Rămâi conectat

Sport

Miercuri, ora 18.00, CSU Alba Iulia – CSM Târgovişte | Derby cu campioana!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu trei victorii consecutive, CSU Alba Iulia dispută miercuri, de la ora 18.00, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” cel mai important meci din finalul acestui sezon, primind vizita campioanei en-titre, CSM Târgovişte, echipă ce nu traversează o perioadă fericită, pierzând două jocuri la rând acasă, cu CSBT Alexandria şi Sepsi Sf. Gheorghe. CSU Alba Iulia - Danzio Timisoara 36Se anunţă derby-ul rundei a 5-a a primei ligi de baschet feminin (la concurenţă cu Sepsi – ICIM Arad), o confruntare a orgoliilor. Gruparea dâmboviţeană îl are pe bancă pe tehnicianul sârb Pedrag Vasic, iar în efectiv pe Larisa Toma, Volha Tămîrgeanu sau Adina Pop (ce au evoluat la CSU). Bilanţul directe este favorabil oaspetelor, care conduc cu 14-4, iar în stagiunea trecută fiecare combatantă a învins în deplasare: 84-61 la Alba Iulia şi 69-59 lângă Turnul Chindiei. „Va fi un derby, o confruntare de acelaşi nivel şi intensitate ca şi cel de la Sf. Gheorghe. Jucăm pe teren propriu, CSM Târgovişte nu mai este forţa din sezonul anterior, va fi dificil, însă ţintim victoria”, a precizat preşedintele Bogdan Duma.

*În 2015, în CEWL, doar acasă

După negocieri cu echipele din Grupa A a Ligii Europei Centrale, oficialii albaiulieni au reuşit să modifice ţintarul din Liga Europei Centrale, jucând în 2015 toate confruntările pe teren propriu, după cum urmează: cu VS Praha (în 10 sau 11 noiembrie), MBK Ruzomberok (9 decembrie) şi Slovanka MB (17 decembrie), pentru ca în ianuarie 2016 să fie legate cele trei întâlniri externe.

*Sonia Ursu, printre „tricolorele” convocate de Popov

Noul selecţioner al nationalei feminine, Miroslav Popov, care în acelaşi timp pregăteşte şi CSU Alba Iulia s-a decis asupra jucatoarelor pe care se va baza în primele două meciuri din preliminariile Eurobasket Women 2017, cu Bosnia-Herţegovina (21 noiembrie) şi Israel (25 noiembrie). Miro, care va fi ajutat şi de secundul George Lăncrănjan, o va avea sub comandă la echipa naţională şi pe Sonia Ursu (CSU Alba Iulia), alături de mai vechi cunoştinţe precum Părău (Sepsi), Stoenescu (ICIM Arad) sau Pavel (Wasserburg), în cantonamentul de la Cluj-Napoca fiind aşteptate 16 baschetbaliste.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea