Rămâi conectat

Sport

Metalurgistul Cugir – Sănătatea Cluj 2-1 (1-0), în sfârșit s-a rupt blestemul | Tăban, revenire pe gazon, după aproape un an!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir a realizat a doua victorie consecutivă în Seria 9, în al doilea meci la rând pe teren propriu, 2-1 (1-0) cu Sănătatea Cluj, coșmarul din edițiile precedente. “Roș-albaștrii” bifează al 5-lea joc consecutiv fără a pierde, răstimp în care au acumulat 11 puncte și au urcat pe podium. În același timp, elevii lui Lucian Itu au găsit antidotul pentru ‘virușii verzi”, cei care nu pierduseră sub Drăgana la ultimele 4 descinderi.

Cugirenii au urcat pe podium și runda viitoare au derby “de Alba” pe “Cetate” cu Unirea Alba Iulia. Meciul a fost unul deschis, cu oportunități de ambele părți, mai multe ratate de amfitrioni, care au revendicat în actul secund și două lovituri de pedeapsă. În plus în final a apărut pe teren și Andrei Tăban, la primul meci din acest an, după o îndelungată indisponibilitate.

*Lucian Itu: „Victorie pentru Bănică”

În sfârșit am reușit să învingem Sănătatea pe teren propriu, am pus stop coșmarului. Evoluția a fost una foarte bună și era nedrept să nu câștigăm. Este important că am legat două victorii la rând, este un succes care-l dedicăm lui Dragoș Bănică, prietenul nostru, dar acest meci ne bucură și mai mult prin revenirea pe gazon a lui Andrei Tăban„, a spus Lucian Itu.

 

*1-0, MIN. 40: ȘAUCĂ, lansat excelent de P. Păcurar, a finalizat, din dreapta, cu un șut pe sub portar.

*1-1, MIN. 48: SZOLOȘi egaleaza cu o reluare cu capu sub bară, după ce tot el anterior a trimis în transversală

*2-1, MIN. 68: șut centrare Dohotariu din dreapta, iar PAȘCA deviază, nefericit în plasă, din careul mic

După reușită căpitanul gazdelor a afișat, la marginea terenului, un tricou cu mesajul „Mulțumim leule’, trimiterea fiind la Dragoș Bănică, fostul antrenor cu portarii al gazdelor, care recent a acceptat propunerea venită de la echipa secundă a FCU Craiova 1948. Fostul portar a petrecut 5 ani la Cugir, iar acum a plecat cu familia în Bănie, alăturându-se echipei lui Adrian Mititelu.

Formațiile se prezintă în situații diametral opuse, în condițiile în care “roș-albaștrii” au 4 partide imbatabile (8 puncte), iar vizitatorii au luat un singur punct în ultimele 360 de minute (remiză albă la Ocna Mureș singura realizare externă). La ultimul joc direct, Metalurgistul a surclasat Sănătatea (7-1, la Jucu, în 29 octombrie 2021), însă, totuși, disputele de acastă sunt un adevărat coșmar, 4 remize la rând, începând din 2017 (ultima, 2-2, în august anul trecut).

Echipe

Metalurgistul: Csapo – Dohotariu, S. Itu, I. Grozav, Vitinha – Șaucă/ cpt, Boldea, P. Păcurar (75, M. Domșa), Căt. Pop (55, Tirla) – Cocan (85, Tăban), Udrea; rezerve Perjeriu, Haj, L. Itu, Șuteu, Selagea, N. Lazăr. Antrenor Lucian Itu.

Sănătatea: Cotârlă – Szoloși, Poenar, Căt. Mureșan, C. Câmpean – An. Pașca, An. Ștefan, D. Goga, D. Paul – Al. Paul, Al. Oltean; rezerve Țărmure, Vescan, Tilincă, G. Florescu, Saroși, Zărnescu, D. Rusu, R. Rusu, Cobârzan

Antrenori Marius Semeniuc, Csaba Kis.

Arbitri: Cs. Papp (Luduș), C. Prodan (Cisnădie), Ad. Drăgan (Sibiu) Observatori D. Mihocea (Bocșa), I. Suciu (Tg. Mureș)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea