dimineața, așa cum am promis, am pichetat Ministerul Educației, protestând împotriva modului abuziv de închidere a claselor V-VIII de la școala din Micești. A fost un demers de solidaritate cu părinții și elevii școlii din Micești, care tot la acea oră protestau în curtea școlii.

Deși o hotărâre a instanței, e drept în prima fază, anulează decizia de comasare decisă de Inspectoratul școlar județean, conducerea ISJ forțează copiii să fie înscriși la Liceul Sportiv.

Am fost primit la discuții de ministrul Valentin Popa și de secretarul de stat pentru învățământ gimnazial și primar. Am prezentat memoriul părinților și am explicat că motivul invocat la nivel județean, starea fizică a clădirii, este unul neserios. Dacă ar fi așa de ce să mai lași în școală copiii de la clasele I-IV? În plus, municipalitatea din Alba Iulia a investit mult în infrastructura școlară, fie că vorbim de sala de sport, fie că vorbim de achiziționarea acestei clădiri de la proprietar.

Cu această ocazie, secretarul de stat a recunoscut că motivul real al deciziei ține de reducerea costurilor. Ca și cum educația copiilor se măsoară în bani!

Am cerut, astfel, încetarea amenințărilor la adresa copiilor și părinților și respectarea unei decizii judecătorești. Totodată, am solicitat rămânerea copiilor la școala din Micești, până când instanța va formula o decizie definitivă și executorie! Mai ales că rezultatele obținute de copiii din Micești la diferite concursuri sunt foarte bune.

În acest context, ministrul Valentin Popa a precizat ca are nevoie de câteva zile pentru analiza memoriului depus și că până cel târziu luni, vom avea și un răspuns oficial. Domnia sa a recunoscut și faptul ca în luarea unor măsuri de închidere și comasare au fost și argumente greșite care au dus la reconsiderarea deciziilor inițiale.

Florin Roman

Deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea