Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Miercuri, în Franța, Volei Alba Blaj revine în Champions League, după 3 ani

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, campioana României, revine în Champions League, cea mai importantă competiție de pe “Bătrânul continent”, miercuri, la ora 21.00, având primul meci în cadrul grupei B, în deplasare, cu Volero Le Cannet, deținătoarea titlului în Franța, principala contracandidată la locul secund, unul ce ar asigura prezența în sferturile de finală.

Echipa din “Mica Romă” vine după încleștarea din Divizia A1, 3-1 cu Dinamo, în Sala “Timotei Cipariu”, joc pe care-l poate pierde la “masa verde” întrucât nu a respectat, în ultimul set, regula obligativității a două jucătoare române în teren, mizând pe 6 straniere în câteva faze.

Această participare în Liga Campionilor va fi a 6-a din istoria clubului ardelean, cel mai bun rezultat fiind în 2018, vicecampioană europeană (Final Four la București, finală cu VakifBanik Istanbul). Sezonul trecut, formația din Alba a participat în Cupa CEV. După ce a trecut de Vasas Obuda Budapesta și PAOK Salonic, a obținut două victorii în sferturile de finală, 3-0 acasă și 3-2 în deplasare, în fața adversarei de mâine Volero Le Cannet. În semifinale, Blajul a fost eliminată de Eczacibasi Dynavit Istanbul, viitoarea câștigătoare a trofeului. În continuare, pentru reprezentanta României vor urma duelurile cu Vero Volley Milan la Sala Sporturilor din Târgu Mureș pe 21 decembrie. Anul 2023 începe cu un meci în deplasare în Cehia, cu Prometey Dnipro pe 10 ianuarie, urmat de o vizită la Milano, pe 18 ianuarie. Echipa de la Blaj își va încheia campania în grupă cu două meciuri acasă, cu Volero Le Cannet, în 1 februarie, și Prometey, în 8 februarie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea