Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Marți, ora 17.00, în Sala “Transilvania” din Sibiu, Volei Alba Blaj – Galatasaray Istanbul! Meci de totul sau nimic pentru echipa din “Mica Romă”, în returul sferturilor Cupei CEV

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mâine, marți, 12 februarie, de la ora 17.00, în Sala “Transilvania” din Sibiu, se dispută partida retur din cadrul sferturilor de finală ale Cupei CEV, între Volei Alba Blaj și Galatasaray Istanbul.

Învinsă în tur în minimum de seturi, acum o săptămână, formația condusă de Darko Zakoc este obligată la o tresărire de orgoliu, cu toate că șansele de calificare s-au diminuat considerabil, după înfrângerea 0-3 din Turcia. Un moment al adevărului pentru echipa din “Mica Romă”, o misiune aproape imposibilă, un examen european în care Volei Alba Blaj trebuie să dea totul și să cosmetizeze înfrângerea aspră din deplasare, unde a rămas datoare, mai ales la nivelul prestației.

*Exemplul Stuttgart, trăit pe propria piele…

Dacă Galatarasay are nevoie de două seturi pentru a accede în semifinale, în schimb blăjencele trebuie să să impună cu scorul de 3-0 sau 3-1, să împingă disputa în “setul de aur” și apoi să-l câștige! “Ne jucăm șansa până la sfârșit, deși șansele sunt destul de mici”, este mesajul ferm transmis de primarul Gheorghe Rotar.

Practic Volei Alba Blaj are la îndemână exemplul oferit de Allianz MTV Stuttgart, care a eliminat-o din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, după ce a remontat spectaculos înfrângerea de la Sibiu (scor 1-3). “Suntem un pic dezamăgiți, pentru că la Istanbul nu am jucat așa cum ne-am dorit să o facem. Întâlnim o echipă valoroasă, știm că nu va fi ușor, dar am speranțe că vom juca mult mai bine în fața propriilor fani, pe care îi așteptăm alături de noi. Vom face tot ceea ce este posibil pentru a trimite meciul în setul decisiv și cred că și cu aportul publicului avem puterea să ne ridicăm la nivelul unui astfel de meci. Este clar că nu suntem favoriți, mai ales după evoluția din meciul tur, dar vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a scrie din nou istorie pentru Volei Alba Blaj”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

Nu sunt multe de spus despre meciul din Turcia. Adversarele au avut control asupra meciului și noi nu ne-am găsit ritmul, dar știu că putem să jucăm mult mai bine decât am făcut-o în tur. Este greu împotriva unei echipe care evoluează în unul din cele mai puternice campionate din Europa, campionat în care aproape fiecare meci este dificil. Teoretic, sansele noastre sunt foarte mici dar cred în continuare în șansa noastră și sper să reușim «imposibilul», iar dacă nu reușim asta, îmi doresc să ieșim cu capul sus de pe teren, știind că am jucat la cel mai înalt nivel și că am dat totul”, a menționat Nneka Onyejekwe, căpitanul Volei Alba Blaj.

Așadar, “finala pentru finală” își consumă astăzi ultimul act, miza fiind accederea în semifinalele celei de-a doua competiții continentale, Cupa CEV, unde adversar va fi echipa calificată din dubla VK UP Olomouc și Știința Bacău (returul tot astăzi). “Știm în ce situație suntem după meciul de la Istanbul. Acum sunt șanse mici, dar trebuie să credem în ele, întrucât calificarea se joacă în două meciuri. Ne dorim o sală plină, iar cu sprijinul publicului, să reușim să împingem disputa în «setul de aur» și să-l câștigăm”, a adăugat Vladimir Bacșiș, directorul general al Volei Alba Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea