Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Sănătăţii demarează procedurile de achiziţie la nivel centralizat

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va demara procedurile de achiziţie la nivel centralizat. Secreatrul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat doreşte ca prin procedura de achiziţii centralizate să se realizeze economii care să aducă un plus la buget.

“Vrem ca viitoarele achiziţii centralizate pe care Ministerul Sănătăţii le va organiza să se realizeze transparent şi să aducă la buget sume suplimentare din economiile preconizate. Dacă de exemplu, la achiziţionarea stenturilor sau a defibrilatoarelor vom face economii de 10 procente, acest lucru va însemna cu 5-10% mai mulţi pacienţi trataţi”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS).

Oficialul MS a spus că, în această perioadă, Ministerul Sănătăţii analizează toate posibilităţile de organizare a acestor licitaţii, atât cu Agenţia Naţională de Reglementare a Achiziţiilor Publice, cât şi cu alte instituţii care se ocupă de acest domeniu şi, în curând, vor fi publicate pe site-ul de specialitate www.seap.ro şi primele anunţuri de participare.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii va primi la sfârşitul lunii o expertiză din partea specialiştilor în achiziţii din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În opinia secretarului de stat este mult mai uşor de monitorizat o achiziţie la nivel centralizat decât mii de achiziţii derulate de către unităţile sanitare.

“Vor fi luate în  considerare toate măsurile astfel încât procedurile să nu poată fi blocate. Se vor face pachete de produse achiziţionate pe regiuni”, a mai spus Raed Arafat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea