Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul economiei asigură sindicatele că va sprijini programul industriei de apărare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După cum arătam într-un material publicat în cotidianul nostru de vineri, la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a avut loc joia trecută o întâlnire a reprezentanţilor respectivei instituţii cu liderii sindicatelor din industria de apărare la solicitarea acestora. Potrivit preşedintelui sindicatului „Apărarea” de la Fabrica de Arme Cugir  ec. Ioan Neagu (foto), a fost o reuniune importantă la care au fost prezenţi, ministrul MECMA  Lucian Nicolae Bode, secretarul de stat Claudiu Constantin Stafie şi directorul direcţiei speciale din cadrul ministerului Mircea Tanţău.
Problemele puse în dezbatere au vizat asigurarea fondurilor necesare  sectorului producţiei de apărare pentru 2012 şi legislaţia în vigoare, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2011 şi un proiect pentru 2012, strategia naţională pentru sectorul de apărare şi demararea programului de restructurare şi reorganizare. Tot în acest cadru s-au abordat probleme legate de programul de investiţii pentru anul 2012, precum şi modificarea legislaţiei privind statutul sectorului de apărare şi a celui privind protecţia forţei de muncă.
După cum arăta Neagu, cea mai disputată problemă a fost legată de situaţia asigurării fondurilor pentru protecţia personalului din unităţile  Romarm  care nu au mai primit banii din luna decembrie a anului trecut, cele mai afectate  fiind Nitramonia şi Victoria Făgăraş, societăţi comerciale care nu mai au nimic de lucru  şi trăiesc din aceste venituri. Faţă de situaţia creată  s-a  promis că se vor purta discuţii cu Ministerul de Finanţe pentru iniţierea unei hotărâri de guvern în acest sens  „Începând cu luna aprilie, pe baza unui calendar stabilit de comun acord vor avea loc întâlniri tripartite la sediul MECMA, (sindicate, minister, patronate), în cadrul cărora să se poată definitiva strategia sectorului industriei de apărare, elaborarea unui program de dezvoltare clar, pe zonele care s-au dovedit viabile în timp şi să se ia o decizie faţă de unităţile care vor rămâne în afară sectorului de apărare. Urmează ca în luna iunie a.c. să se discute aceste probleme  în CSAT, cadru care va da posibilitatea prezentării şi a unei forme de lege a industriei de apărare „, a precizat Ioan Neagu.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea