Rămâi conectat

Sport

Miercuri, ora 14.30, Industria Galda – AFC Hermannstadt, în Cupa României | Meciul anului pentru trupa lui Paul Ciucă, împotriva liderului Ligii a 2-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Meciul anului” la Galda de Jos, un duel istoric cu o formaţie din eşalonul secund, găseşte Industria într-o pasă proasă în eşalonul terţ: elevii lui Paul Ciucă înregistrând două eşecuri consecutive şi un punct cucerit în ultimele 270 de minute stagionale.

De partea cealaltă regăsim gruparea de pe Cibin, ce conduce autoritar Liga a 2-a, cu doar 5 puncte pierdute în 10 runde. „Proiectul” de succes Hermannstadt se poate rezuma foarte simplu: o nou-promovată defilează pe a doua scenă, într-un drum rapid spre elită. Sibienii sunt cotaţi favoriţi incontestabili, chiar dacă antrenorul Alexandru Pelici, cu care în 2004 Unirea Alba Iulia a reuşit cea mai bună clasare din toate timpurile, locul şase în Divizia A, a decis să menajeze „piesele grele” numite Căbuz, I. Stoica, Dâlbea, Boboc, P. Petrescu, Herghelegiu, B. Rusu sau C. Neagu (şapte dintre aceştia titulari runda anterioară, la Oradea, cu Luceafărul)! „Categoric ne dorim să trecem mai departe, să aducem la Sibiu o echipă din Liga 1”, a precizat Alexandru Pelici, cel ce l-a avut elev anii trecuţi pe atacantul Silviu Mureşan. Alex, unul intre cei mai iubiţi antrenori ce a activat în Alba, a reuşit o victorie pe „Cetate” în 2010 (Unirea – Voinţa Sibiu 1-2), la precedenta descindere în judeţ.

*Paul Ciucă: „Şanse minime, dar ne vom bate”

Formaţia sibiană are multe legături cu fotbalul din Alba, plecând de la banca tehnică (Alexandru Pelici şi Eugen Beza – Unirea Alba Iulia, Jan Gavrilă – Minaur Zlatna, Florin Berţa – Euro Şpring), conducerea administrativă (Marius Lungu) şi până la lotul de jucători ce-i cuprinde pe aiudeanul Dâlbea, blăjeanul D. Tătar, plus foştii cugireni Necşulescu şi Cîrstean. „Trăim un moment unic, întâlnim o formaţie puternică pe care anul viitor o vom vedea cu siguranţă în Liga 1. Şansele noastre sunt minime, dar vom face tot ce depinde de noi şi, cu voia lui Dumnezeu, se poate întâmpla orice, chiar să ne calificăm”, a precizat Paul Ciucă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea