Mihnea Costachi, printre premianți la Trofeul Litoralului de la Eforie Nord

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

La doar cateva zile dupa ce a indeplinit la Open Iasi conditiile pentru acordarea titlului de maestru international, juniorul albaiulian Mihnea Costachi a luat startul intr-un alt open international traditional, Trofeul Litoralului de la Eforie Nord, competitie aflata la a 26-a editie. Desfasurat pe parcursul a 10 runde in sistem elvetian, openul de la Eforie Nord a reunit la start in sectiunea principala 93 de jucatori din Germania, Moldova, Rusia, Ungaria si Romania, dintre acestia 2 avand titlul de mare maestru international si 5 titlul de maestru international.

Mihnea Costachi01Desi nu a evoluat la turatie maxima, Mihnea Costachi a terminat neinvins turneul, obtinand 4 victorii si 6 remize. Cu 7 puncte acumulate juniorul albaiulian in varsta de 16 ani s-a clasat pe locul 6, la o jumatate de punct in spatele jucatorilor de pe podium MMI Vladislav Nevednichy (Romania), MI Ruslan Soltanici si MMI Vasile Sanduleac (ambii din Republica Moldova). Pentru clasarea pe pozitia a 6-a, Mihnea Costachi a obtinut un premiu de 600 lei, invingatorul turneului fiind recompensat cu 3000 lei.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Pentru Mihnea turneul de pe litoral a fost ultima repetitie inaintea unor competitii de foc la care va lua startul in perioada urmatoare. In perioada 21-30 iulie Mihnea Costachi va juca la masa 1 in echipa Romaniei la Olimpiada de juniori sub 16 ani de la Poprad Tatry ( Slovacia), la aceasta competitie urmand sa-l aiba coechipier si pe un alt junior albaiulian, George Ileana.  Va urma apoi participarea la Campionatele Europene de juniori de la Praga (Cehia) din 16-27 august si Campionatele Mondiale de juniori de la Khanty-Mansyisk (Rusia) programate in perioada 20 septembrie – 4 octombrie, intre aceste competitii internationale majore elevul albaiulian urmand sa mai joace unul sau doua openuri internationale in Romania si unul sau doua turnee de sah rapid.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419