Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Ministerul Sănătăţii face economii substanţiale prin achiziţii publice centralizate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Prin încheierea unui acord pentru 1,4 milioane de doze de vaccin hexavalent s-a făcut o economie de 30%, iar achiziţionarea de combustibil pentru patru ani va aduce un discount de 6%, susţine Ministerul Sănătăţii. Aceste economii substanţiale se fac prin achiziţiile publice centralizate.

Ministerul Sănătăţii arată, într-un comunicat de presă remis duminică agenţiei Mediafax, că finalizarea celor două achiziţii publice centralizate demonstrează că se pot obţine economii substanţiale în sistemul sanitar, cu beneficii pe termen scurt, mediu şi lung.

În cazul acordului cadru încheiat pe o perioadă de patru ani pentru achiziţia unei cantităţi maxime de 1,4 milioane de doze de vaccin hexavalent, Ministerul Sănătăţii precizează că prin procedura publică centralizată a fost făcută o economie faţă de anii trecuţi de 30 la sută.

„În urma procedurii de achiziţie publică centralizată, acordul cadrul s-a încheiat pe o valoare de 97.664.000 lei, pe patru ani, faţă de valoarea estimată în baza achiziţiilor efectuate în anii anteriori de 147.196.000 lei, ceea ce reprezintă o economie de peste 30 la sută”, potrivit sursei citate.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii mai arată că, în prezent, a finalizat procedura de evaluare a ofertelor pentru achiziţionarea pe următorii patru ani a unei cantităţi de 85 milioane de litri de combustibil pentru funcţionarea întregului parc auto din sistemul sanitar.

„În urma licitaţiei s-a obţinut un discount de şase la sută faţă de preţul pompei. În momentul de faţă, MS se află în curs de semnare a acordului cadru”, a precizat MS.

În cazul procedurii de achiziţie centralizată pentru dispozitive medicale implantabile, MS susţine că se află în evaluare şi ar putea să fie finalizată până la sfârşitul lunii noiembrie.

Totodată, în următoarea perioadă se va publica pe SEAP procedura de achiziţie centralizată pentru materiale sanitare, MS precizând că, până la finalizarea achiziţiilor centralizate, unităţile sanitare au posibilitatea să îşi achiziţioneze cele necesare bunei funcţionări în activitatea curentă prin proceduri proprii, fără a fi afectată în niciun fel activitatea spitalelor.

Ministerul Sănătăţii a fost desemnat, din iulie, ca unitate de achiziţii centralizată pentru sistemul sanitar, care încheie contracte de achiziţie publică cu acorduri-cadru în numele şi pentru unităţile sanitare cu paturi din reţeaua ministerului şi a autorităţilor locale.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea