Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Materiale sanitare și documente, ridicate de polițiști de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițiștii au ridicat, sâmbătă dimineața, toate contractele existente între Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia și Hexi Pharma, precum și substanțe și materiale sanitare, respectiv săpun lichid, soluții de betadină și clor (tablete).  

Spitalul Judetean Alba05Managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă, a afirmat că în această dimineață polițiștii i-au solicitat să-i pună la dispoziție documente, substanțe și materiale sanitare.

”A fost pur și simplu o solicitare de punere la dispoziție a unor documente, nu percheziție. M-am prezentat la birou, cu toată echipa, și am le-am pus toate documentele la dispoziție. Aștept cu mare nerăbdare analiza chimică a detergentului de mâini respectiv”, a spus Coșarcă.

Lotul din care s-au recoltat probele nu a fost blocat.

SJU Alba Iulia a fost unul dintre cele 25 de unități sanitare din țară, de unde s-au ridicat probe și înscrisuri, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi falsificare sau substituire de alimente ori alte produse.

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalității economice din ţară, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., au desfășurat în cursul zilei de sâmbătă o acțiune în mai multe judeţe din ţară, la unităţi spitaliceşti, pentru ridicarea de probe și înscrisuri.

La activități participă 152 polițiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică și specialiști criminaliști din cadrul D.G.P.M.B. şi I.P.J. Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Mureş, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea.

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia se află pe lista unităților sanitare în care au fost găsite probe neconforme de dezinfectați, în urma controalelor realizate conform dispoziției Ministerului Sănătății.

”Din toate probele prelevate una singură a ieșit neconformă. Proba neconformă este de pe epidermă. S-a folosit săpunul lichid după care s-a prelevat o probă. În urma prelevării a ieșit un stafilococ care nu e patogen. Nu reprezintă un pericol, nu se transmite, nu produce infecții”, a mai spus Coșarcă.

Citește și Spitalele din Alba Iulia, Abrud şi Cugir au avut contracte directe cu firma Hexi Pharma


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea