Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Ministerul Transporturilor: Din 2019, modificare importantă – capetele tractor mai rotunjite și mai aerodinamice

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În Parlamentul European s-a discutat despre capetele tractor mai rotunjite și mai  aerodinamice, cerințe de omologare care vor fi instituite în 2019.

Cabinele aerodinamice pentru camioane, mai sigure şi mai eficiente din punct de vedere energetic, pot fi introduse pe piaţă începând cu 1 septembrie 2020, informează Ministerul Transporturilor.

„Astăzi, Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi al Consiliului a confirmat acordul provizoriu dintre Preşedinţia României la Consiliul UE şi Parlamentul European referitor la modificarea Directivei privind lungimea maximă a camioanelor, pentru a devansa introducerea de cabine mai lungi, aerodinamice. Designul rotunjit al părţii frontale a cabinei va reduce semnificativ consumul de combustibil şi va îmbunătăţi siguranţa”, se arată într-un comunicat al MT.

Potrivit sursei citate, înainte de a putea fi introduse pe piaţă, cabinele aerodinamice trebuie să îndeplinească cerinţele de omologare de tip necesare. Aceste cerinţe de omologare de tip vor fi instituite până la 1 noiembrie 2019.

Ulterior, va avea loc un vot formal în Parlament şi în Consiliu, cu scopul de a încheia această propunere în timpul actualei legislaturi a Parlamentului.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea