Rămâi conectat

Sport

Meciurile cu importanţă majoră au fost pierdute*ICIM Arad-CSU Alba Iulia 66-51

Tudor Stan

Publicat

în

ICIM Arad - CSU Alba Iulia4A 6 partidă dintre CSU Alba Iulia şi ICIM Arad consumată în sezonul 2013-2014 a însemnat un nou insucces pentru trupa din Cetatea Marii Uniri. Deşi ultimele meciuri le ofereau albaiuliencelor încrederea că pot scoate un rezultat bun în sala „Victoria” din Arad, pe teren echipa mai bună a fost campioana României, ICIM Arad care s-a impus cu scorul de 66-51, pe sferturi 20-15, 22-10, 12-12, 12-14.

*Am jucat foarte slab primele trei sferturi”: Popov

Am jucat foarte slab primele trei sferturi, în ultimul ne-am revenit, dar a fost prea târziu, iar diferenţa pe tabelă era prea mare. Nu am evoluat corespunzător nici în atac, nici în apărare, în plus am făcut nepermis de multe greşeli. Aradul merită poziţia de lider, dar vom continua să luptăm, mai ales că ne mai aşteaptă alte câteva dueluri directe şi spre să reuşim să le învingem„, a declarat Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia.

Deşi a început bine partida de la Arad, CSU Alba Iulia a lăsat garda jos pe finalul primului sfert, acest lucru fiind vizibil pe tabelă. În primele minute cele două combatante au mers cap la cap, însă din nou baschetbalistele lui Miroslav Popov s-au întrecut în ratări şi au evoluat modest în defensivă, motiv pentru care ICIM Arad s-a impus în primul sfert cu 20-15. În cel de-al doilea sfert, arădencele au profitat de lipsa de concentrare din tabăra universitarelor din Alba Iulia şi au marcat coş după coş, tabela sălii „Victoria” din Arad indicând la pauza mare scorul de 42 la 25 pentru ICIM Arad.

*După 13 victorii consecutive în campionat, CSU Alba Iulia a fost oprită de ICIM Arad, singura formaţie care le-a bătut pe albaiulience în întrecerea internă

La reluare, în cea de a doua sesiune, tempo-ul partidei a scăzut, însă ICIM Arad stătea la adăpostul coşurilor marcate în prima parte. Cel mai sec sfert din tot meciul, al treilea a fost câştigat tot de formaţia gazdă, care se îndrepta cu paşi uşori spre victoria care pune capăt luptei pentru primul loc în acest campionat. Înainte de ultimul sfert tabela indica scorul de 54-37 pentru campioana României. În ultimele 10 minute regulamentare, baschetbalistele Clubului Sportiv Univeritar din Alba Iulia au încercat să micşoreze avansul arădencelor, însă campioanele au răspuns prompt şi nu au lăsat nicio portiţă spre revenire formaţiei lui Popov. Scorul final al partide a fost de 66 la 51 pentru ICIM Arad, care a reuşit astfel al 4-lea succes din acest sezon în faţa echipei lui Miroslav Popov.

*O nouă umilinţă după cea din Cupa României

CSU Alba Iulia a reuşit prima victorie din acest sezon în faţa echipei ICIM Arad pe teren propriu în sferturile Cupei României. Atunci elevele lui Miroslav Popov au făcut deplasarea la Arad pentru retur cu un avantaj de 5 puncte, însă presiunea fanilor adverşi şi miza partidei şi-au spus cuvântul în duelul capital, arădencel impunându-se cu 20 de puncte avans. De această dată, echipa din Alba Iulia venea tot după o victorie obţinută de această dată în CEWL în faţa campioanei tocmai în fieful din Arad. În mâinile baschetbalistelor universitare existau toate secretele adversarelor din vestul ţării, însă din nou miza partidei şi-a spus cuvântul şi CSU Alba Iulia a suferit o nouă umilinţă la scor în faţa eternei rivale ICIM Arad (15 puncte diferenţă).

*”Gruppo Arnsberg” alături de favorite

csugalerie

Ca şi la partida din returul Cupei României, Galeria „Gruppo Arnsberg” a făcut deplasarea la Arad pentru a-şi susţine favoritele. Un grup format din 20 de membri au cântat şi au scandat pentru albaiulience pe întreaga durată a meciului. Aceştia au acuzat arbitrajul, însă şi-au susţinut favoritele necondiţionat. De apreciat mesajul galeriei din Alba Iulia pentru baschetbaliste: „Pentru noi rămâneţi campioane”.

Pentru CSU Alba Iulia au punctat: Sasa Cadjo – 11, Chastity Reed – 10, Larisa Toma – 7, Chadijah Whittington – 7, Tiffany Brown – 5, Alexandra Uiuiu – 4, Marina Mandic – 4, AnneMarie Părău – 3. CSU Alba Iulia va juca Liga Europei Centrale ultima confruntare, marţi, 11 februarie, acasă cu Valosun Brno (Cehia).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea