Rămâi conectat

Sport

Mihnea Costachi, cel mai bine cotat jucător de şah din judeţul Alba, va juca în Bulgaria şi Irlanda

Ziarul Unirea

Publicat

în

După o lună de pauză competiţională în care a urmat un program de pregătire intensivă, cu antrenamente între 3 şi 5 ore zilnic, tânărul şahist albaiulian Mihnea Costachi  îşi reia în acest weekend participarea la competiţiile şahiste urmând a lua startul în Campionatul Internaţional Open al Bulgariei care se va desfăşura la Plovdiv în perioada 31 ianuarie – 7 februarie.

Mihnea Costachi CSU Alba Iulia La turneu, care este cel mai puternic open organizat anual în Bulgaria, sunt înscrişi peste 250 de concurenţi din 17 ţări, dintre aceşti 8 având titlul de mare maestru internaţional. Favoritul principal al turneului este brazilianul Alexandr Fier (rating 2607).

A doua participare internaţională a lui Mihnea Costachi din acest an va fi la Festivalul Internaţional de Şah de la Bunratty (Irlanda) în perioada 19-21 februarie. Turneul irlandez este unul foarte puternic, favoritul principal al competiţiei fiind marele maestru englez Nigel Short, nimeni altul decât adversarul lui Garry Kasparov în meciul pentru titlul mondial din 1993, alături de acesta anunţându-şi deja prezenţa mai mulţi mari maeştri din Anglia, Spania şi Irlanda.

Mihnea Costachi, care în luna martie va împlini 16 ani, este cel mai bine cotat jucător de şah din judeţul Alba, având titlul de maestru FIDE şi un coeficient ELO 2409. În cei 10 ani de activitate şahistă, juniorul albaiulian şi-a trecut în palmares succese remarcabile: medalie de bronz la Campionatele Mondiale de juniori, o medalie de aur şi două de argint la Campionatele Europene de juniori la şah rapid, titlul de campion al Uniunii Europene de juniori, numeroase titluri de campion naţional de juniori, dar şi titlul de campion naţional de seniori în proba de blitz şi cel de vicecampion naţional de seniori în proba de şah rapid. (CM)

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea