Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Sănătatea și natură

Medicina altfel şi beneficiile terapiei bioenergetice

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
  • Sfaturi pentru pacienţi din partea  medicului Eugenia Vitan

– Doamnă doctor, ce v-a determinat să vă gândiţi la ”Medicina altfel”?
– Trebuie precizat un lucru simplu, dar parcă uitat în ultima vreme: numai medicii sunt calificaţi pentru tratarea afecţiunilor. Indicarea unei terapii este un proces complex care debutează întotdeauna cu anamneza, consultaţia şi interpretarea investigaţiilor (de laborator sau/şi imagistice), acolo unde este necesar. Evident că fiecare persoană are libertatea de a urma ce tratament doreşte, dar nu trebuie uitat că tratamentele care nu sunt indicate de medici se fac pe responsabilitatea pacientului.
Auzim zilnic, în media, reclamă publicitară ”Luaţi medicamentul X… dacă aveţi probleme adresaţi-vă medicului sau farmacistului”. Deşi Colegiul Naţional al Farmaciştilor a anunţat că este necesar să se ia măsuri în privinţa reglementarii publicităţii farmaceutice, anunţurile curg în aceeaşi manieră. Tratamentul nu se face nici după televizor, nici după farmacist. Trebuie înţeles faptul că, până la apariţia simptomelor care deranjează bolnavul, suferinţa în corp începe cu mult înainte la nivel celular şi, numai după acumulări de dezechilibre peste un anumit prag, apar manifestările bolii. Dacă, conform reclamei, bolnavul se tratează singur bazând-se pe sfaturi neavizate, va agrava situaţia chiar şi numai prin întârzierea unui tratament corect, ca să nu mai luăm în calcul tratamentul greşit. Rezultatele vor fi descurajante, căci se vor ameliora câteva simptome pentru un timp şi nu se va eradica cauza bolii. În felul acesta continuă să ia medicaţia iar şi iar, devenind clientul fidel al farmaciilor.

– De ce „Medicina altfel” ?
– Experienţa mea de 20 de ani în practica medicală, incluzând activităţi de consultaţii, tratament şi analize de laborator (am deţinut şi coordonat 11 ani activitatea unui laborator medical), m-a determinat să abordez tratamentul afecţiunilor acordând atenţie mai mare stimulării corpului să-şi reactiveze abilităţile de autoapărare prin revitalizarea funcţiilor de bază din memoria celulară. În urma consultului, în funcţie de diagnosticul găsit, stadiul în care a venit pacientul, de medicaţia primită până la momentul venirii, stabilesc un protocol terapeutic bazat pe asocierea unui tratament medicamentos cu unul complementar sau doar tratament complementar bioenergetic. Rezultatele în boli acute, în faza incipientă, pot fi spectaculare, adesea însănătoşirea survenind după o singură şedinţă de terapie bioenergetică. De exemplu, una din terapiile cu un impact deosebit în ultimii ani este terapia bioenergetică, care s-a răspândit pe tot globul. Ea este predată fie în cadrul cursurilor facultăţilor de medicină, de exemplu în Australia, fie sub formă de module în alte ţări europene sau în SUA. De asemenea sunt ţări în care asigurările medicale plătesc tratamentul bioenergetic.

– Se ştie destul de puţin despre acest tip de terapie bioenergetică. Prin ce este ea diferită?
– Această terapie este o terapie manuală complementară formelor de terapii practicate de medicina clasică, alopată, deci ea trebuie practicată la recomandarea şi sub supravegherea unui medic. Ea constă în efectuarea unor mişcări specifice asupra structurilor anatomice (muşchi, tendon, ligament etc.) prin care declanşează, cu ajutorul unor biocurenţi, procese energetice de autolimitare a suferinţei unui organ sau aparat bolnav şi apoi regenerarea acestuia cu revenirea cât mai aproape de matricea morfo-funcţională iniţială.

Elit - Gustul Desăvârșit

– Se poate trata orice persoană cu acest tip de terapie?
– Terapia se adresează tuturor categoriilor de vârstă (de la nou-născuţi până la seniori) şi unei patologii vaste din diverse sfere precum: bolile respiratorii, reumatice, digestive, cardio-vasculare, urologice, neurologice, ginecologice, psihologice, traumatisme etc. În cursul ciclului de şedinţe (în bolile cronice este nevoie de mai multe şedinţe, căci blocajul energetic s-a produs în ani de zile) monitorizarea parametrilor biologici şi imagistici a demonstrat eficacitatea metodei, pacienţii au resimţit starea de bine după primele 2-3 şedinţe şi a fost necesară reducerea dozelor de medicamente.

– Se poate recurge numai la această terapie pentru rezolvarea unei boli?
– Cum spuneam, această terapie este complementară, ea nu înlocuieşte metodele medicinei clasice, ci coexistă cu ele, conferindu-le scurtarea timpului de acţiune, micşorarea dozelor şi evitând adesea asocierea de medicamente sau manopere medicale invazive. În unele boli acute, în faza incipientă, terapia bioenergetică rezolvă singură suferinţa. Din păcate, în România, nefiind stabilită încă o legislaţie riguroasă în privinţa procurării de medicamente, trăim vremuri în care abuzul consumului de medicamente este încurajat, oamenii insuficient şi incorect informaţi ajungând să-şi ruineze, de fapt, sănătatea. Corpul uman este, din fericire, în posesia unor resurse naturale proprii uriaşe de auto-vindecare prin mecanisme complexe de procesare, integrare, neutralizare şi eliminare a reziduurilor (detoxifiere), regenerare, cu feed-back de control perpetuu, fiind în permanentă adaptare la modificările mediului în care ne ducem existenţa. De aceea, trebuie să facem un lucru simplu dar atât de benefic pentru noi: să nu agresăm corpul cu chimicale de sinteză (E-urile alimentare, excesul de erbicide şi stimulatori de creştere din agricultură şi zootehnie, abuzul de medicamente etc.) Nu facem altceva decât să slăbim imunitatea corpului, capacitatea sa naturală de apărare. Trebuie, până nu degenerăm ca specie, să înţelegem un lucru: chimizarea excesivă a corpului prin alimente şi medicamente, trebuie reglementată şi limitată, în caz contrar duce la apariţia unor boli tot mai greu de tratat, la comorbidităţi (asocieri de boli ale diverselor organe), la creşterea numărului bolilor canceroase, la creşterea dezechilibrelor nutriţionale şi hormonale, la maturizarea precoce forţată a copiilor, la naşterea a tot mai multor urmaşi malformaţi şi târâţi precum şi la creşterea ratei de infertilitate şi sterilitate. Este imperios nevoie să ne întoarcem la natură, la natura neartificializată de dorinţa de îmbogăţire rapidă.

– Trebuie schimbată mentalitatea noastră în privinţa vindecării unei boli?
– Este timpul să luăm în calcul abordarea terapiei medicale într-o perspectivă holistică. Terapiile complementare, care au avantajul că sunt şi nedureroase, neinvazive (bioenergetică, homeopată, reflexoterapeutică, presopunctura, acupunctura etc.), alimentaţia naturală sumar procesată, mişcarea în aer liber, medicaţia alopată corect dozată, ne întăresc energia vitală, astfel încât, după declanşarea bolii, organismul îşi restaurează apărarea imună şi aduce corpul într-o stare de echilibru fizic şi mental cât mai aproape de normalitate.

– Văd că vă referiţi la echilibrul fizic şi mental, asta înseamnă că prin această terapie trataţi şi psihicul, nu numai organul bolnav?
– Dacă în medicina alopată, tratarea psihicului se face doar în cazul tulburărilor neuro-psihiatrice, terapia bioenergetică se adresează concomitent corpului fizic şi mentalului, deoarece consideră că starea fizică şi starea emoţională sunt în permanentă legătură, aşa încât ele se influenţează reciproc, şi deci, trebuie tratate simultan. Starea de vitalitate şi calm psihic, creşterea puterii de concentrare, îmbunătăţirea somnului, într-un cuvânt creşterea calităţii vieţii prin tratamente nedureroase, conferă optimism oamenilor în privinţa luptei cu suferinţa. Trebuie să înţelegem, pe de o parte, că diagnosticul şi tratamentul sunt apanajul unei meserii nobile, cea de medic, iar pe de altă parte, că în tratarea bolilor, sub supravegherea medicului, trebuie să avem o abordare largă în care să intre în primul rând tratamente naturale de stimulare a resurselor corpului în lupta cu boala iar utilizarea intervenţiilor dure (plurimedicaţia, dozele medicamentoase mari, manoperele invazive) să fie păstrată ca ultimă alternativă. Pacienţii trebuie informaţi că există aceste forme de tratament natural, nedureros, cu efect rapid şi cu cost redus. Adresez îndemnul către toţi bolnavii să aibă încredere în medicii români. Cabinetul Medical dr. Eugenia Vitan se află pe strada Cloşca din Alba Iulia, nr. 8, iar pentru informaţii şi programări aveţi la dispoziţie numărul de telefon: 0258-701077.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sănătatea și natură

Este mai important CUM și CÂND BEM APA decât CÂTĂ APĂ BEM. Cele mai bune 5 momente ale zilei în care să bei apă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Este mai important CUM și CÂND BEM APA decât CÂTĂ APĂ BEM. Cele mai bune 5 momente ale zilei în care să bei apă

Apa este cel mai bun hidratant și cel mai bun energizant, iar dacă o consumi corect te poți bucura de o sănătate de fier în fiecare zi din an.

Căldura verii influenţează organismul, corpul nostru începe să îşi facă echilibrările termice prin procesele de transpiraţie. Nevoia de consum de apă este mai mare în timpul verii, decât în alte perioade ale anului.

Câtă apă avem nevoie să consumăm vara, pentru a ne hidrata corespunzător şi a ne menţine în stare bună de sănătate? Sfaturile medicale variază de la 2 la 4 litri pe zi, dar, desigur, întregul proces este dependent de nevoia de consum a fiecărei persoane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Poate mai mult decât consumul propriu zis al unei cantităţi de apă, mai importantă este MODALITATEA în care ingerăm apa. Mai clar CUM BEM APA este mai important decât CÂTĂ APĂ BEM. De asemenea, contează și când bem apa, mai exact în ce momente ale zilei.

O să vă întrebaţi cum adică ”cum” bem apa? Exemplificăm mai jos:

Vedem adesea persoane care umblă cu sticla după ele, şi pun sticla la gură şi gâl-gâl o golesc din câteva sorbituri. ”Setilă” din basmul Harap Alb nu mai este de mult personaj de poveste. Apa intră în corp ca o cascadă, ca un izvor şi începeapaaa să curgă prin sistemele corpului, inundând la propriu rinichii care sunt forţaţi extraordinar.

Cu cât cantitatea de apă ingerată o dată este mai mare şi cu cât este băută mai rapid cu atât rinichii sunt mai forţaţi şi vor obosi încercând să elimine excesul de apă introdus în sistem.

Indiferent cât de sete îi este unei persoane această modalitate de ”inundare” a corpului cu apă nu îi este de niciun folos şi nici măcar nu ajută la rehidratarea generală a corpului. Apa este rapid eliminată prin câteva urinări frecvente, una după alta şi în nici un caz nu ajută la răcorirea dorită.

Atunci când avem un ogor sau un câmp în plină secetă şi turnăm rapid o cantitate uriaşă de apă se va forma o baltă stagnantă rapid. În schimb, dacă va cădea o ploaie măruntă şi încetul cu încetul, pământul uscat începe să se înmoaie, abia atunci apa va putea pătrunde uniform în tot solul.

La fel şi în corpul nostru dacă vom consuma apa treptat, gură cu gură, cu înghiţituri mici ţinând chiar puţin în gură fiecare înghiţitură de apă şi dându-i timp corpului nostru să se informeze asupra substanţei pe care o introducem (putem ”mesteca” un pic apa, la fiecare înghiţitură) atunci rinichii se vor pregăti din timp cu privire la ceea ce urmează să sosească. :i nu vor fi luaţi prin ”surprindere”, ci vor consum minim de energie, pentru prelucrare.

Majoritatea oamenilor îşi suprasolicită în timpul verii rinichii, ca urmare a ”abuzului” de apă mai ales apă foarte rece (corpul nu poate folosi băuturi şi alimente prea reci şi prea calde şi consumă foarte multă energie cu ”încălzirea”, repsectiv ”răcorirea” celor introduse în corp.

Dar şi consumul de apă minerală (apă cu gaz, cu bule) în cantitate mare, sau chiar apă plată, la temperatura camerei dar băută ”toată odată” pe nerăsuflate agresează la propriu organismul şi rinichii. Nu este de mirarea că foarte mulţi se simt slăbiţi, fără putere, epuizaţi la efectul toropitor al căldurii, adăugând şi efectul ”inundării” rinichilor.

Mai mult nu înseamnă întotdeauna mai bine. Am descoperit cu toţii în momentul în care ne-am lăsat invadaţi de societatea de consum. Care aduce continuu mesaje de ”mai mult, mai mult” (cumpăraţi mai mult, mâncaţi mai mult, beti mai mult, munciti mai mult, socializaţi mai mult). Rezultatele vizibile sunt numărul in crestere de boli auto-imune şi cancere la adulţi şi numărul uriaş de copii bolnavi.

La fel şi în ceea ce priveşte consumul de apă ”mai mult” nu înseamnă mai bine. Există doar ”consumul adaptat” corpului şi nevoilor fiecărei persoane.

Iată care sunt cele mai bune momente în care este recomandat să bei câte un pahar-două de apă:

– 2 pahare de apa baute imediat dupa trezire te ajuta sa-ti activezi organele interne si metabolismul. Pe termen lung, acest lucru te va ajuta sa-ti mentii greutatea la cel mai bun nivel.

– 1 pahar de apa inainte de masa ajuta digestia

– 1 pahar de apa inainte de baie sau dus te ajuta sa-ti mentii ritmul cardiac la un nivel sanatos.

– 1 pahar de apa inainte de culcare previne atacul de cord si atacul celebral

– 1 pahar de apa inainte de sala te ajuta sa-ti reglezi nivelul fluidelor din corp si sa ai mai multa energie

 sursa: financiarul.ro, stirileprotv

(C.M.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sănătatea și natură

Cum să vă alegeți adidașii de alergare ideali pentru picioarele dumneavoastră (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Căutarea de noi adidași de alergare vă face să alergați în cerc? Piața adidașilor de alergare este plină de descrieri înșelătoare, culori țipătoare și jargon confuz, uneori irelevant. Am triat prin haos și acum suntem aici pentru a vă ajuta. Sperăm să vă îndrumăm pe calea succesului dumneavoastră în alergare, oferindu-vă sfaturi utile pentru alegerea perechii perfecte de adidași de damă sau bărbați pentru alergare.

Știm din proprie experiență că, dacă adidașii de alergare se potrivesc confortabil și se potrivesc nevoilor dvs., veți fi mai predispus să ieșiți pe teren și să alergați. Șoselele și trotuarele diferă de trasee și piste prin faptul că sunt suprafețe artificiale incredibil de neiertătoare, care adesea nu sunt foarte confortabile pentru a alerga pe ele fără o anumită formă de protecție.

Există atât adidași în stil maximalist cu multă amortizare pentru împingere, cât și adidași ușori și rapizi, care vă propulsează în teritoriul PR (record personal). Cu siguranță nu este ceva nemaiauzit ca cei mai entuziaști alergători să selecteze modele de adidași de damă sau bărbați pentru scopuri mai specializate; depinde de obiectivele dvs. de alergare. S-ar putea să descoperiți că niciun adidas nu vă va satisface toate nevoile, sau s-ar putea să găsiți acel adidas care este perfect pentru toate.

Pentru majoritatea sportivilor, o pereche de adidași de damă sau bărbați potrivită nevoilor și preferințelor lor este, fără îndoială, un instrument esențial pentru a avea o viață sănătoasă și fără accidentări. Adidașii prea bine concepuți sau nepotriviți pot avea efecte dăunătoare asupra corpului dvs. și pot împiedica atingerea obiectivelor de alergare – dar și a altor obiective.

Elit - Gustul Desăvârșit

Factorul critic care trebuie înțeles este că o pereche de adidași de damă sau bărbați nu poate provoca în mod inerent o accidentare; aplicarea de către alergător a unei încălțări necorespunzătoare poate cauza leziuni de suprasolicitare în timp. De cealaltă parte a monedei se află opțiunea ca acei adidași pentru bărbați sau femei de alergare să ajute la inversarea daunelor provocate de ani de zile de formă, postură de alergare și mers necorespunzător. Recomandăm întotdeauna determinarea dezechilibrelor musculare și a tensiunilor inutile în timp ce sunteți în mișcare.

Un exemplu clasic care iese la suprafață este suprapronarea. Suprarepronarea se întâmplă atunci când anatomia și mușchii stabilizatori ai unui alergător nu susțin gleznele în mișcare. Senzația de rostogolire a gleznelor spre interior este cel mai notabil mod de a determina acest lucru în mers. Suprapronatorii se vor descurca cel mai bine cu o pereche de adidași de damă sau de bărbați de susținere care să le ghideze picioarele pentru a urmări în linii netede și drepte.

Au existat o mulțime de împotriviri în comunitatea de alergare cu asaltul adidașilor de tip barefoot și minimalist, iar noi suntem aici pentru vă ajuta să înțelegeți de ce. Unul nu este mai bun decât celălalt; totul se reduce cu adevărat la nevoile alergătorului de a achiziționa adidasul.

Mulțimea minimalistă și cu zero drop susține că mușchii stabilizatori trebuie să aibă spațiul și oportunitatea de a se întări. Da, dar alergătorii cu structuri anatomice mai puțin favorabile în mod natural au nevoie de sprijin pentru a preveni leziunile pe termen lung. Și ne tot învârtim în jurul cozii.

În cele din urmă, acest lucru depinde de dvs. și de orice sfătuitori pe care îi aveți în cercul dvs. interior. De multe ori, oboseala poate juca un rol în tipul de adidași de damă sau bărbați de care aveți nevoie. Dacă căutați în mod constant eforturi de tip maraton și alergați cu picioarele obosite, un adidas de susținere ar putea fi mai mult pe placul dumneavoastră. Dar dacă sunteți în căutarea unui adidas confortabil și de susținere pe care să îl purtați pentru plimbări lungi, alergări scurte și în sala de sport, o opțiune cu cădere zero ar putea ajuta să vă încurajeze corpul să creeze mai multă forță în lanțul posterior al mușchilor din corpul dumneavoastră.

Găsirea adidasului perfect nu vă dă undă verde pentru a avea o formă proastă; este încă crucial să abordați cariera de alergare cu indicii posturale și angajamentul muscular intacte. Vă recomandăm să construiți mai întâi forța mușchilor și a tendoanelor pe baza anilor de experiență în alergare, a antrenamentului personal și a muncii sub fizioterapeuților. Asta înseamnă: evitați să faceți prea mult, prea curând. Aceleași reguli se aplică atunci când permiteți oaselor dvs. să se obișnuiască cu impactul mai mare pe care îl impune alergarea. Dacă sunteți un alergător începător, nu uitați: încet și constant se câștigă cursa.

Niciun adidas nu este conceput pentru a vă rezolva durerile de genunchi, splinturile tibiei, nevrozele, benzile IT strânse etc., dar un adidas de alergare potrivit va fi, fără îndoială, mai bun decât acei adidași vechi care au stat în fundul dulapului dvs. de ani de zile. Materialele se descompun în timp și se uzează neuniform în funcție de ciudățeniile din mersul dvs., iar aceste modele unice de uzură vor cauza dezechilibre în lovirea piciorului la fiecare pas. Concluzia este că alegerea încălțămintei dvs. împreună cu deciziile de antrenament joacă un rol vital în sănătatea biomecanică și longevitatea musculo-scheletală. Depinde de dumneavoastră să alegeți cu înțelepciune, iar noi suntem aici pentru a vă îndruma în direcția corectă.

sursa foto: emag.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sănătatea și natură

Ce alimente pot congela și cum o fac? (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Vrei să păstrezi produse proaspete și lactate pentru mai târziu? Ghidul nostru acoperă cele mai frecvente întrebări despre congelarea celor mai frecvente legume, fructelor, brânzeturilor și ouălor.

Cum să congelezi morcovii

Morcovii cruzi prin o textură de burete atunci când sunt înghețați și decongelați – apa din celulele lor se extinde, ceea ce sparge celulele. Fie toacă mărunt morcovii și congelează-i cruzi – odată ce i-ai prăjit nu vei observa textura – ori toacă-i, taie sau gătește al dente, apoi congelează în loturi. Dacă îi îngheți pe o tavă, îi poți pune într-o pungă când sunt tari și se vor separa ușor când vei vrea să îi folosești.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cum să congelezi broccoli

Taie broccoli în buchețele și gătește-i al dente, întinde buchețelele reci pe o tavă și congelează. Odată tari, pune-i într-o pungă de congelare.

Cum să congelezi cartofii

Cartofii cruzi nu îngheață bine din același motiv ca și morcovii. Taie-i, feliază sau toacă-i în bucăți, gătește-i al dente și congelează-i în loturi sau zdrobește-i și congelează-i în porții. Congelează bucățile pe o tavă și pune-le apoi într-o pungă de congelator.

Cum să congelezi sparanghel

Pregătește sparanghelul spălându-l bine și tăind toate tulpinile lemnoase. Se gătește apoi în apă clocotită timp de 2-4 minute, în functie de mărimea tulpinilor. Transferă sparanghelul folosind o lingură cu fantă într-un castron cu apă rece. Odată scurs și uscat, pune-l pe o tavă și congelează-l înainte de a-l transfera într-o pungă de congelare. Alternativ, prăjește sparanghelul timp de 10-15 minute după preparare înainte de a urma aceiași pași de congelare și vei obține un sparanghel congelat perfect de gătit.

Cum să congelezi dovleceii

Taie dovleceii în rondele groase. Se fierb apoi urmând aceeași metodă ca și cu sparanghelul, însă doar pentru 1 minut. Congelează-i și pe ei întâi pe o tavă și apoi pune rondelele congelate într-o pungă de congelare.

Cum să faci ciuperci congelate

Spală ciupercile crude pentru a îndepărta orice murdărie, apoi feliază-le sau lasă-le întregi ca să obții ciuperci congelate. Pune ciupercile într-un coș cu abur și pune-le deasupra a puțină apă cu o linguriță de suc de lămâie. Adu amestecul la fiert și fierbe ciupercile timp de 2-4 minute, în funcție de mărimea lor. Pune ciupercile în apă cu gheață. Odată scurse și uscate, pune-le pe o tavă și congeleaza ciupercile înainte de a transfera într-o pungă pentru ciuperci congelate. Alternativ, prăjește ușor ciupercile cu un buchet mic de unt înainte de a le congela, folosind aceeași metodă, pentru a obține de asemenea ciuperci congelate.

Cum să congelezi ceapa

Taie sau feliază ceapa și congeleaz-o crudă pe tăvi, iar odată tare, vars-o într-o pungă de congelator ca să o poți folosi în porții. Poți, de asemenea, să prăjești ceapa pentru a se congela în loturi.

Cum să congelezi căpșunile

Pregătește căpșunile spălându-le în apă rece, apoi uscându-le cu hârtie de bucătărie. Taie și aruncă tulpinile, apoi congelează fructele întregi sau taie-le la dimensiunea dorită. Pune căpșunile pregătite pe o tavă și congelează-le, apoi transferă-le într-o pungă de congelare resigilabilă.

Cum să congelezi bananele

Curăță bananele și pune-le pe o tavă întregi sau în felii. Odată congelate, transferă-le într-o pungă de congelare resigilabilă. Pentru a congela bananele maro, îți recomandăm să le faci piure și să le porționezi în pungi separate resigilabile etichetate cu cantitatea.

Cum să congelezi merele

Pentru a congela merele obișnuite, feliază-le și așază-le pe o tavă de copt și pune-le în congelator la setarea maximă.

Cum să congelezi laptele

Laptele din cutii poate fi congelat nedeschis dacă există un spațiu între lapte și capac – toate lichidele se extind pe măsură ce îngheață, așa că, dacă nu este suficient spațiu, capacul se poate desprinde sau cutia se poate despica. Laptele din sticle de sticlă nu poate fi congelat, așa că transferă lichidul într-un recipient sau într-o pungă de congelare cu sigiliu etanș.

Cum să congelezi ouăle

Congelează ouăle în porții (le poți bate mai întâi) pentru a le folosi mai târziu.

Cum să congelezi brânza

Răzuiește brânza și împacheteaz-o în găurile unei forme de brioșe. Vor fi aproximativ 50 g în fiecare.

Cum să congelezi iaurt

Dacă cumperi cantități mari de iaurt și crezi că nu îl poți folosi la timp, congelează-l în porții într-o formă curată pentru brioșe.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare