Măsuri pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane – DSVSA Alba solicită interzicerea organizării de târguri de animale

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Având în vederea confirmarea în municipiul Satu Mare a 2 focare de pestă porcină africană la porcii domestici şi în baza Notei de serviciu nr. 26821/03.08.2017, emisă de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba a solicitat administratorilor dc târguri de animale vii (primării, consilii locale) prin adresa nr. 1471 din data 11.08.2017, interzicerea organizării de târguri pentru vânzarea/cumpărarea de porcine.

Această solicitare are ca scop prevenirea răspândirii pestei porcine africane.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

”Solicităm proprietarilor de porcine să notifîce medicului veterinar din localitate toate cazurile de îmbolnăvire, sacrificările dc necesitate şi mortalitate la porcine. De asemenea, proprietarii de animale să informeze medicii veterinari în termenul legal în legătură cu porcinele obţinute prin fătări, pentru a putea fi identificate şi înregistrate în Baza Naţională de Date (BND)”, transmite reprezentantul DSVSA Alba.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Având în vedere că în această perioadă comercializarea în târguri a porcinelor este interzisă, proprietarii de porci au obligaţia să notifice orice alt tip dc mişcare, medicilor veterinari de liberă practică.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419