Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Ministerul Sănătăţii a acreditat Spitalului Judeţean Alba Iulia pentru activitatea de prelevare de organe, ţesuturi şi celule

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a primit acreditare pentru activitatea de prelevare de organe, ţesuturi şi celule pentru următorii cinci ani. Anterior emiterii acestui Ordin al Ministerului Sănătăţii o comisie a Agenţiei Naţionale de Transplant a evaluat activitatea de prelevare de organe din cadrul spitalului din Alba Iulia.

De mai mulți ani Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia este înscris în Programul Național de Transplant deoarece dispune de dotarea, capacitatea şi condiţiile necesare pentru efectuarea  operaţiunii de prelevare de organe. Activitatea bună a echipei de la Alba Iulia a fost confirmată și prin recenta acreditare a acestei activități de către o comisie formată din directorul Agenției Naționale pentru Transplant, un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Alba și un reprezentant al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, conform reprezentanţilor instituţiei spitaliceşti.

„Evaluarea a vizat mai multe aspecte precum respectarea criteriilor recomandate de Ministerul Sănătăţii pentru activitatea de diagnostic al morţii cerebrale, susţinerea în viaţă a potenţialilor donări de organe aflaţi în moarte cerebrală şi prelevarea de organe”, a explicat medicul Sidonia Nicola, key donation person, în echipa din cadrul spitalului albaiulian.

În anul 2012 în spitalul albaiulian au fost diagnosticaţi şase pacienţi în moarte cerebrală, iar de la doi dintre aceştia au fost prelevate organe. De organele prelevate de la donatorii din Alba pot beneficia pacienţii din toată ţara. În România operaţiile de transplant se realizate la Cluj şi Bucureşti.

Sursa: Spitalalba.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea