Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

„Mici campioni, mari campioni”, ediţia întâi, un turneu reuşit

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*La Ocna Mureş a fost prezentă şi Narcisa Lecuşanu

Prima ediţie a turneului de handbal juvenil „Mici campioni, mari campioni” disputată luni la Ocna Mureş a polarizat interesul iubitorilor de sport din localitate. Competiţia organizată de Consiliul local Ocna Mureş în parteneriat cu Asociaţia Sportivă „Salinae” Ocna Mureş s-a desfăşurat pe parcursul a aproximativ 7 ore, într-o sală plină, spectatorii gustând din plin partidele în care au fost angrenate 8 echipe, HCM Torok Rm Vâlcea, HCM Baia Mare, Club Marta Baia Mare, CSŞ Viitorul Cluj, Şcoala Generală „Ioan Vlăduţiu” Luduş, CS Orăşenesc Cugir, Liceul Sportiv Sebeş şi AS Salinae Ocna Mureş. La final, pe podiumul întrecerii s-au clasat în ordine: 1. CSŞ Viitorul Cluj Napoca, 2.  CS Olimpic Tg Mureş, 3. AS Salinae Ocna Mureş.

*„Naţionala” înlocuită cu echipa „old girls”

Deşi pe lista invitaţiilor de onoare au figurat nume celebre precum Cristian Gaţu (preşedintele Federaţiei Române de Handbal), Narcisa Lecuşanu (director tehnic în cadrul FRH), Mia Petruş, Luminiţa Huţupan Dinu, Maria Török, Victorina Bora sau Carmen Amariei, în cele din urmă, spre regretul organizatorilor majoritatea fostelor echipiere ale naţionalei României au declinat participarea, invocând varii motive. Astfel, pe lângă evoluţia majoretelor şi o demonstraţie a grupei mici pe care o pregăteşte Ana Maria Grozav-Stecz (AS Salinae Ocna Mureş), s-a disputat şi un meci între o selecţionată a turneului şi echipa (în glumă denumită ad-hoc „old girls”) alcătuită din antrenoarele echipelor participante, foste jucătoare fie la Univ. Cluj sau Rapid.

Şi nu în ultimul rând, nu putem omite faptul că fosta glorie a Naţionalei, Narcisa Lecuşanu a dovedit iarăşi că iubeşte judeţul Alba, fiind în sală pe tot parcursul întrecerii, înmânând premiile la festivitatea de sfârşit, pasiunea pentru sportul pe semicerc şi prietenia sa cu Ana Maria Stecz stând la baza acestei apropieri sufleteşti de acţiunile handbalistice derulate în ultimii ani la Războieni şi Ocna Mureş.
Ne dorim să revigorăm activitatea handbalistică din judeţ, plecând de la cel mai de jos nivel, echipele de copii, iar acest turneu reprezintă un prim pas. Am făcut eforturi, am avut alături persoane care ne-au sprijinit şi căutăm să nu ne oprim aici, să intensificăm în viitor asemenea acţiuni, ce-şi vor arata roadele în timp„, a declarat Marinela Damian, profesor al Şcolii Războieni, implicată în organizarea acţiunii alături de antrenoarea Ana Maria Stecz, fostă jucătoare de handbal, componentă a naţionalei noastre şi a Universităţii Cluj. Narcisa Lecuşanu, Ana Maria Stecz şi Marinela Damian reprezintă trio-ul care a pus considerabil umărul la demararea unei campanii locale de promovare a handbalului în rândul tinerilor şi copiilor. Şi până la urmă scopul a fost atins: s-au strâns la un loc numeroşi copii ce iubesc handbalul, care probabil aveau nevoie de un asemenea impuls şi simt nevoia de mai mult sprijin pentru a face performanţă.

Dan HENEGAR
Foto Marinela DAMIAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea