Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Mihaela Blaga (CSŞ Blaj) – primul succes la seniori: aur la Cupa României şi Campionatele Internaţionale ale României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Talentata atletă Mihaela Blaga (CSŞ Blaj/ AC “Mica Romă” Blaj) a reuşit să câştige primele concursuri la seniori, la vârsta de 17 ani, cucerind medalia de aur a probei de 3000 de metri obstacole contând pentru Campionatele Internaţionale ale României, concurs ce s-a desfăşurat pe “Cluj Arena”, simultan cu Cupa României.

Mihaela Blaga a obţinut timpul de 11 minute şi 12 secunde, iar pe poziţia a 4-a a probei respective a terminat Andreea Bogdan, colega sa de club.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

“Obiectivul este îndeplinit, a câştigat primul său concurs la nivel de seniori. Este bine din acest punct de vedere, dar vremea potrivnică, frig şi ploaie torenţială, ne-a împiedicat să trecem acel prag psihologic, să coborâm sub timpul de 11 minute, barem de Europene”, a spus antrenorul Cristina Man (aleasă în acest an vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism).

Perioada imediată este încărcată pentru sportiva din “Mica Romă”, care peste două săptămâni are finalele Naţionalelor de cadeţi, urmate de finalele la juniori 1 şi apoi, în august, Campionatul Balcanic rezervat juniorilor 2.

Mihaela Blaga, o veritabilă speranță a atletismului românesc, a împlinit 17 ani în 4 martie și în urmă cu trei săptămâni, în Turcia, a concurat la Campionatele Balcanice,  a treia cursă de 3000 metri obstacole abordată în carieră (a terminat pe locul al 5-lea, dun postură de debutantă, cu PB, 11:01). Înainte a cucerit Cupa României, în proba de 2000 de metri obstacole. În 2021, eleva antrenoarei Cristina Man și-a trecut în palmares patru distincții naționale, după ce în luna martie a reușit performanțe extraordinare la Campionatele Naționale de atletism Under 18 (categoria sa de vârstă) de sală, unde a fost în două rânduri medaliată, cu aur în proba de 3000 metri și argint în proba de 1500 de metri. Blăjeanca a concurat la cel mai înalt nivel în ambele curse, reușind de fiecare dată să-și îmbunătățească recordul personal (PB) și adjudecându-și distincții prețioase, deși nu era cotată printre favorite! De asemenea, Mihaela Blaga a devenit vicecampioană națională în proba de 3000 de metri obstacole, la tineret (locul 5 în cursa senioarelor), din cadrul Campionatului Național de Seniori și Tineret Under 23, ce s-au desfășurat pe „Cluj Arena”, în iunie, cu rezultatul 11:06.28.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea