Rămâi conectat

Sport

Mihnea Costachi de la CSU Alba Iulia, învingător în Maratonul Şahist de la Sebeş

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La iniţiativa consilierului local Radu Roncea, de vineri până duminică Centrul Cultural “Lucian Blaga” din Sebeş a găzduit “Maratonul Şahist”, ce a programat două probe, de blitz şi şah clasic.

Potrivit maestrului de șah Marius Ceteraș, “proba de blitz a reunit la start 13 jucători, care s-au întrecut pe parcursul a 9 runde în sistem elveţian. După un parcurs fără greşeală, în care a câştigat toate cele 9 partide disputate, s-a impus Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), care i-a devansat pe Ovidiu Lupu (CSO Cugir) şi Mihai Vîlceanu (Şah Club Cugir).

Juniorul albaiulian în vârstă de 13 ani a dominat autoritar şi cea de-a doua probă a maratonului şahist, cea de şah clasic. La finele celor 7 runde, Mihnea Costachi a acumulat 6 puncte (5 victorii şi 2 remize), suficiente pentru a se desprinde de urmăritorii săi maestrul aiudean Ionel Miron şi maestrul FIDE cugirean Ovidiu Lupu, clasaţi pe următoarele două trepte ale podiumului cu 5,5 puncte. La veterani primele locuri au fost ocupate de Mihai Vîlceanu (Cugir), Mircea Cepoiu (Alba Iulia) şi Gheorghe Sălăgean (Sibiu), premii speciale acordându-se şi primele clasate dintre fete, cei mai buni juniori şi cei mai buni jucători neclasificaţi. Fondul de premiere al turneului a fost 6000 lei, învingătorul în clasamentul general fiind recompensat cu 1000 lei.”

Turneul a fost arbitrat de Aurelian Vlad (Aiud).

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea