// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
ALBAFEST - 2019

Ministerul Transporturilor: Din 2019, modificare importantă – capetele tractor mai rotunjite și mai aerodinamice

În Parlamentul European s-a discutat despre capetele tractor mai rotunjite și mai  aerodinamice, cerințe de omologare care vor fi instituite în 2019.

Cabinele aerodinamice pentru camioane, mai sigure şi mai eficiente din punct de vedere energetic, pot fi introduse pe piaţă începând cu 1 septembrie 2020, informează Ministerul Transporturilor.

“Astăzi, Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi al Consiliului a confirmat acordul provizoriu dintre Preşedinţia României la Consiliul UE şi Parlamentul European referitor la modificarea Directivei privind lungimea maximă a camioanelor, pentru a devansa introducerea de cabine mai lungi, aerodinamice. Designul rotunjit al părţii frontale a cabinei va reduce semnificativ consumul de combustibil şi va îmbunătăţi siguranţa”, se arată într-un comunicat al MT.

Potrivit sursei citate, înainte de a putea fi introduse pe piaţă, cabinele aerodinamice trebuie să îndeplinească cerinţele de omologare de tip necesare. Aceste cerinţe de omologare de tip vor fi instituite până la 1 noiembrie 2019.

Ulterior, va avea loc un vot formal în Parlament şi în Consiliu, cu scopul de a încheia această propunere în timpul actualei legislaturi a Parlamentului.

Sursa: dcnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419