Rămâi conectat

Politică Administrație

Mesajul unui angajat Kronospan: „Este foarte important ca membrii comunităţii să fie corect informaţi şi autorităţile să aibă o atitudine obiectivă privind activitatea de la Sebeș!”

Publicat

în

„Este foarte important ca membrii comunităţii să fie corect informaţi şi autorităţile să aibă o atitudine obiectivă privind activitatea de la Sebeș!” susţine Gheorghe SÂNTEIU, unul dintre cei mai vechi angajaţi ai firmei din Sebeş

De peste două luni, municipiul Sebeş este tot mai afectat de manifestările active ale membrilor comunităţii locale, care se reunesc, duminică de duminică, pentru a protesta  faţă de activitatea companiei Kronospan Sebeş. Mai exact, aceştia îi reproşează investitorului că poluează aerul şi fac demersuri pentru a bloca obţinerea autorizaţiei de funcţionare pentru noua instalaţie de formaldehidă din oraş.

Duminică, 1 martie, susţinătorii Kronospan au organizat un miting în faţa Primăriei municipiului Sebeş, manifestare în cadrul căreia sute de angajaţi au venit să-şi facă auzită vocea şi să-şi exprime nemulţumirea faţă de poziţia adoptată de organizaţiile de mediu. Aşa cum susţin cei implicaţi în această acţiune, protestele angajaţilor Kronospan sunt menite să aducă un echilibru situaţiei create, care se perpetuează şi care, conform spuselor sutelor de angajaţi prezenţi, nu sunt susţinute de dovezi reale.

Electrica Furnizare Discount

Mai mult decât atât, aşa cum ne-au mărturisit câţiva reprezentanţi ai angajaţilor, cei peste 500 de sebeşeni salariaţi ai companiei se tem acum pentru viitorul lor, în condiţiile în care Kronospan este al doilea cel mai mare angajator la nivel local. Printre cei care au decis să îşi petreacă ziua de 1 martie pe străzile Sebeşului, pentru a-şi apăra dreptul la muncă, se află şi Gheorghe Sânteiu, unul dintre cei mai vechi angajaţi ai Kronospan.

Prin vorbe uşor de înţeles, el s-a adresat mulţimii care şi-a exprimat susţinerea faţă de companie: “Îi văd pe unii atât de înverşunaţi împotriva acestei companii în cadrul căreia mulţi dintre noi, membri, la rândul nostru, ai comunităţii, ne câştigăm pâinea în mod cinstit şi ne supără faptul că există prea multă dezinformare. Lucrez de aproape 16 ani la Kronospan, unde am pornit ca un simplu inginer şi acum sunt responsabil de producţie MDF, 16 ani de muncă cinstită, în care am fost ajutat de un colectiv extraordinar.

Vă daţi seama că în tot acest timp am interacţionat în mod direct cu acest mediu atât de controversat, fără să simt că integritatea mea fizică sau morală sunt afectate. Ca mine, sunt alte câteva sute de persoane. (…) Este foarte important ca membrii comunităţii locale să fie corect informaţi şi ca autorităţile să aibă o atitudine obiectivă în ceea ce priveşte activitatea pe care Kronospan o dezvoltă în Sebeş, încă din anul 2004”.

Acuzele pe care protestatarii le aduc celui mai mare producător de plăci pe bază de lemn din România vizează nerespectarea normelor de mediu şi a legislaţiei, în desfăşurarea activităţii. Aşa cum au declarat reprezentanţii companiei Kronospan, din dorinţa de a oferi un răspuns întrebărilor sebeşenilor, dar mai ales pentru a-şi respecta conceptul de transparenţă pe care l-au declarat din prima clipă, ei au lansat numeroase invitaţii la dialog social reprezentanţilor celor două ONG-uri care şi-au asumat poziţiile de lideri în cadrul protestelor împotriva Kronospan – Prima Natură şi Grupul de Iniţiativă Civică Sebeş. „Din păcate, toate aceste invitaţii adresate reprezentanţilor celor două ONG-uri au fost ignorate până în acest moment”, au declarat reprezentanţii Kronospan.

comunicat de presă

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputat, Radu Marcel Tuhuț: Alba Iulia – milioane de euro pe vremea guvernării PSD și bătaie de joc de la Cîțu și PNL

Publicat

în

Comunicat de presă| Deputat, Radu Marcel Tuhuț: Alba Iulia – milioane de euro pe vremea guvernării PSD și bătaie de joc de la Cîțu și PNL

Guvernul PNL, condus de Florin Cîțu, a continuat până în ultima clipă bătaia de joc la adresa albaiulienilor și nu a alocat nici un leu municipiului din fondul de rezervă. Alba Iulia a rămas captivă între prostia, tupeul și mojicia PNL, care nu realizează că deciziile sale îi afectează direct pe albaiulieni și nu au legătură cu orgoliile și sancțiunile politice.

Indiferent de opțiunile electorale, Guvernul PSD a alocat bani pentru investiții în Alba Iulia. La ultima guvernare social-democrată au fost finanțate investiții importante în infrastructura rutieră, educație, sănătate și cultură, între care:

Electrica Furnizare Discount

• 5,7 milioane de euro pentru modernizarea străzilor Izvorului, Nicolae Labiș, Barbu Catargiu, Biruinței, Busuiocului, Dumbrăviței și Brândușei;
• 1,1 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea clădirii Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian”, respectiv pentru modernizarea clădirii Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”;
• 4,2 milioane de euro pentru construcția viitoarei secții de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia;
• 3,1 milioane de euro pentru Sala Unirii și Podul Unirii, care face legătura între Monumentul Unirii (finanțat tot de Guvern cu peste 2 mil. euro) și Catedrala în care au fost Încoronați Regele Ferdinand și Regina Maria.

Personal, nu cred că Ion Dumitrel, președintele CJ Alba și liderul PNL la nivel județean, nu a știut despre aceste alocări bugetare discreționare, care vizau doar criteriul politic. Atitudinea liberalilor ”de frunte” din Alba Iulia este rușinoasă și plină de lașitate. O parte au intrat în ”silenzio stampa”, iar alții s-au umplut de ridicol spunând că împărțirea banilor, cu 0 lei pentru Alba Iulia, a fost, de fapt, corectă!

Președinte PSD Alba, deputat Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| AUR se opune vaccinării forțate a personalului medical

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| AUR se opune vaccinării forțate a personalului medical

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă demersul legislativ inițiat de PNL și UDMR, care prevede că personalul medical din spitalele publice și private va fi obligat să prezinte dovada vaccinării sau a testării.

„Două partide care se pretind de dreapta împing medicii către vaccinarea obligatorie. În loc să respecte libertatea de alegere a fiecăruia, inclusiv cea a medicilor, PNL și UDMR au pornit prigoana. Pentru Cîțu și gașca sa de extremiști, medicii nu mai sunt acum eroii din linia întâi, ci ticăloșii care trebuie puși cu botul pe labe, pentru simplul motiv că refuză să se vaccineze. Aceasta este o gândire bolnavă, totalitară, pe care o condamnăm categoric. În plus, atragem atenția că se atentează la siguranța națională, pentru că mulți medici vor prefera să nu se vaccineze, să rămână fără slujbă și să se judece cu statul, și astfel vom rămâne fără medici și asistenți într-o perioadă de criză sanitară majoră”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

Electrica Furnizare Discount

„Statul nu are de unde să știe ce e mai bine pentru fiecare cetățean în parte. Decizia de a te vaccina este o decizie personală, care implică o evaluare foarte personală a riscurilor. AUR se angajează să apere cu toate mijloacele parlamentare și democratice libertatea de alegere a românilor. Suntem ultimii anticorpi la dictatură și vom respinge această inițiativă legislativă, precum și orice alte tentative de restrângeri de drepturi și libertăți și discriminări pe criterii sanitare”, a subliniat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

Reamintim că AUR a depus la Senat un proiect de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare, care prevede sancțiuni cu amendă de la 3.000 de lei la 30.000 de lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5.000 de lei la 100.000 de lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane. Potrivit proiectului, emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracțiune și sancționată cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară ALBA solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară

Publicat

în

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară ALBA solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară

Partidul Mișcarea Populară solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară. Este nevoie cât mai rapid de un Plan de Urgență pe care să îl implementeze un Comitet format în principal din medici.

Guvernul a demonstrat deja că nu face față gestionării acestei crize, iar acum acest guvern interimar are și mai puține pârghii constituționale de acțiune.

Electrica Furnizare Discount

Totodată, considerăm o soluție ca România să solicite ajutor din alte state pentru personal medical specializat pe secții ATI. Suplimentar, e obligatorie reluarea campaniei de vaccinare, implicit intensificarea caravanelor de vaccinare, cu o mai mare atenție a autorităților pentru combaterea propagandei anti – pandemie și anti – vaccin.

Este limpede că suntem într-un punct mai mult decât critic când la fiecare 3 minute moare un om din cauza Coronavirus, medicii luptă fără resurse în iadul din spitale, morgile sunt pline, spitalele au cedat sub presiunea pandemiei. România a cerut sprijin NATO și a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, e nevoie urgent de măsuri ferme care să ajute sistemul de sănătate.

Biroul de presă PMP Alba

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare