Rămâi conectat

Sport

Mihnea Costachi, printre premianți la Trofeul Litoralului de la Eforie Nord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La doar cateva zile dupa ce a indeplinit la Open Iasi conditiile pentru acordarea titlului de maestru international, juniorul albaiulian Mihnea Costachi a luat startul intr-un alt open international traditional, Trofeul Litoralului de la Eforie Nord, competitie aflata la a 26-a editie. Desfasurat pe parcursul a 10 runde in sistem elvetian, openul de la Eforie Nord a reunit la start in sectiunea principala 93 de jucatori din Germania, Moldova, Rusia, Ungaria si Romania, dintre acestia 2 avand titlul de mare maestru international si 5 titlul de maestru international.

Mihnea Costachi01Desi nu a evoluat la turatie maxima, Mihnea Costachi a terminat neinvins turneul, obtinand 4 victorii si 6 remize. Cu 7 puncte acumulate juniorul albaiulian in varsta de 16 ani s-a clasat pe locul 6, la o jumatate de punct in spatele jucatorilor de pe podium MMI Vladislav Nevednichy (Romania), MI Ruslan Soltanici si MMI Vasile Sanduleac (ambii din Republica Moldova). Pentru clasarea pe pozitia a 6-a, Mihnea Costachi a obtinut un premiu de 600 lei, invingatorul turneului fiind recompensat cu 3000 lei.

Pentru Mihnea turneul de pe litoral a fost ultima repetitie inaintea unor competitii de foc la care va lua startul in perioada urmatoare. In perioada 21-30 iulie Mihnea Costachi va juca la masa 1 in echipa Romaniei la Olimpiada de juniori sub 16 ani de la Poprad Tatry ( Slovacia), la aceasta competitie urmand sa-l aiba coechipier si pe un alt junior albaiulian, George Ileana.  Va urma apoi participarea la Campionatele Europene de juniori de la Praga (Cehia) din 16-27 august si Campionatele Mondiale de juniori de la Khanty-Mansyisk (Rusia) programate in perioada 20 septembrie – 4 octombrie, intre aceste competitii internationale majore elevul albaiulian urmand sa mai joace unul sau doua openuri internationale in Romania si unul sau doua turnee de sah rapid.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea